Podijeli sa Vukajlijašima

1. https://www.bastabalkana.com/2014/04/da-li-je-anarhizam-nasilje-haos-nered-terorizam-ili/

mnogo ti sebi daješ za pravo da tako misliš i pišeš ,narcisoidni bote
    kakva okupljanja o čemu ti pričaš kad ne znaš o tome ?postao si roditelj i misliš da si mudo ..e moj ti

2. svaki čovek koji ima primedbu na teks gore je ili toliko programiran u kolotečinu ili trol ili ljigavi političar ili jbg nema razbijenu sposobnost razmišljanja

3. ma jok, i ja ne bi dobro proso u toj razmeni sta dajes sta dobijas, samo sam svestan toga.

4. Zamišljam Lihvara u crnom duksu i za prilično bednom konfiguracijom kako besomučno tipka po reditu, a u kafani se grebe za cigare.

5. ja ga zamisljam da je stratimir

6. nee nisam ja panker i ti fazoni, sta fali i zažickati pljugu nekad pa ljudi smo , mada batalio pljuge skoro a konfiguracija bajo 2k eur pa ti vidi ;)

7. doćiće vama ass to mouth iz dupeta u glavu valjda pa će biti aa lihvar je bio u pravu , neka neka

8. Pa fina konfiguracija onda. Za pos'o ili za igre?

9. za celta epileptičara :
    Gde god pogledate videćete kako je naš celi život baziran na nasilju ili strahu od nasilja. Od najranijeg detinjstva smo izloženi nasilju roditelja i starijih osoba. Kod kuće, u školi, na poslu, u fabrici, na polju, u trgovini, uvek postoji nečiji autoritet koji nas tera na poslušnost i tera nas na izvršavanje volje tog autoriteta.

Pravo na to da nas prisiljavaju raditi nešto se zove autoritet. Strah od kazne je pretvoren u obavezu i naziva se poslušnost.

Svi odrastamo u ovoj atmosferi prisile i nasilja, autoriteta i poslušnosti, obaveza i straha od kazne, živimo to kroz celi svoj život. Toliko smo duboko ušli u taj duh nasilja da nikada ne stanemo i zapitamo se da li je nasilje dobro ili loše. Jedino pitanje koje postavljamo je da li je nasilje legalno i da li ga zakon dozvoljava. Ne propituje se pravo vlasti na ubistvo, oduzimanje ili zatvaranje. Ukoliko je neka osoba proglašena krivom za sve ono što vlast stalno radi, proglasiće je ubicom, lopovom ili prevarantom. No, dokle god je počinjeno nasilje „zakonito“, vi ga odobravate i pokoravate mu se. Dakle, nije nasilje ono čemu se protivite, već ljudi koji koriste nasilje „nezakonito“.

To zakonito nasilje i strah od njega dominira našim celim postojanjem, individualnim i kolektivnim. Autoritet kontroliše naš život od rođenja do smrti – autoritet roditelja, božanstva, politike, ekonomije, društva i morala. No, o kojem god obliku autoriteta bila reč, uvek je tu moć koja vas drži u pokornosti zbog straha od ovog ili onog oblika kazne. Bojite se boga i djavola, sveštenika i komšije, poslodavca i šefa, političara i policajca, suda i tamničara, zakona i vlasti. Celi vaš život je dugačak niz strahova – strahova koji vam ozljeđuju telo i sputavaju duh. Na svim tim strahovima je baziran autoritet boga, crkve, roditelja, kapitalista i vladara.

Zavirite u svoje srce i vidite govorim li istinu. Čak i među decom desetogodišnji Johnny šefuje svom mlađem bratu ili sestri na osnovu autoriteta svoje veće fizičke snage, na isti način na koji Johnnyju šefuje njegov otac na osnovu svoje veće fizičke snage i Johnnyjeve finansijske ovisnosti o ocu. Dajete autoritet svešteniku i propovedniku jer mislite kako oni mogu na vas sručiti „božji bes“. Pokoravate se dominaciji šefa, suda i vlasti zbog njihove moći da vas otpuste s radnog mesta, unište vam posao, strpaju vas u zatvor – a tu moć ste, da ne zaboravim to reći, vi njima dali u ruke.

Dakle, autoritet vlada celim vašim životom, autoritet prošlosti i sadašnjosti, mrtvih i živih, a vaše postojanje je stalno napadanje i nepriznavanje vas samih, stalno podvrgavanje drugima i izvršavanje tuđe volje.

10. stratimire, ako oces vec da se svadjas sa ljudima, da ih nampusavas i pricas da su govna dok si ti kul, jak, mudar i mnogo jebes, uzmi i otvori temu anarhija i imaces materijala.

ovako sa spemovanjem samo smaras. niko nema ni najmanju zelju da sa tobom provodi i minut vremena, makar virtuelno.

ovde si 20 god i uvek isto sranje.

11. 2k je previše eno nolifer skarabudžio konfiguraciju 1.1k vrlo respektabilnu, doduše grafička je 3060 ne 3080 ali bože moj.

12. stratimir je neki izgleda koji se svađao da svima ? meni nije to namera ,i brt ne mogu da otvorim temu ne znam zašto
    a za konfig.šta se primate ,sprdam se ,imam ryzen 5 5600x i graficku go kurac jer je bila nestašica, računar koristim za programe koji se tiču mojih interesovanja a od igrica samo cs go

13. evo ja cu da ti otvorim, napisi nesto pa cu obrisem prvi post, samo se kontejnuj na jedno mesto molim te

14. šta se primate

Povratak Caramela

15. a od igrica samo cs go

Aj pravimo klan brt ja sam bio strah i trepet sa štajerkom u 1.6, ona kod kantera b44 što imala samo delimični zum

16. Sećam se kad smo kantere 1.6 zvali novi kanteri

17. Kanter 1.6 kao deca igrali smo se

18. obriši sve moje postove ovde ako možeš zaboravio sam jel si ti moderator il nisi evo ozb pobriši sve gde im nije mesto pa ću okačiti na temu anarhija koju je houtul9 otvoriJo i gasim se sa sajta i vraćam za pola godine da vidim dragocena mišljenja

19. 1.6 valja samo za LAN i za mazohiste.

Rekli o sajtu

Bez ikakve pompe, Vukajlija se pojavila tokom ove godine i zabilježila skoro deset hiljada rječi u rječniku žargona koje su definisali sami posjetioci. Uzimajući za ime učestalu grešku u govoru kad ljudi zapravo žele da kažu Vujaklija, stvorena je zajednica stvaraoca slenga srpskog jezika i mjesto na kojem posjetioci treniraju svoju kreativnost. Ovaj kreativni ventil vas samo tako usisa i očas posla možete da izgubite sate vremena čitajući duhovite opaske kojim su definisani brojni izrazi iz popularne kulture i govora. Pozicionirajući se između ozbiljnih sajtova kao što su "Metak" i "Vokabular" na jednoj, i zabavnih "Srbovanje", "Kobaja Grande" na drugoj strani, Vukajlija je dokazala da famozni "user-created content" (sadržaj kreiran od strane korisnika) može sasvim lijepo da zaživi i na ovim prostorima. Ovogodišnja nagrada za najbolji sajt prema izboru Biznisbloga odlazi ovom istinskom Web 2.0 projektu kojem u definicijama nije izmakla ni domaća blogosfera!

Biznisblog · 26. Decembar 2007.