ИЗВЛАЧЕЊЕ из лењости, и повећање продуктивности

1. Ovde govorimo o ljudima koji kad se probude ujutru moraju da sednu da se odmore jer ne znaju šta će od sebe od toliko slobode i fakultetskih (ne)obaveza.

i sta mislis, takva lencuga sto nema zelju ni za cim ce odjednom cudesno postati vredan i produktivan covek ako nesto drugo uzme da radi? pa on da nije takav on bi uzeo da radi to nesto drugo... nije nista strasno ako u nekom periodu zivota nemas obaveze i mozes sebi da priustis da ustanes ujutru pa se odmoris malo, strasno kad pocnes da se samosazaljevas zbog toga.

2. Pa vidite, sve dok dooobro ne razmislite o tome da kontejner nije rješenje ali jeste potencijalna budućnost, do tad ćete drkati kurac. Drkaćete kurac takođe sve dok ne shvatite da ništa ne ide na prvu, da se genetika i petrografija i Rimsko pravo ne mogu naučiti za dan već da treba dana i sedmica.

I reko je Burzum nešto o samonagrađivanju. Radiš maćore, ubiješ se od rada ali znaš za šta radiš. Nebitno je dal si student ili srednjoškolac, sa starcima se uvijek moš dogovoriti u vezi neke cifre za putovanje ili bilo šta. A ako ispoštuješ sebe, svoje namjere i ciljeve, njima je najmanji problem da nađu način da dođu do love.

To je tako, iz ugla jednog studenta koji se izvlači. Nikada se nećeš izvući do kraja, uvijek ćeš imati nešto na grbači. Uvijek. Ali postoji razlika između izvlačenja i drkanja kurca, a ona se zove jebanje. Kada si u akciji, kada radiš bilo šta, moraće uletiti nešto što će te dići. A ako drkaš kurac po cijeli jebeni dan i samo sereš ista ona govna koja jedeš, neki vid kontejnera ti ne gine. Ostaćeš zauvijek na grbači staraca, nikada se nećeš osamostaliti i tuga brate, tuga. Ali biće bolje ;)

3. nervira me kad vidim temu koja mi je blago poznata, ali se ne sećam da li sam već postovala pa moram da pretražim stranu po stranu da vidim....

4. @lemaja
    Oće to kad si matora :P

5. jel ovo privatna fotka truleksa ili nekog?

6. brate.. svi vi koji ste se uspjeli izvući i završiti neki ogroman projekat u životu koji ste započeli, divim vam se do besmisla.
    ja sam četvrta godina faksa na budžetu, ne znam ni sama kako, apsolutno mrzim ovo što studiram i ne planiram da završim, jer bukvalno ne'am ni truna motivacije. eto, sad mi se pružila prilika da odem u ameriku, i da bih dobila tu vizu, moram da dam 5-6 ispita, i čak i sad-kad imam najveću moguću šansu da nešto uradim sa svojim životom, ja ne učim, jer mi je mrsko i nemam pojma kako da se motivišem. tačno mi dođe da se roknem.
    što je najjače, toliko je stvari kojima bih željela da se bavim i kojima se bavim privatno/izučavam ih, al šta mi sve to vrijedi kad mi je danas jebena diploma ključna. smor.
    ovakve osobe k'o što sam ja zaslužuju da završe kao prosjaci.

7. brate.. svi vi koji ste se uspjeli izvući i završiti neki ogroman projekat u životu koji ste započeli, divim vam se do besmisla.

sad-kad imam najveću moguću šansu da nešto uradim sa svojim životom, ja ne učim, jer mi je mrsko i nemam pojma kako da se motivišem. tačno mi dođe da se roknem.

što je najjače, toliko je stvari kojima bih željela da se bavim i kojima se bavim privatno/izučavam ih, al šta mi sve to vrijedi...

treba tebi nesto musko men se cini vidro. onako iskreno, bez podjebavanja.

ako imas, onda nesto bolje.

8. haha, imam, što je najgore, i on me tjera da učim i sve, al ne vrijedi. k'o da ne shvatam da ću sjebati sve ako ono, ne krenem napokon.

9. haha, imam, što je najgore, i on me tjera da učim i sve, al ne vrijedi. k'o da ne shvatam da ću sjebati sve ako ono, ne krenem napokon.

treba nesto drugo da radi, da te fokusira malo. :)

10. ma sve radi, samo što ja ne znam da cijenim ništa :D
    ne'am pojma, obično u posljednjem trenutku sve uradim što se tiče obaveza, pa se podsvjesno nadam da ću i sa ovim nešto uspjeti da iskombinujem u posljednji momenat. al ono, doći će vrijeme kad neću moći više tako da se izvlačim, to je najgore.

11. Retko dobra tema. Baš sam već para dana u ovakvom nekom raspoloženju da promenim nešto, radim, a slobodno vreme provodim isto već par meseci, računar i eventualno odem zabodem negde. Nemam nešto što me drži, čak me i fm smorio, batalio sam čitanje, batalio sport, bavim se žeščim glupostima, vučem jedan ispit od jula, kao da zatupljujem, osećam se kao birokrata koji posle posla pogleda tv i legne da spava već decenijama. Baš sam kontao da nešto radikalno promenim i ova tema me je samo ubedila u to. Počinjem da vežbam večeras, sutra se učlanjujem u biblioteku, kad stane kiša na trčanje, tražim kurs jezika čim legne plata.

12. što je najjače, toliko je stvari kojima bih željela da se bavim i kojima se bavim privatno/izučavam ih, al šta mi sve to vrijedi kad mi je danas jebena diploma ključna. smor.

Vidro, ne znam šta su ti hobiji, ako može ovo kako da se unovči, guraj to u paraleli, što da ne, ima dobrih hobija od kojih se može lepa kinta završiti, pogotovo ako je šta egzotično, nešto novo, nešto divlje. Nemoj, sreće ti, da padaš u desperije. ;-)

13. ne'am pojma, obično u posljednjem trenutku sve uradim što se tiče obaveza, pa se podsvjesno nadam da ću i sa ovim nešto uspjeti da iskombinujem u posljednji momenat. al ono, doći će vrijeme kad neću moći više tako da se izvlačim, to je najgore.

nauce ljudi celog zivota tako da se izvlace, ne sekiraj se :)

14. čvore, da me upoznaš, progut'o bi svoje riječi, al neka te :)

nauce ljudi celog zivota tako da se izvlace, ne sekiraj se :)

joj, đeš mi to reć :D aj, valjda sve bude okej, idem sutra u čitaonicu, pa makar spavala tamo, imaću osjećaj k'o da sam nešto uradila. a lukse, nisam u mogućnosti, u tome je problem, roditelji me finansiraju, a nisu ni oni nešto pri parama, pa sam se nadala kad odem preko grane da probam sama da počnem da to ostvarujem, al vidjećemo.

15. idem sutra u čitaonicu, pa makar spavala tamo, imaću osjećaj k'o da sam nešto uradila.

Ако ништа, можда кибицујеш ког инжењера на ФТН. :)

Rekli o sajtu

Vukajlija, lijek koji je potisnuo iz upotrebe Edronax, Zoloft, Prozac, Aktivin H i ostale antidepresive. Nuspojave su: grčevi u trbušnim mišićima, suzenje očiju, ludački osmjeh i lako se navući na njega.

Psiholog · 20. Februar 2011.