Podijeli sa Vukajlijašima

1. Danas, dodjem kasnije na poso a ono niko nije tu.
    Nekako se pogodile zvezde, jedan na bolovanju, drugi negde van radi, treci na odmoru, ostali ko zna, mozda i kasne...

Al sam se istripovao da je subota, ili da sam propustio neki mnogo bitan sastanak :)
    Mozda i jeste subota? Mozda bi i mogo kuci?

2. ja nisam ni išao na posao danas boli me kurac

3. Ovo je kao vic, ali i nije smešan koliko je.. pa, poučan. Videh maločas na drugom forumu:

Luksuzna jahta usidrila se u jednom malom meksičkom ribarskom selu. Vlasnik jahte je bio oduševljen kvalitetom ribe i zapitao ribare koliko im vremena treba da ulove tako dobru ribu.

"Ne treba nam dugo" - odgovoriše ribari.

"A zašto ne ostanete duže na moru i ulovite još više?"

Odgovoriše mu da je ono što ulove sasvim dovoljno za njih i njihove porodice.

"Pa šta radite sa tolikim slobodnim vremenom?"

"Spavamo, malo lovimo ribu, igramo se sa svojom decom a popodnevni odmor provodimo sa svojim ženama. Uveče izlazimo u selo, sastajemo se sa prijateljima, popijemo poneko piće i otpevamo par pesama. Naš je život ispunjen."

Gospodin turista im predloži: "Diplomirao sam ekonomiju na Harvardu i mogu vam pomoći: lovite ribu duže svakoga dana, prodajte je i tim novcem kupite veći brod."

"I šta onda?"

"Uz veći brod ulovićete još više ribe, i tim novcem možete kupiti još jedan brod, pa još jedan, čitavu flotu. Umesto da prodajete ribu posredniku, možete pregovarati direktno sa velikim poizvođačima; možete i vi sami postati jedan od njih. Zatim se možete preseliti iz ovog sela u Meksiko Siti, Los Anđeles ili čak Nju Jork! Iz tih gradova možete voditi svoj veliki novi posao!"

"Koliko bi nam vremena trebalo za to?"

"Dvadeset do dvadeset pet godina".

"I onda?"

"Onda? E, prijatelji, sada postaje zanimljivo. Kad vam se posao dobro razgrana, možete početi s prodajom i kupovinom deonica i zaraditi milione!"

"Milione? Stvarno? A onda?"

"Onda možete otići u penziju, živeti u malom selu na obali, spavati dugo, ići na pecanje, igrati se s unucima, provoditi popodneva sa ženom a večeri s prijateljima uz piće i pesmu."

"Svaka čast, gospodine, ali upravo to radimo sada. Zašto bi uzalud potrošili dvadeset pet godina?" - upitaše Meksikanci.

4. ovaj vic, prikazuje razliku izmedju "severnjacke" i "juznjacke" filozofije, zabelezen iz juznjackog pogleda.

protestanti se uce da je greh cak i jednostavno gubljenje vremena bez razloga, i nekako se povezuje vredan sa dobar... valjda morali, posto kad vidis gde zive, mozes i da razumes zasto kod njih ne bi funcionisala ova juznjacka filozofija.

meni ponekad malo blesavi i jedni i drugi kad odu u krajnost, al to je to...

5. duh kapitalizma i protestantska etika

6. Kažu naučnici da kad zažmuriš i zamisliš sebe na sekund, to si upravo ti kakvim te drugi vide, fizički naravno.

7. Koji su to naučnici rekli!? Samo je naša teorija ispravna! Smrt drugim teoretičarima!

8. Hahhaha, tripuješ se ;)

9. Know how ponašanja ako ikad budete upali u raspravu sa Bosancem.

http://www.youtube.com/watch?v=lZ8LFXO4xEc

10. Ортак мој разваљује на бубњевима. Чек ит аут.

http://youtu.be/GNkDOeuMIac

Rekli o sajtu

Bez ikakve pompe, Vukajlija se pojavila tokom ove godine i zabilježila skoro deset hiljada rječi u rječniku žargona koje su definisali sami posjetioci. Uzimajući za ime učestalu grešku u govoru kad ljudi zapravo žele da kažu Vujaklija, stvorena je zajednica stvaraoca slenga srpskog jezika i mjesto na kojem posjetioci treniraju svoju kreativnost. Ovaj kreativni ventil vas samo tako usisa i očas posla možete da izgubite sate vremena čitajući duhovite opaske kojim su definisani brojni izrazi iz popularne kulture i govora. Pozicionirajući se između ozbiljnih sajtova kao što su "Metak" i "Vokabular" na jednoj, i zabavnih "Srbovanje", "Kobaja Grande" na drugoj strani, Vukajlija je dokazala da famozni "user-created content" (sadržaj kreiran od strane korisnika) može sasvim lijepo da zaživi i na ovim prostorima. Ovogodišnja nagrada za najbolji sajt prema izboru Biznisbloga odlazi ovom istinskom Web 2.0 projektu kojem u definicijama nije izmakla ni domaća blogosfera!

Biznisblog · 26. Decembar 2007.