Prijava

Akustična gitara

fin hejt. elaborisi malo zanimljivo je

Da, šta tačno oko akustične? Zvuk, ili misliš da je električna bolja, ili te nerviraju studenti što ih sviraju dok pevaju Galijine pesme po keju? Bez akustične gitare ne bi postojale neke fine pesme tipa Wish you were here.

Studenti sa gitaricom u parku su posebna kategorija.

Ektričnoj nemam zamjerke. Kod akustične čujem neko metalno odzvanjanje i vrlo često drndav zvuk može biti da je to bar djelimično do izvođača. Džoni Keš i sl su mi ok njima uglavnom služi kao eto prateći ritam ali neka kao virtuoznost nema šanse. Bluz mi se svidja od perioda kad im je neko pokazao šteker.

Ne kažem da ne znaju da sviraju već da mi se jednostavno više sviđa zvuk električne.

Za klasičnu nisam siguran može biti i da ih brkam,

povremeno cujem ton koji mi smeta ali mnogo rijeđe

Ledeni, a Paco de Lucia, Tommy Emmanuel, Miroslav Tadić?
Da ne spominjemo bolesnike klasičare kao Kazuhito Jamašita npr.

pa obicna akusticna sa celicnim zicama uglavnom i sluzi kao ritam gitara, tako da nisi daleko sa tim ako kazes da ti se ne svidja kao solo instrument.

recimo imas akusticne gitare koje su za to pravljene i one zvuce fenomenalno:

mada i ciga django, da je rodjen jedno 30 godina kasnije bio bi jebac na elektricnoj, tako da ove gitare su jednostavno izmodile.

mozda i lupam, al tako je.

Django je bog. Nema ozbiljnog metal gitarosa koji se ne kune u Djanga. Ja mogu da se kladim da Stiv Vaj drzi Djangovu sliku ko ikonu.

Akustična, električna, klasična i bas gitara su četiri različita instrumenta i svaki od njih ima drugačiju tehniku sviranja (imam i sviram sve četiri). Sasvim je normalno da se nekome ne sviđa akustična ili neka druga. Doduše, zavisi i od toga ko svira i koju kompoziciju svira...

Probaj vazdušnu, javi utiske

Akustična, prva liga

Jelisaveta Orašanin. Ne kapiram šta je kod devojke toliko lepo. Visoka je, konjasta, nosata, muškobanjasta, ima tu neku mušku boju glasa... Stv ne kapiram. Ali ukusi se razlikuju.

Ledeni, a Paco de Lucia, Tommy Emmanuel, Miroslav Tadić?
Da ne spominjemo bolesnike klasičare kao Kazuhito Jamašita npr.

Za Emanuela do sad nisam čuo, pretraga mi izbaci Stay close to me moguće da mi djeluje prihvatljivije jer svira note a ne uhvati lijevom rukom šaku žice a desnom drnda po onom drugom kraju ipak mislim da bi mi se vise svidjela verzija na klasičnoj gitari.

Ovaj japanac je prejak, kad je u zanosu tačno mogu zamisliti da je iskasapio ženu i đecu nožem za suši jer su ga ometali prilikom uvježbavanja neke zajebane dionice.
Ok klasična muzika je svijet za sebe, nisam takve stvari slušao, ne znam cije je izvođenje Baha bolje a čije lošije.

celt

pa obicna akusticna sa celicnim zicama uglavnom i sluzi kao ritam gitara, tako da nisi daleko sa tim ako kazes da ti se ne svidja kao solo instrument.

Neki gitaristi ih vole, Klepton je starija garda slusao je R. Džonsona i neke slične u ranoj mladosti mogu da shvatim da ga vežu pozitivna osjećanja za taj zvuk. Meni sve ili skoro sve to zvuči drndavo pa drndavo

metalne žice---> metalni zvuk----> metalni zvuk odzvanja po rezonantnoj kutiji = dvaput više nedobro

Сталкер
Probaj vazdušnu, javi utiske

pre 22 sata

За овог господина пиво 0,5 и вињаче 0,05 или шта већ пије, на мој рачун. Царе!