Teret@n@

1. Radio sam ga kao dvije vježbe po mišiću u 3 serije, ukupno 6 serija po mišiću.
    Preko vikenda nisam znao ko sam, spavao sam cijeli vikend nisam bio naspavan, nisam mnogao učiti a ramena su me ravaljivala koliko su bolila a što je najgore moj drugi rođak radi isto full ali to nije full to "ne do Bog nikom ", radi full 2-3 sata, temeljno odradi cijelo tijelo, ono što ja odradim u cijeloj sedmici on ondradi u jednom treningu i ode 4-5 puta sedmično u teretarnu, ja ga ptam kako se ne pretreniraš kaže : jbg.

2. Aj' mi preporučite neki dobar program (ako može link) za 3 puta sedmično u teretani. Radio sam do sad splitove, one što je Tazz postavljao ovde, i solidni su, al' vreme mi je da menjam. I da, cilj mi je BB, a ne PL. :D

3. Aj' mi preporučite neki dobar program (ako može link) za 3 puta sedmično u teretani. Radio sam do sad splitove, one što je Tazz postavljao ovde, i solidni su, al' vreme mi je da menjam. I da, cilj mi je BB, a ne PL. :D

http://www.aworkoutroutine.com/the-muscle-building-workout-routine/ - Možeš ovde da nađeš, ima 3-day split. Ako si već radio vežbe, izmeni malo broj serija i ponavljanja, i vežbe naravno. Ako ideš tri puta, najbolji ti je neki upper/lower split.

Inače, danas sam radio ramena i noge, e'o da kopiram utiske koje sam pričao drugu. :D

U novoj teretani gdje idem sin od gazde pušta heavy metal, što podržavam jer pored hardkor HH-a to te jedino stvarno motiviše na ozbiljan rad. Mene taj lik zgotivio odmah, a i ja njega. Možda ga i znaš, Diamel, bivši takmičar bilder, ima bradu u dvije pletenice skoro do pupka. :D I danas ja na presi, kad lik pušta Scooter - Fire, koju sam slušao u petom osnovne, kad sam došao u ovaj kraj navukli me. :)) I ja oduševljen, fleširam. :D Kad poslije toga ide California love, ja idem da mu čestitam na ukusu, kad lik kao respect ma nigga i te fore, ja hoću da udam sestru za njega. :DDDD Nakon toga ide NWA, Snoop Pas i onda ide WHO WE BE, TRINA MOE, WHAT'S MY NAME I PARTY UP. Ja poludio, repujem tamo Who we be dok sam radio ramena, dižem boga oca, k'o luđak, ortaci i ovi likovi me samo gledaju. :))) I u svlačionici dok sam bio pričam s drugom, kad ide What's my name refren i ja se derem, pjevam, jebeš priču, jebeš sve. :DDDD Znači rep najviše volim, a druga stvar je bildanje (pored nerviranja tebe, to ipak najviše volim). I sad sam to spojio, rekao Diamel da će češće udarati rep kad sam ja tu. :)) Oduševljen sam sad. :DDDDD

Nemojte mi uzeti za zlo izlive oduševljenja, znate svi koliko volim rep. :))

Inače, e'o da kažem nešto o treningu, neka svoja proseravanja.

Danas sam razvalio ramena, noge manje-više, nisam radio čučanj, no iskorak sa bučicama. Ramenima sam jebao majku majčinu. E'o sad ću da pišem nešto što sam primetio i naučio zadnjih meseci, znači nema teorije od Šarčeva, Kolmana, bilo koga, već moje iskustvo. Mnogo toga verovatno već znate i nabićete me na kolac jer postujem nešto što smo svi trebali naučiti, ali kacam kloc pa uvijek na svojim greškama učim.

- Vodite dnevnik. Broj vežbi, serija, težine. I tako progresivno napredovati. Ista stvar i sa ishranom. Ako ovaj mesec jedete to i to, te količine, sledeći mesec povećati i bilježiti datume. Takođe pisati i težinu i observacije u vezi treninga (izbaciti to i to, ubaciti ovo, probati ovo). Meni su ove sitnice mnogo pomogle, tipa zamijeniti benč benčom bučkama, istegnuti laktove pri dnu pokreta na kosom bučicama, propadanja raditi na kraju treninga, menjanje hvata na horizontalnim vučenjima, itd.

