Хипстерговно

1. Dobra ova fora sa prevođenjem :)

2. Јбт који сератори, нисам имао појма...

3. Partizankamara, mislim da nemaš pravo da kačiš linkove do tuđih provila i samim tim prozivaš ljude!

4. gamby: Ne, on je nesvesno autentičan. Hipsteri svesno teže ka autentičnosti.

Ne znam stvarno gamby, ali čitajući nadalje šta ste pisali i vraćajući se na filantropofobovo prvo objašnjenje, Ekrem Jevrić je nekakav hipster.

Filantropofob: Pa, u mojoj interpretaciji nažalost da. Čak mi se sviđa primer, jer upravo pokazuje radikalnost problema. Taj čovek nikada ne bi mogao da iskrsne na tv-u da nije savremenog hipsterstva. On ostvaruje hipsterski ideal, upravo kroz nesvesnost o svojoj originalnosti, kojoj hipster teži kao prema svom ultimativnom idealu ali je nikad ne ostvaruje, naprotiv u težnji je poništava. Kakva god da je Ekremova originalnost - ona postaje autentična kada se mogućnost originalnosti istroši, originalnost je resetovana i jednim klikom miša vratismo se na pećinskog čoveka pred čijom sirovošću ostajemo zadivljeni ili zapanjeni ili zgroženi, kako ko...

Jebo društvo u kom je Ekrem Evrić retko autentičan tip... o tome upravo govorim...

Hvala ti i na daljem objašnjenju...Ova zadnja rečenica je ipak odličan zaključak.

Eto, sad bar mogu da se kurčim kako znam ko su hipsteri :)

5. Vidim da je ova tema mnogima pomogla da shvate šta su hipsteri. Lepo.

A Mrmune, možda nisi video ovaj post na prvoj strani:

*ako se kojim slučajem ovde nađe neki butthurt hipster, zamolio bih ga da temu napusti u tišini.

6. Ако је Екрем Јеврић аутентичан тип, то би подразумевало да његова суштина (у даљем тексту: екремство) није нарочито прихваћена/популарна/раширена у друштву. Што би требало да је добар знак. Сад, или мислиш да екремство није лоша појава, или си заборавио неки минус у прорачуну. А с обзиром на то да екремство има добру прођу у народу (ако је веровати јућубу), опет ниси у праву, јер би то значило да није аутентична појава. А није, пошто само у мом крају има гомила ликова са високим коефицијентом екремства у свом суштаству. Тако на пример мој комшија има обичај да после високо интелектуалне критике капиталистичког система (ала кућа-посо) испред локалне продавнице, после неколико пива крене да јури жену по дворишту узвикујући "жено, дођи да видиш телетабиса".
    Или ми је крај само богат слободним мислиоцима.

7. популарна/раширена у друштву.

Ekrem Jevrić je popularan zato što je budala, a posle zato što je popularan. A ekremstvo postoji i jedini njegov "umetnik" je sam Ekrem Jevrić, ma koliko budala sličnih tvom komšiji i ja poznajem, oni nisu bili dovoljno TO da postanu Ekrem.

A iskreno, ne poznajem nikog ko bi pomislio da kopira Ekrema i na taj način dođe na taj nivo, ma kakav taj nivo bio, tako da ekremstvo svakako nije raširena pojava.

Ali nije to ovde tema...

8. Tacno da nije tema, al' u to je sve tacno sto naveo u postu gore. Svako malo neko naidje tipa Ekrema Jevrica, pada u zaborav relativno skoro. To je cist debilizam.

9. Хаха, Влајко, па у моменту ми пало на памет бар 5-6 других Екрема (познатих) који су ширили екремство још док Екрем није био Екрем. Е то су заборављени умови Србије! А не овај што је дошао на леђима дивова и покупио сву славу. Тотално нехипстерски.

10. GM, neću više da divanim s tobom dok ne priznaš da sam u pravu :)

Dobro, možda Ekrem ne bi bio tolki hipster da nije bilo jutuba. Mislim ko je kriv toj šestorici pre njega kad su hipsterovali u vreme kad je u Srbiji najveće tehničko dostignuće bio tak za bilijar. Al to sad vodi na ono što su ljudi pominjali vezano za povampirenje hipsterizma...

11. Tacno da nije tema, al' u to je sve tacno sto naveo u postu gore. Svako malo neko naidje tipa Ekrema Jevrica, pada u zaborav relativno skoro. To je cist debilizam.

Da, ima ih zilion, ali nemaju TO. Brzo ih nosi voda zaborava. Ekrem se definitivno održao duže od svih takvih likova na nekom zavidnom nivou, iz prostog razloga što je diverzifikovao portfolio: od nasmejane lepojke na kraju Kuća, poso spota, prešo je na Vendi.
    Šta bi tek pa Vendi bila? :)
    Al eto, već danas bledi Ekremova slava.

12. Jel može neko da mi objasni zašto hipsteri vole da voze stare bajseve? Ajde kapiram voze bajs jer čuvaju životnu sredinu i ostala sranja, ali nije mi jasno zašto star, kad lepo može da kupi onaj sa 21 brzinom i da stigne mnogo brže gde god da je krenuo!

http://a4.sphotos.ak.fbcdn.net/hphotos-ak-snc6/166694_141711949215255_100001293536964_208486_2476637_n.jpg

13. Zato sto niko normalan ne voli :)

14. Jer proizvodnja novih bajseva zagadjuje okolinu. Ono, novo gvozdje i guma i tako to.

15. A toj li je!

A proizvodnja lap-topova?

Svaki hispter ima bar jedan, sa kog može da sluša ZAZ!

16. A proizvodnja lap-topova?

Svaki hispter ima bar jedan, sa kog može da sluša ZAZ!

To opravdavaju tako sto im lap-top sluzi za promovisanje ideja i sirenje tolerancije i hipsterstva.

Rekli o sajtu

Da. Definitivno ima dobrih fora, svaka čast onima koji ih smisliše. Respect Vukajlija.

MyCity Forum · 4. Februar 2009.