Завештање органа

1. u hrvatskoj se desilo pre desetak godina, bilo u onoj emisiji "latinica", nekoj muslimanki iz zagreba poginuo sin i sve mu uzeli. baba veliki vernik poludela kad joj je rečeno da je uopšte otvaran, po njihovim verskim običajima je velika frka , valjda, ako nije kompletan ukopan. tužila bogaoca, razvukla sve po televizijama, bile istrage i ništa nije uradila. pojeo vuk magarca.
    nije jednostavno, ali se često dešava. ovaj što radi za pogrebno, radi to punih 19 godina, ima poznanstva i prijatelje od patologije,preko bolničke kapele do groblja. on mi je rekao da se često dešava.
    nema se vremena da se čeka i moljaka rastrojena familija kad su saobraćajke u pitanju, mora brzo da se reaguje.

2. u hrvatskoj se desilo pre desetak godina, bilo u onoj emisiji "latinica", nekoj muslimanki iz zagreba poginuo sin i sve mu uzeli. baba veliki vernik poludela kad joj je rečeno da je uopšte otvaran, po njihovim verskim običajima je velika frka , valjda, ako nije kompletan ukopan. tužila bogaoca, razvukla sve po televizijama, bile istrage i ništa nije uradila. pojeo vuk magarca.
    nije jednostavno, ali se često dešava. ovaj što radi za pogrebno, radi to punih 19 godina, ima poznanstva i prijatelje od patologije,preko bolničke kapele do groblja. on mi je rekao da se često dešava.
    nema se vremena da se čeka i moljaka rastrojena familija kad su saobraćajke u pitanju, mora brzo da se reaguje.

Не, па капирам да се некад некоме десило, јебига, срања се дешавају, али не могу да појмим да се то толико често дешава. Сувише је илегално. :)

3. Stvarno su ostetili coveka. Kako ce on bez bubrega, jetre i roznjace svetom Petru na oci?

4. Zaveštao bih, ali kapiram da ih neće dobiti oni kojima je najpreče, nego oni koji imaju da plate. Ako se jednog dana nešto promeni u ovoj nesrećnoj državi, dajem sve osim jetre, pošto nije ni za kurac.

5. pazi, ovom mom ortaku je posao da ih preuzme i on ih oblači za sahranu,99 posto ljudi u srbiji za to plaća njega i njegove kolege. pokojnika još niko od familije nije skidao kući ili u grobljanskoj kapeli, niko to ne proverava, ljudi su previše sjebani samim gubitkom drage osobe. moj drugar na sve to gleda strogo poslovno i on mi je ovo ispričao.
    on mi je rekao da to tako funkcioniše godinama, od kad je počeo da radi zna za to.

nema u tome ništa loše,spašavaju se životi. najbliži uglavnom ne razmišljaju racionalno, ne daju, a organ propada...neko drugi zbog toga umire.

6. nema u tome ništa loše,spašavaju se životi. najbliži uglavnom ne razmišljaju racionalno, ne daju, a organ propada...neko drugi zbog toga umire.

Тачно да се спашавају животи, али то је ипак крађа. Штавише, неко вероватно узме паре за тај орган.

7. Ne mogu vjerovati da se još ćaska na ovoj temi. Vrlo jednostavno, kao i za NATO, ili ti se sviđa, ili ne Ja krv dam, a organe ne dam, jer mislim da bi nekome mogli zatrebati i onda bih ja najebao prije vremena.

8. Ja sam bas za zavestanje, ali to mi je premorbidno.

9. uglavnom uzmu pare. u stvari, ne plaća se organ direktno već pozicija na listi čekanja. ljudi kupuju mesto, pa se posle dele pare. tako sam ja ukapirala.
    u ovoj državi se rade mnoge užasne ilegalne stvari, između ostalog i u zdravstvu. nije to ništa čudno. ne živimo u bajci, džimi.
    kao što postoje neke čudne stvari u svim državnim službama i u zdravstvu je razvijena mafija. za neke je ovo eldorado.

10. A šta ako nekoga ujede vampir a uzmu mu organe? Onda ta osoba dođe sebi poslije nekog vremena i postane vampir sa manjkom organa?

11. Au jebote koji mračnjak. U kakvom mi svetu živimo...nekad zavidim onim daunovcima, ceo život su deca i na neki način su bezbrižni.

12. e Kosmo, da mu kažeš kad ja zveknem da donese kintu mojoj deci...bar nešto..mojne da ga proganjam mrtav po trošarini....

13. ahaha ne uzima on kintu.
    doduše njega familija dobro plati za oblačenje i spremanje...i uzme pare kad ode po nekog našeg u tuđinu, pa ga doveze da se sarani na rodnu grudu.
    daću ti ja broj, pa nek ga zove tvoja žena kad zatreba...on mene mnogo voli, pa imaš vezu da ti ne lomi ruke kad te bude oblačio...

14. pa imaš vezu da ti ne lomi ruke kad te bude oblačio...

A, kako će ga drugačije obući? Će da rašije sako, pa da ga ponovo ušiva kad ga navuče?

15. da ga zove moja žena?..kad zatreba?...ma ajde?..el i vijagru da mu kupim?...

16. ume on kad oće, jezivi, i pažljiv da bude...

bićebiće, nije on neki frajer...a tvoja žena mora da zove neku od tih firmi. bolje njega, bar znamo čoveka...

17. ajd onda Kosmo, da učinimo čoveku....

18. šta da učinimo mi? valjda tvoja žena ? poslaću ti broj...

19. daklem, bukvalno ćete me žena i ti u grob oterati...:))

20. e meni skoro drugarica pričala kako je valjda neki dokumentarac gledala baš na tu temu. ljudi koji su dobili nečiji organ i odjednom su počeli da razmišljaju drugačije, osećaju drugačije, odjednom su im se pojavile neke sklonosti, talenti, znanja koja ranije nisu imala. nakon istraživanja saznalai su da to novo što im se pojavilo je zapravo nešto što je bilo svojstveno osobi koja je donirala organ.

Ово изгледа мало трећеоковски, али ме подсетило на један други документарац, не могу никако да се сетим како се зове, ни где сам га гледао. Углавном, ради се о неком експерименту у ком су главу једног мајмуна (ил неке друге животиње) пресадили на тело другог мајмуна. Односно, тело једног на главу другог мајмуна, ако више волите ту перспективу. И онда се јавило питање колико смо ми у ствари само наш мозак, а колико остатак тела. Све у свему, не сећам се тачно свега, ал сам упамтио једног од ликова из филма (ваљда научник неки) који је негативно гледао на све то, и тврдио да човек није само мозак, и још тако неке ствари. Ако неко зна назив, нек напише. Волео бих да одгледам опет.

Rekli o sajtu

Definiše se sve i svašta. Tako se mogu pročitati definicije baksuza, alapače, čitulje, smrti, rezervoara za smeh, kolateralne štete, Živojinović Velimira, zvanog Bate, dnevne svetlosti, gospođe džem!, Brus Lija… „Je l’ ti puši ćale?”, „Je l’ mogu u WC?”, „Chuck Norrisisati” i još mnogo toga može se naći na ovoj internet stranici. Zato ne iznenađuje što se mnogi kad jednom dođu, ponovo vraćaju na nju. Neki čak postaju i zavisnici, pa traže od moderatora da ih banuju, poput jednog studenta koji je zahtevao da mu zabrane pristup na nedelju, dve dana da bi mogao da uči.

Status Magazin · April 2009.