- Kada se progresivno napreduje, poželjno je SVAKI trening. Veća težina, isti broj ponavljanja, a ne veća težina - manje ponavljanja, to je kurac na biciklu. Npr. danas 20kg - 10 ponavljanja, sledeći put 22kg 10, minimalno 9 ponavljanja. Ako ne ide kilaža gore, onda povećati broj ponavljanja za dve-tri cifre. Truditi se napredovati težinski u barem dve serije svake vežbe. Ovo je bolje od menjanja svakog trening sistema.

- Povećanje kalorija, najviše iz UH. Džaba 500gr proteina dnevno ako nema kalorija. UH povećavati postepeno, najviše oko treninga, pa ujutro. Pa ako ne ide, onda na dnevnoj bazi, opet ujutro i oko treninga najviše. Pa malo više i u dane odmora (opet ujutro). U dane odmora ne treba radikalno rezati UH. Jednostavno, telo ih mora imati za gradnju mišića, a metabolizam ostaje ubrzan do 48h nakon treninga, pogotovo ako je trening jak.

- Važite se jednom mesečno ako ste jebeni ektomorf, i UH povećavajte konstantno!

- Kada radite ramena prvo radite srednje rame, dobro ga zagrijte, pa tek onda prednje i zadnje, bez obzira na vežbe. Radti ramena sa što manjim pauzama. Srednje i jednoručno potegnuti malo veće težine, a sa manjim težinama raditi konstantnu tenziju, samim tim raditi ih brže na visok broj ponavljanja, oko 12 (zadnje rame je teško potezati ogromnim kilažama, zato je konstantna tenzija mama tu).

- Potezanje težina. Jebeš ti maksimalni mind muscle osim ako se ne koriste neke napredne tehnike. Ako već imate tehniku i znate osetiti mišić, potežite. Veće težine + spor negativni deo ponavljanja će dovesti do toga da osetite mišić i tako udarajte. Velike težine = veliki mišići.

Moje lične obzervacije u zadnjih par meseci. Možda će nekom koristiti, mislim da meni jeste. :)

4. Thazz, ovaj program što si poslao sam i radio zadnjih par meseci, sad tražim nešto novo. :P

5. Pa ostavio ti je link jbt

6. ХРИСТОС ВОСКРЕСЕ БРАЋО И СЕСТРЕ ТЕРЕТАНЏИЈЕ!

7. ВАИСТИНУ ВАСКРСЕ!

8. Mislio sam da skuvmam psaulj u vodi i samo onako da pojedem zrna sa tunjevinom i da mi to bude kao jedan obrok ali ne znam ako ih kuvam u vodi oće li izać proteini,Uh,masti u vodu ili će ostat uzrnevlju ?

9. Koliko ste se ugojili za Vaskrs?

10. pa pusti da ukuva vboda da ostane malo zgnjaci to i zacini sebi fino i pojedi to kao corbu sta itmisljas koji kurac

11. Neće lepo da mi se razmute ovi proteini, pička im materina, pojavljuju se grudvice, jel moš to da smeta?

12. Буди упоран, мућкај!

13. Ne izmišljam nego se nisam toga sjetio ololol to ću onda uradit, hvala

14. Neće lepo da mi se razmute ovi proteini, pička im materina, pojavljuju se grudvice, jel moš to da smeta?

U suštini trebali bi da se mute, al' neće nešto da utiče, sigurno nisu velike grudvice. Little free tip koji je meni pomogao, ukoliko mećeš dekstrozu sa whey-om prvo meti dekstrozu u šejker, pa onda whey. Mnogo se bolje muti!

Буди упоран, мућкај!

Ajoj šta ti reče?! Ja bih se potukao...

Koji whey uzimate ?

NitroGold od Biotecha, mada možda uzmem Ultimateov Prostar, ako budem dobar sa lovom.

15. Кад смо већ код протеина, једном сам направио крем од веја са укусом карамеле. Ставио у онај сецко који има мали резервоар, сипао 5 кашика и мало млека, нагасио онај гас и чекао један минут. Сипо у једну посуду и ставио у фриз, лоло. Мало после кад се охладио узо и јео, ко Ципирипи јеботе лоло.

http://www.b92.net/news/pics/2011/01/4046437494d3ff96fe58f9367801604_orig.jpg

16. Можда стављају веј у Ципирипи, ко ће га знати... :)

Rekli o sajtu

Da. Definitivno ima dobrih fora, svaka čast onima koji ih smisliše. Respect Vukajlija.

MyCity Forum · 4. Februar 2009.