Речник ЕКВ фанова

  1. Da krenem kenjati od strane pre.

    Haus muzika i ta ostala tuc tuc sranja su sranje iz prostog razloga što se muzika pravi instrumentima muzičkim, jebem mu mater, ne kompjuterom. KOMPJUTER NIJE MUZIČKI INSTRUMENT! To je prva stvar.

    Dalje, EKV nema nikakva dublja značenja u pesmama od neke Azre, Čorbe, Pušenja ili Balaševića. Fora je u tome što je Bora oduvek govorio direktno, oštro i otvoreno, Bačašević žestoko metaforički i slatkousto, Džoni pisao o svemu što je video na jedan sjajan a tako prost način, a Mladenović večno kenjao sa što čudnijim i težim rečima dok se na kraju ni sam nije izgubio u njima.

    Imaju kompleks ljudi generalno da im se nešto učini mnogo pametno ako ga ne razumeju. Sad neko piše tekstove tim komplikejted rečima i odma ispada pametan? Jok. Ispada paor.

    Moj izbog je uvek bio Bora. Njegove metafore najviše cenim.
    Primera par:

    Pesma ''Na zapadu ništa novo'', kaže stih - u Africi opet državni udar, umorni Turčin izaz'vo sudar. To nije samo da bude rima napravljeno. Umorni Turčin izaz'vo sudar je zbog toga što ima autoput koji od Turske vodi ka našem delu Evrope, odakle Turci dolaze autima, voze po 10 sati bez prestanka, i tu prave najviše saobraćajki.

    Još jedna: u pesmi ''Da, to sam ja'' ima stih - Kad sam išao u Pančevo, život me prvi put načeo, Vojvode Stepe 1A. Opet bi neko rekao leva neka adresa čisto da bude fan. Jok. To je adresa kafane u kojoj je dugo vremena bio dok je bio sjeban zbog ove ili one stvari. A Mladenović je mnogo srao o nečemu žto nije proživeo i doživeo. Jako sam opterećen muzikom i svugde zabadam nos, u razne pravce, tako da imam neke dokaze da je taj čovek srao po oblacima dosta pošteno, ali opet, nedovoljno da bi prešao iz kenjanja u perfektnost.

    A ovo poslednje je ono što fanovi EKV-a ne kontaju.

  2. Pa ovde nije ni reč da li ga voliš ili ne. Bitno je kakav je koji.

  3. Chavez

    Da krenem kenjati od strane pre.

    Haus muzika i ta ostala tuc tuc sranja su sranje iz prostog razloga što se muzika pravi instrumentima muzičkim, jebem mu mater, ne kompjuterom. KOMPJUTER NIJE MUZIČKI INSTRUMENT! To je prva stvar.

    Ono za haus sam se zajebavao (mislio sam da je očigledno, jbt), ali nije tačno da je sva elektronska muzika sranje. To može da kaže samo neko ko nema pojma o tome.

    A to - muzika se pravi instrumentima, a ne putem elektronike je moglo da se prodaje i kad su izmišljene električne gitare.Sa evolucijom muzike se stvaraju i novi muzički pravci.

  4. Znala sam da troluješ. :P Zloća si. :D

  5. Ljudi, držite se teme.
    EKVEKVEKV ;)

  6. EKV, drz' se principa, o pokojniku sve najbolje. Preuvelicani jer su pokojni i iz istog razloga se uzimaju kao bend koji pokazuje kako je bilo lepo ziveti u "starim dobrim vremenima".

  7. Zamislite da je Van Gog izgino prije pet šes godina. U saobraćajnoj nesreći. Zbog droge. Koji bi oni bend onda bili....

  8. Dalje, EKV nema nikakva dublja značenja u pesmama od neke Azre, Čorbe, Pušenja ili Balaševića. Fora je u tome što je Bora oduvek govorio direktno, oštro i otvoreno, Balašević žestoko metaforički i slatkousto, Džoni pisao o svemu što je video na jedan sjajan a tako prost način, a Mladenović večno kenjao sa što čudnijim i težim rečima dok se na kraju ni sam nije izgubio u njima.

    Реално, човек је објаснио. У свакој, апсолутно свакој песми се може тражити различит смисао. ''Ја Тарзан а ти Џејн'' има пун курац скривених значења, само ако неко жели да их тражи. У томе је и лепота неког ''уметничког'' дела.
    Само, мала исправка.
    Не бих се сложио да се ''на крају сам изгубио у њима'', из разлога што су му текстови са сваким новим албум постајали ''јаснији''. Ејнџелс бретх је лирички јаснији од свих ЕКВ-ових албума.
    Постоје људи који воле ''нејасне'' текстове, јер дају више слободе у доживљавању песме, и они које цене експлицитност. Ствар укуса и не видим ту место некој расправи.

  9. Ko je njima diler bio, taj je pare zgrnuo.

  10. Podatak za Ekaveovce: Milan Mladenović... ima svoju ulicu u Podgoricu! Malo je teža za potrefit' je, al' vazda kad prolazim njom, osećam kako mi vene titraju...

  11. Zamislite da je Van Gog izgino prije pet šes godina. U saobraćajnoj nesreći. Zbog droge. Koji bi oni bend onda bili....

    To j' to.. Zabolje me za ekv, n'optužujem, nit' pljujem, ali mnogo istine ima u kizovom..

  12. Дулли_налог ja slusam elekronsku ziku,medju njom i haus,a gotivim da cujem i EKV-oni isto kidaju...a ti nemoj biti takav jebeni smarac,nemas pojma o muzici,molim te nemoj da si takav,hteo sam da puknem od muke kad sam citao ovde tvoje postove...ne znam sta da ti kazem,fascinirao si me,aaaaaaa fak

  13. "Frka mi je pobro."

Rekli o sajtu

U busu se devojka svadja preko fona da se ne kaze Vukajlija nego Vujaklija za recnik... ocaj na njenom licu kad je shvatila da ne moze objasniti

Mokoš · 11. Maj 2011.