Prijava

E ovde već preteruješ. Znam lika koji je otišao u stan i vratio se u dom. Jebi ga, non stop ima ljudi, združio si se sa dobrom ekipom, vrata do vrata ste, stalno neka bleja, zezanje, pivo u parku ispred doma. To nema cenu ni za jedan stan.

Evo ja živim u studentskom domu. Nije loše - ne žalim se. Sve dok imaš dobrog cimera, dobro je, a ako je cimer super - onda je odlično. I da, ne može da se poredi sa stanom, ali opet ima neke svoje čari - da se zadesiš na žurci u hodniku gde se iz svih soba slije narod sa po makar jednom flašom pića u ruci, da zablejiš u parku na klupici sa stotinak ljudi do ranih jutarnjih sati.

Ма, јебемлига, не мора да значи да сам у праву. :) Кажем, то дружење је кул, ал' опет, ја имам те антисоцијалне трипове, па ми превише дружења и социјализације иде на споловило. Треба ми бар сат времена самоће дневно. :)

Има ли неко слику собе из дома?

babojebcu..
zamisli jedan prosečan špajz.. to je ta veličina manje više :D

da. ja mislim da bih tu mogla da bivstvujem jedino sa najboljom drugaricom.. sa nekom random ribom.. teško.
a i oni kreveti su premali za dvoje, ja s' pokočila. a zamisli dođe ti neko u goste kao što će meni stalno, ma.. radije bih na patosu spavala no delila onaj krevetić s nekim :D

Имам можда ја, али ништа не може да ти значи. Иначе собе нису лоше, далеко су од луксуза али ако средиш лепо онда је фино. Који ти дом планираш?

Има ли неко слику собе из дома?

Haha, videćeš jednu, ali nisu sve iste :)
Imaš boljih i lošijih domova, manjih i većih soba, drugačije su uređene sobe.
Uglavnom postoji neki šablon, ali ima i odstupanja od toga.

http://prijemni.infostud.com/img/domovi/studentski_grad/soba1.jpg

Nađoh ovo minijaturno :D
To je recimo raspored, imaš dva kreveta, police, dva stola. Ne vide se terasa, mali hodnik, kupatilo i mini kuhinja, da je tako nazovemo - nju čini sudopera sa policom i rešo. I da, dva ormana u hodniku.

@Christine
Било је ситуација кад смо после неких опијања ја и цимер спавали заједно у оном кревету. Он 100 кила, ја 90. Значи да може. :)

Мессалина, у ком си ти дому?

ma, znam ja da može.. no nije udobno :D
i najverovatnije neću biti u domu sad, no tek u drugoj. nisam bila odlična sve 4 godine i teško da bih mogla dobiti mesto.
ali, domovi su strava, realno :)

Ja sam u Studentskom gradu. Već tri godine bogami. Lele...

Ја ове био на Карабурми, следеће планирам можда Студењак, да променим мало. :)

Који ти дом планираш? Немам благе. Нисам сигуран ни да ћу у дом. Не питајте мене ништа него ви дискутујте па ћу се ја наћи у свему томе. :)

PS: Шта да ставим да цитирам део текста? Знам линк како али ово ме јебе.

babojebcu, a šta s' upis'o?

Економску.

Dom nije za svakoga kao što ni svako nije za dom. Tamo je u globalu dojajna zajebancija, ali ako si tamo konstantno četiri godine, ume da dokurči. Menza je dobra, al nije loše da naučiš sam da kuvaš, čisto da povremeno razbiješ jednoličnost. Ima dosta stvari vezanih za studentski život, ali jedno je osnovno - ako možeš, nikako ne studiraj u rodnom gradu, u suprotnom, nećeš imati pravi studentski život.

Što se tiče studentskog života i toga koliko će ti isti biti zanimljiv, slažem se da najviše zavisi od tebe... Ako si neko ko voli da se druži i socijalizuje, brzo ćeš se uklopiti, nebitno da li živiš u domu ili stanu sa cimerima. Isto važi i za faks, za sedmicu ili dve navikneš se na novu sredinu... Ako si pak neko ko je povučen, stidljiv, ne voli da izlazi i sl, biće ti malo teže, ali svako nađe nekoga ko mu odgovara, sve zavisi koliko želiš da iskusiš nešto novo, upoznaš nove ljude, proširiš krug prijatelja, sve stvar izbora, naravno...

