Bez ikakve pompe, Vukajlija se pojavila tokom ove godine i zabilježila skoro deset hiljada rječi u rječniku žargona koje su definisali sami posjetioci. Uzimajući za ime učestalu grešku u govoru kad ljudi zapravo žele da kažu Vujaklija, stvorena je zajednica stvaraoca slenga srpskog jezika i mjesto na kojem posjetioci treniraju svoju kreativnost. Ovaj kreativni ventil vas samo tako usisa i očas posla možete da izgubite sate vremena čitajući duhovite opaske kojim su definisani brojni izrazi iz popularne kulture i govora. Pozicionirajući se između ozbiljnih sajtova kao što su "Metak" i "Vokabular" na jednoj, i zabavnih "Srbovanje", "Kobaja Grande" na drugoj strani, Vukajlija je dokazala da famozni "user-created content" (sadržaj kreiran od strane korisnika) može sasvim lijepo da zaživi i na ovim prostorima. Ovogodišnja nagrada za najbolji sajt prema izboru Biznisbloga odlazi ovom istinskom Web 2.0 projektu kojem u definicijama nije izmakla ni domaća blogosfera!
Biznisblog · 26. Decembar 2007.
ma nije meni do odabrane defke, nego da mi se ne uslovljava tolikim brojem glasova pravljenje postera ili reakcija.
E ti mi nisi jasan da ti je to jedan nalog bio bi u samom vrhu. Ovako mi glupo. :)
Ја имам још три налога у првих три хиљаде које сам престао да користим, ја сам вишестрана личност лолололо
da svi sve spojio mogao si ladno imati top 100 nalog :-)
Ma ja imam genijalnu ideju kako da se poboljša kvalitet reakcija, al' nema ko da me čuje.
Naravno, svesni ste da na tu temu ovde razglabamo u prazno :)
Добро ме подсети на те налоге Змају, ево нек виде људи колико ја у ствари имам дефки разбацаних по налозима које више не користим.
http://vukajlija.com/recnik/autori/87222/definicije
http://vukajlija.com/recnik/autori/97588/definicije
http://vukajlija.com/recnik/autori/101392/definicije
Zmaje, šta bi ti falilo? Ja sam jurio tih 1000 poena i kad sam bio negde na 950, ograničenje je ukinuto. A ima još gomila takvih.
ma dobro, neću umrijeti ako ne mognem praviti reakcije, ali eto, da kažem svoje mišljenje samo :-)
Jebiga, jeste da ima odličnih posterdžija i reakcionara koji nemaju ništa na defkama, ali oni su u zanemarljivom procentu u odnosu na ovu klinčadiju što pravi glupe postere i reakcije i uz to spemuju izbacivanjem po 5-10 komada.
Zbog cega u definicijama na naslovnoj strani ima toliko psovki, pogrda i negativnih stavova? Pratite trend blica,novosti i dnevnika 2?
Ne, već su smorili aforizmi i igre reči. Treba malo mrsnih defki.
ЦИТАТ
Treba malo mrsnih defki.
ТАТИК
+1
50 поена граница би елиминисала 99% клинчадије, 50 је доста :-)
Zmaju, koliko sam ja upoznat više nema ograničenja, zato i ima toliko smeća u reakcijama.
http://vukajlija.com/reakcije/23407 слажем да је нешто типа ово спем :-Д. па 50 поена ако би се увело би по мом мишљењу било оптимално.
Ja iam genialloga predložinja za rešavanje od klinčadinci:
Nači da se napravu dveju serveri. Edan za oni ispod 1500 mesta, i edan za oni preko. Svaki koi imade nešto odabrano avtomatski upaduje u ovog 1. servera.
Ovi iz 2. server mogu da čitaju sleš gledaju defke sleš posteri sleš reagcije, ali ne mogu da prave u 1. server. I mogu da daju samo plusovi na te defke sleš reagcije sleš posteri. Mi iz top 1500 možemo da biramo u onu karticu za defke dal oćemo samo server 1, mosa server 2 il obaju serverovi. I tako se rešavajuamo od spemovi pljus što če ondak da bude lakše na modovi da nađaju kfalitet. I da se zaposle nova moderatora da svakog dana banuju minimalno 20 iz 2. servera, da bi se raskrčio sajt.
btw, dosadno mi pa piskaram vako, interesantno je :)
Ponavljam pa možda Rajfajzen vidi i uvaži:
nikada ja onda ne bih dobio priliku da pravim reakcije :)
EDIT: sve mi pobrisaše, dušmani! :)))
Pogurali bi nekako :)
Ovo je potpuno nevezano za ovo sto smo pricali do sad, ali moj post ide ovako:
Ej treba mi pomoc. Dala mi razredna da zamislimo da smo u inostranstvu i da pišemo pismo nekome kod kuće. Pošto je za ocenu, bio bih zahvalan ako bi mi neko ukazao na pravopisne greške:
Dear Stefan,
Hey, bro, what's up? Here in Manchester is pretty nice. I am trying to pick up English accent, but it's hard. I also like Irish accent. Scotsman speak weird, their "r" is too long. School system here is so easier than ours, I am studying like I'v studyed in 7th grade, but I am getting better grades than in Serbia. If their collages are this much easier than ours, I might sudy law here.
I have cought a cold, but oather than that, I'm fine. I miss sun.
As you know, I am huge Manchester United fan, and I have been watching live every match they have played. I can't wait for the derby against Manchester City, we are going to show how real footbal is played to those overpaid selouts!
Anyway, oather than sun, I also miss you. And breakfast that is not made from eggs.
People here are so nice, probably becouse of accent. When I am talking to communal worker, i feel like I am talking to professor at university. It's pretty awsome.
Write back as soon as you get a chance.
Nikola (or, as they call me here, Nickie)
studyed
collages
sudy
show show
awsome
me se čini da sa ovjem riječima nije sve redu. ali, slabo ja znam engleski.