Koju knjigu trenutno čitaš?

1. Danas mi veli jedan drug da knjige čitaju samo besposleni, invalidi dalekobilo i robijaši. I eto, ja reko da vam kažem to.

2. Тхе Проф
    To je super pripovetka, "Dušica" ili kako beše...Čehov je po meni majstor kraće forme, tačno te svojim pisanjem prenese u ono vreme. U vreme Bukovskog i ne želim da budem prenesen.

Jesi čitao ti kad išta od Bukovskog? Čovek prenese život običnog čoveka, radnika, kojeg jebe sistem i ne želi da postane dio te mašinerije, ali naravno kako bi ti i to mogao da razumiješ kad živiš u srećnoj zemlji đe čovek dobija pare i kad ne radi.

Kažeš prenese te u to vrijeme? A da li bi ti želio da živiš u tom vremenu odakle dolazi većina tih ruskih pisaca? Bi kurac. Svi se nešto palite na ta prošla vremena, pa da su toliko valjala ne bi se mijenjala. A što se tiče prošlosti i sadašnjosti evo samo jedan primjer zašto je sadašnjost bolja: pumpa za vodu. To tad nije imala skoro nijedna kuća no su za kupanje morali da se spremaju satima, a zamisli da živiš tad i da živiš na 5 spratu. Haha.

http://vukajlija.com/forum/teme/1384?strana=55#post_2109808

3. Bukovski je sposoban da zagrebe samo površinu čovjeka i društva. Dovoljno da zadivi.
    A Ruse možeš da čitaš i pararelno sa tim da otkrivaš sebe isto tako opisanog. Bar ovo malo što sam čitala mi tako djeluje.

4. vesnam

Bukovski je sposoban da zagrebe samo površinu čovjeka i društva. Dovoljno da zadivi.
    A Ruse možeš da čitaš i pararelno sa tim da otkrivaš sebe isto tako opisanog. Bar ovo malo što sam čitala mi tako djeluje.

Imaš li da mi preporučiš neku knjigu o Aškalijama? poyy

5. Sve to stoji vesnam ali meni lično više za čitanje prijaju moderniji pisci, ovi što pišu o najkrajnjijoj bijedi i najbogatijim slojevima društva koji samo idu na čajanke i igranke me ne intrigiraju toliko.
    Ja sam odveć pametan, tako da u knjigama tražim uzbuđenje za mozak pošto sam s fizičke strane lijen.

6. Neku dječiju uzo jer mi dosadno nešto sčarobnjaci i ostale mađije.

7. kekec nad samotnom ponorom

8. Aelita, Aleksej Tolstoj, ruski komunistički SF iz 1923, ludilo :)

9. Bukovski je sposoban da zagrebe samo površinu čovjeka i društva. Dovoljno da zadivi.

Ovo je tačno. Doduše, moj stav je više da je Bukovski žrtva sopstvenog stila pisanja. Mislim da, da je samo malo zanemario tu svoju potrebu za "seks, droga, rokenrol" fazonom, mogao mnogo više da kaže. Ovako, zaista dolazi samo do površinskog sloja društva.

Rusi su opasni. Nezavisno od toga kada su pisali, valjda žive u takvom okruženju, pa jebiga, jednostavno imaju drugačiji pristup čoveku i društvu.

Mene fascinira Hese i njegov pristup čoveku i društvu.

Inače, i dalje stojim pri stavu da je Bukovski Hemingvej za sirotinju. Hemingvej je daleko, daleko bolji i iskreniji pisac.

10. bukovski je grobarčić spram delije henri milera

čitajte nexus, sexus, plexus
    navijajte za prvake sveta!!!

11. Ameri su sranje. Od Amera priznajem samo Poa, Vitmena, Foknera, Vulf, Emili Dikinson, Vonegata, Helera, Plat, Birsa... U stvari, ima toga... Al opet su dosadnjikavi nekako, što se tiče književnosti, lošiji su od od svih tako većih, i od Švaba, Rusa, Engleza, Francuza... Ili možda samo to ne stiže do nas. Nemam pojma.

12. Ne bih se složio Valde, jednostavno, po načinu i stilu života su nam dosta bliži Evropljani. Tako da mu nekako i logično dođe da nam više leže Evropljani, jednostavno, ono o čemu oni pišu je svakako nama prirodnije...

13. Ma idi, oni jednog Mobi Dika proučavaju kao vrhunac svetske književnosti, kao, Melvil - woooowwwww. A kod nas to može da prođe kao omladinska literatura. A stil im je suv, žurnalistički, ili ekscentričan i napeto artističan. Drugo, zašto nam onda ne leže više evropski filmovi i industrija zabave nego američka? :)

14. Doduše, tu imaš pravo.
    Ne znam za tebe, ali ja više volim evropski film. A i što se muzike tiče, veliku prednost dajem Britancima u odnosu na Amere.

15. bukovski je grobarčić spram delije henri milera

izgleda da je stvarno bas dobar ali jbg nema da se kupi ni jedna njegova knjiga

16. Zvuči i meni taj S.N.U.F.F. zanimljivo, al' ne znam da li će mi se uklopiti u budžet. A u tim kutijama vazda nešto dobro.

Imam u planu da uzmem Ligotija - ,,Nedovršen posao'' (isto popust, ali Booka ne učestvuje na Sajmu bikaz of rizons), Kinga - ,,Groblje kućnih ljubimaca'', Čejmbersa - ,,Kralj u žutom'', neke stripove, a verujem da će nešto da iskrsne, kao i uvek, zato spisak pravim ovlaš, retko u potpunosti ispoštujem.

Au, ova Apokalipsa baš žeže sa cenom.

e hvala za ligotija nisam cuo za njega.ako nisi nikad citao paljevina bolje prvo uzmi omon ra kazu da je ona extra a jos je i jeftinija.

17. Ja ne bih savetovao Omon Ra, mene je smorila.

18. Počeo Karamazove malopre, ima li neko neke predloge šta od Bukovskog da uzmem? Kakvo vam je generalno iskustvo s njim?

19. Ako imas manje od 16, uzimaj.

Rekli o sajtu

U subotu, 27. novembra 2010. u Klubu studenata tehnike biće održana smotra sadržaja popularnog šaljivog sajta. Vukajlija je mesto gde se Internet zajednica okuplja kako bi na duhovit i originalan način definisala reči i izraze, sleng termine, našu svakodnevnicu i aktuelne događaje, po paroli - „Ovde možete da definišete sve ono što ste oduvek želeli, a nije imao ko da vas pita”.

Mondo · 25. Novembar 2010.