Sele, procedura je sledeća:
Otrebiš pasulj (ukloniš šupljikava zrna i ona sa crnom tačkicom koja noktom ne može da se ukloni), pereš ga dugo pod mlazom vode (staviš u cediljku), zatim u šerpu (ako ne umeš da rukuješ ekspres loncem) naliješ malo vode i staviš pasulj, prve dve vode koje provre sa pasuljem prospeš (da ne bi imala gasove), pa onda naliješ dosta vode, ubaciš začine, mesa, povrća, luk, čen belog luka i poklopiš. Uključiš na srednje. Pre se skuva.
Aj još reci da nisi prosula prvu vodu kad je prokuvao?
Znam da trebam prosuti, al onda kontam da mećem u ekspres lonac, pa me interesuje koliko dugo treba u njemu da se skuva. Tj. od kada zapišti (bem li ga u pištanje) koliko vremena treba proći prije no što ga sklonim sa šporeta?
Bolje ti je u običnom loncu jer onda znaš kad je kuvan. Ima onih koji neće da se skuvaju čak iako ih kuvaš 3 sata. Inače u ekspres loncu vreme kuvanja pasulja je 40 - 45 minuta. A ni to nije sigurno ako pasulj neće da omekša za to vreme.
E, kuvaj ga nekih 40 minuta, isključi pa vidi. Nema druge. Kako da znamo kakav ti je pasulj?
Ja sam prekjuče kuvala neki i uz noćno potapanje i prosipanje dve vode, skoro sat i po. To nije normalno, ali takva mu sorta.
Ma nije to frka, već me interesuje da li je neko svojeručno instalirao, pa da mi veli odakle je koristio tutorial ili šta već. :)
Da i ja pokušam kod sebe.
http://www.carnex.rs/files/images/Gotova_jela_NovoPak_srp/pasulj_sa_fasiranom_sniclom.jpg
http://www.svevesti.com/images/sr/202382.jpg
Ja govorila il kuja lajala. U ekspres loncu treba kraće i to puno, al ne znam koliko, nećem da ga raskuvam, bemusve!
Aj još reci da nisi prosula prvu vodu kad je prokuvao?
Sele, procedura je sledeća:
Otrebiš pasulj (ukloniš šupljikava zrna i ona sa crnom tačkicom koja noktom ne može da se ukloni), pereš ga dugo pod mlazom vode (staviš u cediljku), zatim u šerpu (ako ne umeš da rukuješ ekspres loncem) naliješ malo vode i staviš pasulj, prve dve vode koje provre sa pasuljem prospeš (da ne bi imala gasove), pa onda naliješ dosta vode, ubaciš začine, mesa, povrća, luk, čen belog luka i poklopiš. Uključiš na srednje. Pre se skuva.
Ne znam koliko traje bez natapanja, ne eksperimentišem xD
Prospeš to, pa zakolješ pile i staviš u rernu, da se druži sa krompirićima u pekaču.
Мени почиње да бива мука од шпагета које сам скувао.
Znam da trebam prosuti, al onda kontam da mećem u ekspres lonac, pa me interesuje koliko dugo treba u njemu da se skuva. Tj. od kada zapišti (bem li ga u pištanje) koliko vremena treba proći prije no što ga sklonim sa šporeta?
vadiš povremeno po jedno zrno i gledaš je li kuvan :-D
Bolje ti je u običnom loncu jer onda znaš kad je kuvan. Ima onih koji neće da se skuvaju čak iako ih kuvaš 3 sata. Inače u ekspres loncu vreme kuvanja pasulja je 40 - 45 minuta. A ni to nije sigurno ako pasulj neće da omekša za to vreme.
E, kuvaj ga nekih 40 minuta, isključi pa vidi. Nema druge. Kako da znamo kakav ti je pasulj?
Ja sam prekjuče kuvala neki i uz noćno potapanje i prosipanje dve vode, skoro sat i po. To nije normalno, ali takva mu sorta.
http://www.carnex.rs/files/images/Sterilisana%20konzerva%20u%20foliji%20i%20limenci/Mesni_narezak_150g.jpg
Da li je neko imao iskustva sa instaliranjem garmin mobile xt navigacije na symbian s60 telefone?
Nači četres minutova + dok se, das tak izrazim, sam lonac ne otvori?
Dragi i koleza su instalirali Garmin bez problema na Nokiu C5-03 i Nokiu C5. Al ne znam koje su im platforme.
Ma nije to frka, već me interesuje da li je neko svojeručno instalirao, pa da mi veli odakle je koristio tutorial ili šta već. :)
Da i ja pokušam kod sebe.
Koji kurac je sa ovom reklamom Anti-Aging EXPOSED! i nekim bradatim detetom.
Pa i jesu svojeručno, ako hoćeš merem se raspitati gdje nađoše tutorijal.
Aj raspitaj se.
Nešto jednostavnije, pošto nisam baš neki aker.
Zanima me što mi je maločas izbrisan ovaj poster gde Klose popija crveni?