U subotu, 27. novembra 2010. u Klubu studenata tehnike biće održana smotra sadržaja popularnog šaljivog sajta. Vukajlija je mesto gde se Internet zajednica okuplja kako bi na duhovit i originalan način definisala reči i izraze, sleng termine, našu svakodnevnicu i aktuelne događaje, po paroli - „Ovde možete da definišete sve ono što ste oduvek želeli, a nije imao ko da vas pita”.
Mondo · 25. Novembar 2010.
A?
Закључати зглоб-Испружити руку до краја, тада се не врши притисак на мишиће већ тетиве, да ли је то добро или не.
Pri čemu? lolo
Напусти сахрану Арле...неко озбиљнији...
Ne ozbiljan sam. Pri kojoj vežbi?
Све вјежбе, бенџ, бицепс, трицепс, склекови, згибове, пропадања...
Pravilan i ono što se uopšte može nazvati benčom ti je zaključan! E sad imaš ti sad varijacije kod svake vežbe, evo uzeću za primer benč. Možeš da radiš mnogo varijacija i svaka je ispravna, znači mozes da radiš sam zaključavanje, samo trećinu pokreta sa grudi, samo spuštanje, možeš da cepaš šort triceps pres, bord pres... Znači mnogo varijanti sve su ispravne, ali jedina legitimna je podići teg sa stalka spustiti na grudi zadržati i podići(zaključati) ostalo su vežbe koje ti pomažu u tome. Tako ili bar slično je kod većine vežbi. Ako te zanima isključivo izgled često menjaj hvat, širinu, radius pokreta, položaj tela... Inače "biceps" i "triceps" nisu vežbe.:P
Када радим воркаут, на справама гдје идем мало ко ради закључавање.
Ne razumem se mnogo u gvozdjuriju, al' kod vezbi sa telesnom tezinom se tezi da se izbegne zakljucavanje zgloba, jer tako prestaje opterecenje misica. Tj. prestaje misicna kontrakcija i samim tim vezba ima slabiji uticaj na misic.
Opet te ništa ne razumem.
Evo ovako:
Benč uvek zaključavaj.
Sklek u zavisnosti šta želiš postići. Možeš i ne moraš zaključavati.
Propadanje isto zaključavaš uvek jer ti je tad u tih 20% pokreta pri zaključavanju najveći impakt na triceps.
Zgib ideš skroz dole-skroz gore(brada)
"biceps" ne zaključavaš jer ti tad odmara mišić a to ne želiš. Dakle kod njega izbaciš prvih 20 i poslednjih 10-ak% radiusa i radiš samo onaj deo pokreta gde ti radi mišić.
Triceps uvek zaključavaj je jedino pri pokretu zaključavanja njega pogađaš.
To e to.
Пуно јасније, хвала.
Само ми згибови сумњиви, увијек их радим до краја горе-доле, ал ми доста људи рекло да доле не идем скроз до краја, већ да оставим сасвим мали угао, довољан да не закључам лакат. Тада мишић не одмара, ово што рече Разе.
Ali ako odeš skroz dole onda počinješ pokret leđima a ako bi skratio tako kako ti kažu onda većinu pokreta preuzima biceps...
Управу си, све зависи шта хоћеш да постигнеш, него мене истриповали да штети тетивама...
http://body.ba/pictures/article/content/lezeci-nozni-pregib-ilu-528.jpg
Ja sam dugo radila kao na slici, do kraja nožni pregib, ali mi je trener rekao da ne idem do kraja i tako mi je teže, a valjda i efikasnije...
U pravu je. Možeš samo prvu seriju zagrevanja i poslednjiu radnu da odeš do kraja da lepo istegneš mišić.
Hvala na savjetu.
https://fbcdn-sphotos-e-a.akamaihd.net/hphotos-ak-frc3/970677_554563227940801_151147590_n.jpg
ČASTI KUZMILI
Izbegavajte ljudi mašine za vežbanje nogu. Čučanj i mrtvo su dovoljni za sve.
Сјебавају закључавања, сурова истина, живим са тиме.
Е да, ово што каже другар Импресић, да се надовежем. Чучањ испред мртвог, и да јесте главна вежба, али по мени треба убацити, искорак, ножни прегиб и обрнути прегиб као допуну. Од како сам константно радио 3 месеца следећу рутину:
чучањ 5х10
искорак 5х15
ножни прегиб 5х15-20
обрнути прегиб 5х15-20
направио сам фине балване лоло, а и рад на оволиком волумену је направио леп темељ који је резултовао и у порасту снаге. Волумен рођаци, волумен да се направе темељи прво.....
КАИЗЕНЕ, ЈЕБЕМ ТИ ТВОЈ ФОРУМ РАСПАЛИ У ПИЧКУ МРТВУ!!!!
ИСКУЦАМ МЕТАР ПОСТ И ОДЕ У КУРАЦ, ПУ