Teret@n@

1. Видео сам неке ликове да раде пар пута у теретани то. Знам да боксери раде нешто за врат, можда и ово, бем га.

2. Kome treba - radiće. Svi reli vozači bildaju vrat, si znao to?

3. Начуо сам, ваљда и сви возачи генерално, Ф1 и то, велика ге сила. Ваљда и астронаути.

4. Јел неко од вас тренирао кик бокс, бокс или сличну борилачку вештину? Крећем од 1. да тренирам кик бокс, па не би било лоше да неко ко има искуства подели исто самном... :)

5. Pa da, u suštini, prilikom skretanja pri velikim brzinama i sa kacigom na glavi vrat mnogo trpi. A i u slučaju neke nesreće jači vrat će izdržati više cimanja i teže će doći do oštećenja.
    Gledao sam kako Kultard bilda vrat, nije normalan, nabaci pločetine na potiljak, legne na klupu i diže glavu gore-dole... :D
    Šumaher je prvi put otišao u penziju zbog bolova u vratu... :S

6. Aj neko da mi objasni jel moraš ti da imaš neke fizičke predispozicije da bi išao u teretanu, redovno me zovu ortaci da idem s njima, a jebeno će da me drkaju kad budem uzeo šipku da dižem i kad budem crk'o posle 2 serije. :D

7. Trebaš imati predispozicije:

kosti, mišiće, ligamente i ostalo što tome pripada. Volju, želju, patike, trenerku, majicu i peškir. Eventualno rukavice.
    I shvati da su i najbolji bodibilderi današnjice bili nekada žgoljavi ili debeli, ovakvi ili onakvi. Samo što su oni imali volje da napreduju.

Bole te kurci, kreni, nećeš ništa izgubiti.

8. Jeдно лаичко питање: груди-бицепс, леђа-трицепс или груди-трицепс, леђа-бицепс, како је боље организовати тренинге?

9. Ово прво ти је боље, кад радиш груди, замараш трицепс, а чак и док радиш леђа (лат) можеш да умориш бицепс, тако да то уопште не ваља.

10. Ветре, тај први има добра основна начела, само бих ја променио неке вежбе и тај пар-непар избацио, јер тело ипак не може тако брзо да се навикне на неку вежбу. А и те изолационе би смањио, њима баш и нећеш да набациш масу.

Ovo za par-nepar sam i ja mislio, a na koje to izolacione da izbacim?
    Evo ti link opet
    http://www.building-body.com/Trening-program-za-masu.html
    I daj mi šta da radim kao alternativu

11. Radio sam u par navrata i dobra je stvar i radićeš je do prve upale mišića. Poslije toga ti neće pasti na pamet da ikada mrdneš ijednim mišićem vrata.

Vec me osinula prva upala.Ono tipa jbt sedim u kaficu i naslanjam glavu na zid od bolova,mrzi me da je drzim! :D Mada sam i dalje optimistican i radicu je i dalje.

Зашто би уопште радио врат? :)

Zato sto hocu da rasirim taj gornji deo trapeza jer mi je onaj glavni deo lepo razvijen,a vidi se samo kad ga netegnem,pa bih i ovo gore,ali ne preterano pa da izgledam kao oni kreteni sto nemaju vrat,nego cisto ono malo...

Kome treba - radiće. Svi reli vozači bildaju vrat, si znao to?

Nisu samo reli vozaci i F1,nego generalno svi sportisti koji se bave takvim sportom da jaka G sila utice na njih.Oni likovi sto voze bob bas rade vrat,ima i drugih...

12. Колики вам је боди фет? Ја малопре мерио, 9.95... Јел то ок?

13. Ovo ti je skroz nepouzdano. BF se meri nabolje elektronski (pomoću nekih boljih el. vaga, ili kod doktora koji ima tu opremu), a može i merenjem debljine sala na pojedinim delovima tela (što nije baš precizno, mada može približno negde da pogodi), sto se kasnije nekako računa (http://www.linear-software.com/online.html tipa ovako). Ja inače nikad nisam imao priliku to da izmerim...

14. Знам да је непоуздано, али контам да не могу да омаше много...

15. Meni pokazuje 12.5%, sto i nije lose, s obzirom kakav sam bio pre recimo 2 godine.. :)

16. Najbolje ti je da odes kod sportskog doktora mislim da oni to mere,ako ti je bas bitno.Ili u neku bolje opremljenu teretanu.

17. Није ми нешто посебно битно, само сам чисто из радозналости хтео да проверим...

Rekli o sajtu

Bez ikakve pompe, Vukajlija se pojavila tokom ove godine i zabilježila skoro deset hiljada rječi u rječniku žargona koje su definisali sami posjetioci. Uzimajući za ime učestalu grešku u govoru kad ljudi zapravo žele da kažu Vujaklija, stvorena je zajednica stvaraoca slenga srpskog jezika i mjesto na kojem posjetioci treniraju svoju kreativnost. Ovaj kreativni ventil vas samo tako usisa i očas posla možete da izgubite sate vremena čitajući duhovite opaske kojim su definisani brojni izrazi iz popularne kulture i govora. Pozicionirajući se između ozbiljnih sajtova kao što su "Metak" i "Vokabular" na jednoj, i zabavnih "Srbovanje", "Kobaja Grande" na drugoj strani, Vukajlija je dokazala da famozni "user-created content" (sadržaj kreiran od strane korisnika) može sasvim lijepo da zaživi i na ovim prostorima. Ovogodišnja nagrada za najbolji sajt prema izboru Biznisbloga odlazi ovom istinskom Web 2.0 projektu kojem u definicijama nije izmakla ni domaća blogosfera!

Biznisblog · 26. Decembar 2007.