Religija

1. Terminologija ili politika su nametnuti hriscanstvu kroz vekove, hrist nije imao nashe fensi izraze niti vestinu upravljanja masama, vec samo ljubav kao jedino dobro, zli pop nije hriscanin vec je prosto ZAO, a postao je zao zbog mrznje. Ne postoje losi hriscani, ili jesi ili nisi

2. Није политика наметнута хришћанству, већ је хришћанство наметало политику.

3. Ali tvrdim da ateisti nemaju kocnice i da ih nista ne ogranicava njihov pragmatizam osim krivicnog zakonika

Au....au...čoveče da li si ti svestan šta pričaš?
    Ne verujem u boga,u crkvu,u čuda ,u svece.Ja sam ateista.
    Ja verujem u ljude.Verujem u to da su oni zli i dobri nevezano od Boga i Isusa.Ja verujem u svoj način života.
    Ateista je čovek koji je izabrao da ima izbor.On može biti gori od najgoreg sataniste i bolji od najpobožnijeg monaha.
    Nemoj bre da mi vezuješ pobožnost sa kvalitetom čoveka molim te.

4. Ja studiram filozofiju, i cela moja grupa je ateisticna, to je skoro pa uslov kod nas, cak su i profesori takvi, jedini ja pisam uz vetar i borim se sa vetrenjacama i veruj mi da isto ovako raspravljam sa njima kao sada sa vama.

5. "zli pop nije hriscanin vec je prosto ZAO"
    "Ako svestenik ubije, blagosilja ubistvo, siluje onda je i on sam ateista"

zao=ateista?

Ovo je jako pokvareno i bezobrazno.

6. Je, pa nije ti Hrišćanstvo reklama za Lav pivo!!! Ja verujem u Boga i tvrdim da postoje loši hrišćani.

7. generalno ateisti su manje više dosadni zato što ne večito ispadaju kao hejteri teizma. bog ne postoji, ja znam! kako bre znaš? to je kao da ideš na sav glas i vičeš mrzim narodnjake. koga boli dupe.

agnosticizam sa druge strane deluje mnogo primamljivije... i zdravorazumskije. (nisam hteo da vređam nikoga, čisto i ja da kažem pokoju)

8. Da, ja mislim da je svaki covek u osnovi zao i da ga jedino spoznaja covekoljublja kao hristovog ucenja moze spasiti od toga

9. ili agnosticistički ateizam... ako već naginjete ka ateizmu...

10. I ako bas hocete i ja sam bio zao, nekada, ali procitao sam Novi zavet i toplo ga preporucujem svima vama jer vidim da ga niste citali

11. Ja sam čitala i volim da ga pročitam povremeno... odakle ti pravo da izvodiš ovakve zaključke? Govori argumentovano, za promenu, molim te...

2 Surovi: ja sam agnostik :)

12. Pisati uz vetar je metafora, ja to ne radim iz hira vec iz uverenja, bas kao sto sada pricam ovde sa vama. I glupo je da me omalovazavas zato sto drukcije mislim od tebe, upravo tu lezi nas problem. Ocito je da nisi citao sve sto sam napisao, cak od jehovinih svedoka, ipak sam ja diskutovao samo sa gospodzom i zeleo nesto njoj da objasnim pa je onda preraslo u opstu debatu

13. Ja jesam!! Nešto malo. Dobro 20 strana, a Bibliju možeš da čitaš bio vernik ili ne, zapravo koliko se sećam to je najprodavanija knjiga.

14. pa i treba da budeš agnostik :) ja sam sektaš i kultista. obožavam vrhovno biće - jogurt!
    u slobodno vreme agnostik :)

15. Očekivalo bi se od jednog studenta filozofije da ume da argumentuje... imate li vi retoriku kao predmet... ili si ti možda sofista pa nas vataš na emocije?

16. E onda ti se cudim kako si ostala tako ravnodusna na sve sto si procitala. Tamo su najhumanije ideje sveta i samo mi nije jasno kako to ne umeju ljudi da uvide

17. Ja sam čitao.Ne verujem ni jednu jedinu reč.Jel sam ja zao sad?
    Pričaš o čovekoljublju a sklon si jako bezobraznim etiketiranjima.Svakom svojom novom rečenicom ubijaš prethodnu.
    Ja nisam bio zao kad sam se rodio.Moja duša i moj um su bili tabula rasa.
    Pretpostavka da je čovek rodjen zao je da izvineš,imbecilna.

18. hrišćanstvo kao religija je odlična stvar i osnovna načea hrišćanstva su velike istine obuhvaćene i kompilirane i jednu od najveštije sačinjenih knjiga.
    ne treba mešati modernu crkvu sa prvobitnim hrišćanstvom. to je po meni greh...

19. Dobra ti ova psihologija, svidja mi se :-) ja ne mrzim ateiste samo smatram da je njihov nacin razmisljanja destruktivan

20. Ali filozofi su skloni da budu ubedjeni da su baš oni ti koji su u pravu.Otud toliko filozofija,niko nije mislio da je onaj pre njega rekao nešto pametno.Svaka nova misao je reply nekome prethodnome...

Rekli o sajtu

Osim velikih istorijskih i nacionalnih zabluda, podložni smo i onim „sitnijim”, ali koje nam određuju svakodnevicu. „Ne valja da se sedi na kućnom pragu, posebno kad grmi”, „Hleb od 500 grama je opšteprihvaćen pod nazivom kilo hleba”, „Ne valja da se zviždi u kući, to privlači miševe”, „Ne valja da se otvara kišobran u kući”, „Žvakanje žvaka može da deformiše vilicu”, „Ma koliko vruće i zagušljivo bilo, ne otvarati prozor, ubiće promaja”, navode na popularnom internet portalu „Vukajlija” niz sujeverja i zabluda našeg naroda.

Politika · 31. Januar 2011.