Štek je dobro sakriveno mesto. Varijacija ima bezbroj: recimo štek-ocene su „isključivo dobre ocene koje se čuvaju za ‘ne daj Bože' situacije, odnosno period kada pljušte kečevi“, piše jedna vukajlijašica. Tako će iskusni školarac prećutati roditeljima da je dobio peticu, a to će im saopštiti tek kada dobije i nekog keca – da bi ublažio negativni efekat.
Deutsche Welle · 29. April 2011.
Onda gutaj prirodnu suplementaciju - whey, amino, dekstrozu i... recimo sve ostalo....
Укратко хоћеш све а да се не мучиш много. Класика.
Како сам данас тукао трицепс уским бенчом, задња серија 90х5.
Tačno. Nije da sam lenj samo bih se malo doradio. Smorili me trbušnjaci i sklekovi, nabroji o sam koje reksvizite imam aj pomozite. Inače, šta je benč?
Vidi, 'teo bi da skinem malo sala i nabijem malo mase na bicepsima i ostalim delov'ma ruku. Uopšte me nebi mrzelo da se pomučim, samo neznam šta da tačno radim.
E onda ces da radis ovako:svaki dan 3 serije sklekova do otkaza(menjas polozaj ruku,1.standardni 2.siroki 3.usko postavljene sakei laktovi uz telo),3 serije zgibova(siroki hvat,uski hvat i obrnuti hvat),6 serija trbusnjaka(lezeci na podu,3 serije i dizanje kolena ka grudima na vratilu). Vezbe radis naizmenicnomznaci sklekovi,zgibovi,trbusnjaci.Sve osim trbusnjaka radis do otkaza,a trbusnjake raids po 20 u seriji,a dizanje kolena po 10.Svaki treci dan ubacis 5 serija po 30 cucnjeva.I dosta!
Da počnem danas ili sutra?
Počni odmah ili sad!
Svejedno,ionako ces to raditi svaki dan...;)
Evo završih jednu seriju. Aupičku, mnogo se bolje osećam, aj javljam rezultate za nedelju dana. Shady tenk ju for help!!
Preležao sam bronhitis jebeni, dve nedelje sam bio u nemogućnosti. Sutra krećem u teretanu. Sacam pri parama, konačno ću moći neki suplement od idućeg meseca.
Zašto u Skočkovom planu ima dva dana kardia? Ne kažem da ne treba, nego me zanima zašto :)
Iako nisam početnik, nisam ni pro, a ova bolest me je unazadila. Da radim Skočkov plan iako oću masu?
Е, ај дајте ми неке савете како да набијем масу на рукама, дижем солидну килажу за моје килограме, радим доста згибова, али нема ефекта... Шта да радим?
Svarog,negativna ponavljanja. Uzmes tezinu koju mozes samo da spustis za 3 sec.I tako 3 serije po 5 ponavljanja na kraju treninga,a kad radis ruke neforsiras ih sve do ovih vezbi.Meni su to skoro rekli mnogo iskusniji od mene. :)
Како би то могло да се примени за трицепс? Иначе, хвала на савету, од сутра стартујем овако... :)
Дижем тегове сваки дан!
Које вежбе радиш за руке, колико серија, које комбинације? Можда је у томе проблем.
Koje vježbe koristite za ruke, da čujem. Preporučite nešto.
Inače, znam lika '96 god. koristi steroide...
Седнем на ону клупу са косим наслоном, па радим једну па другу, или се накривим онако, па лакат поставим на бутину и тако радим. Обично радим око 5 - 7 серија, кренем са 6 кг, дођем до 12, па се вратим. Неретко ставим и руке на ту косу клупу, па онда радим једну по једну руку. За бицепс још радим и лат и згибове (ајде додуше, то је секундарно активирано). За трицепс радим пропадања на бенч клупи, права пропадања, оно са канапом, кад метнеш тежину, па вучеш канап ка доле и легнем на бенч клупу, па дижем тегове, исти принцип понављања као и код бицепса, само са мало мањом тежином (око 8 кг максимално).
Објасни ово. :))
Много је то серија. Бицепс је мали мишић а ти тучеш немилосрдно. Ка коса клупа је Лери-Скот клупа. То ти не треба. Једноручни прегиб, то са лактом на колену, не треба. Лат не погађа бицепс, више згибови, они су добри.
За бицепс 3 вежбе по 3 серије, хамер прегиб, дворучни прегиб, обрнути уски хват згибова. 8-10 понављања, и килажу сходно томе.
Трицепс исто 3 вежбе 3 серије. уски бенч, пропадања бенч клупа и ај рецимо канап.
Ја на пример не радим групе мишића по тренингу али ајде кад би расточио то тако ове ствари радим за бицепс :
- згибови 5х10
-веслање шипком у наклону 5х10
Две вежбе, а обим 48 сантима.Мада сам скоро начуо да бракиалис има утицаја у бенчу па морам и њега да радим хамером и надхватом, то ћу тек да осмислим где да убацим.
трицепс:
-пропадања 5х10
-уски бенч 5 серија, ту идем јако
исто две вежбе, а и трицепс ти даје већи обим него бицепс.
Сад, остали вероватно имају своје зашто, ал ја би тако радио да сам на твом месту 3 вежбе 3 серије за групу.
http://www.youtube.com/watch?v=HgCRn2Rdoxc&feature=channel_video_title
Као ово, само са бучицама. :)
Ај пробаћу овако као што си ми рекао, плус ћу да убацим ово Шедијево... :)
Problem sa zgibovima. Ne mogu više od dva pa ne mogu, da me ubiješ. I tako danima. Jel nije logičnije da kad uspem dva posle nekog vremena uspem tri? Pokušavam tri, ali ne ide.