Pošto živim u domu već 3 godine i došla sam kao brucoš, znam i mane i prednosti takvog života, ali mislim da ima više prednosti... Prva jeste što je mnogo jeftinije, mesečno plaćaš stanarinu nešto jače od 1000 dinara, zavisi u kom si domu, koja je kategorija i sl. Nemaš troškove struje i vode, fiksni telefon uzmeš ukoliko želiš i to plaćaš, ali ni to nije skupo. Ja sam od početka u Patrisu, to je ovaj dom koji Džimi povezuje sa gušterima kojih nema :)) Ove godine je uveden i domski internet, plaćaš 150 dinara mesečno i mogu reći da je pristojan za te pare... Drugo, menza... Ručak 55 dinara, večera 46, doručak 38 i za te pare hrana stvarno nije loša, ja sam počela da jedem i što pre nisam jela (spanać, pirinač, kuvanu šargarepu...) i uvek možeš da uzmeš 2 obroka odjednom ako misliš da ti jedan nije dovoljan. Treće, društveni život... Živiš sa cimerima, odnosno cimerkama, sa jednom, 2, 3, ili 4, zavisi gde... Možeš da se dogovoriš da budeš sa nekim koga poznaješ ako je na listi blizu tebe (recimo oko 100 mesta ispred ili iza) i u prvoj godini nije loše da budeš tako sa nekim iz tvoje škole ili grada, biće ti lakše da imaš tu nekog poznatog. Naravno, može da ti dopadne neko nepoznat i mnogo različit od tebe, ne znači da ćete se super slagati, ali to opet zavisi koliko si spreman na kompromis... Ukoliko se baš nikako ne slažete, uvek možeš da tražiš premeštaj u drugu sobu. Što se tiče žurki, zavisi kako gde, u Studenjaku su, recimo, super i često ih prave, a ovde kod mene kako kad, uglavnom su manje i po sobama, za neki rođendan, položen ispit i tako... Što se tiče mana, kupatila su spratna, osim u Studenjaku, Loli i mislim u Veri Blagojević 1, mada i na to se navikneš... Možeš svašta da vidiš, ali veruj mi, oguglaš posle nekog vremena, obaviš šta imaš u kupatilu i ideš dalje. Sad su i renovirana, pre 3 godine je bila lošija situacija. A gde su sobna kupatila, uvek možeš da budeš sa nekim ko ostavlja nered za sobom i neće da čisti, pa stalno moraš ti, tako da nema pravila, sve zavisi s kim deliš sobu. Druga mana je što nećeš uvek moći da učiš u sobi, ali imaš u svakom domu čitaonice, tako da... Jeste da neki dođu iznenada i nenajavljeno u goste na kafu, ali dobro, možeš toliko vremena da odvojiš, ne traje to večno :) I da, mnogo puta se desilo da ti zatreba nešto, tipa nešto te zaboli, a nemaš lek ili fali ti kašičica sećera, a prodavnica zatvorena, uvek možeš da pokucaš na vrata preko puta ili u sobu do tebe, neko će ti pozajmiti...

I za brucoše u Beogradu... Ko želi u dom, uglavnom dobija Karaburmu ili Patris, eventualno petokrevetnu u Studenjaku, i ima mesta u 4. aprilu za studente sa medicine i farmacije i još nekih fakulteta...

Možda mi je post predugačak, ali htela sam samo da napišem neke stvari koje znam iz iskustva vezane da domski život... Opet, kome se ne sviđa i ima novca za privatno stanovanje, iznajmi sobu ili stan i to je to... Ja sam mnogo uštedela (kao i moji roditelji), tako da, kada bih opet mogla da biram, izabrala bih dom...

Јаживим у Београду а и ту планирам да студирам(ако будем студирао). Нисам ја близу центра а и не посећујем центар често тако да ће ми бити и релативно непознато, а и биће крајње време да научим да се оријентишем у родноме граду.

Ručak 55 dinara, večera 46

Ааа... У моје време је био ручак 45, вечера 38. Поскупело, не исплати се више!

dzonovan sez:

ako možeš, nikako ne studiraj u rodnom gradu, u suprotnom, nećeš imati pravi studentski život.

A šta mi koji smo rođeni u Beogradu. Da idemo u Kragujevac da studiramo? :)

A šta mi koji smo rođeni u Beogradu. Da idemo u Kragujevac da studiramo? :)

Да сам ја којим случајем рођен у Београду, дефинитивно бих ишао да студирам у Нови сад и сл.
Иначе, мислим да је шит што су у нашој земљи факултети по градовима. Треба да постоје кампуси даље од градова, у неким запиздинама. Ту факултет, ту дом, ту све. Као по развијенијим земљама.

Хвала на посту. I won't forget you. Снашао бих се ја у дому. У стану са цимерима исто. Друштвен сам, нисам смор и лако нађе друштво. Ок. Смештај и друштво сам решио. Пишите о учењу и запослењу чисто да и то обухватимо. Колико често учите или сте учили, је ли тешко и колико имате слободног времена поред вежби и предавања? Ја и ако одем на факс идем да се спрдам а не да се убијам од учења. :) То је то ваљда.