ИЗВЛАЧЕЊЕ из лењости, и повећање продуктивности

1. Они знају да нисам у депри, А и брдо пута рекао да ми је боље да висим сам у соби него да блејим са њима, јер ми реално њихово друштво не одговара, где се све врти ово једне приче. Па све ово што сам написао рекао и сам и њима, ал џаба кад су хеви дебили, кажу ок, и опет наставе по старом.

наравно да ме поремете, али то незадовољство траје 2 минута највише.

ЕДИТ: Наравно да си погрешио закључком да је циљ да ме похвале иако је бацање слина у питању, све то прати и негативне критике (ово о соби рецимо што сам причао, да видиш кад неко од њих улети у тај несклад и депонију, морам све у тренутку да средим), мада о томе овде није реч, већ о ономе шта ме спутава да покушам и урадим нешто корисно.

А о тим критикама боље да ти не причам ,јер предавања трају по јебених сат времена.

2. Brate, da se izađe iz lenjosti treba da dođeš na ovu temu i sereš nešto, bacaš neke kurce što si pokupio neđe i generalno glođeš kalabaster.

Haha, da, da, da, i onda se izloguješ na sat-dva da se kao kaže kako nešto radiš. :)

3. ovo sto nam serviraju instant-psiholozi, tipa "pronadji sebe" o cemu i vi kenjate ovde, je glupost. ako moras da razmisljas o tome da se pronadjes i to ti nije prirodno, nema nista od toga, moras drugacije da pristupis. jednostavno osetis sta te cini srecnim, nema tu nekog pronalazenja i razmisljanja "e ja sam sad depresivan al bi sigurno bio srecan ako bi postao bastovan, iako to nikad nisam bio i pojma nemam kakva je to svakodnevica". nezrelo razmisljanje.

stos je u tome da se stalno rastes ako hoces da budes srecan. menjaj sebe, menjaj zenu, menjaj kola (naredjano od najtezeg do najlakseg) sta vec te cini srecnim i sta umes ili mozes da promenis.

4. Jebiga, kad malo razmislim, aman se ili čovek rodi lenj ili vredan, nema tu nekog menjanja, tako je kako je. Ne znam nikog ko je bio vredan a postao lenj, ili obrnuto. Tipičan primer smo moj mlađi brat i ja. Njega boli kurac za sve, livada jebena, ako može da sve njega obiđe, jednu baci čarapu u dnevnom boravku, druga čarapa obitava u kuhinji. Princip mu "što možeš danas ostavi za sutra, a ako može i za do daljnjeg". Sa druge strane, ja k'o oni mrmoti što pakuju Milka čokolade u reklami. :D

5. Ja sam bio lijen kao ćuskija, sad radim kao konj. Moram tako.

6. Nikada nisam bio za stroge podele bilo čega na jasne kategorije jer je to jednostavno nemoguće.

nisam ni ja, ali sabloni postoje itekako. nisu ljudi toliko kompleksni ko sto bi voleli da jesmo.

7. Jebiga, kad malo razmislim, aman se ili čovek rodi lenj ili vredan, nema tu nekog menjanja. Ne znam nikog ko je bio vredan a postao lenj, ili obrnuto. Tipičan primer moj mlađi brat i ja. Njega boli kurac za sve, livada jebena, ako može da sve njega obiđe, jedna čarapa u dnevnom boravku, druga u kuhinji, što možeš danas ostavi za sutra i taj rad. Sa druge strane, ja k'o oni mrmoti što pakuju Milka čokolade na reklami. :D

Primetila sam, ti svemu odgovorno pristupaš, pa kad te ladno nije mrzelo, sad vidim, da napišeš naširoko i iskreno šta misliš o seriji, što je meni bilo stvarno kul, naročito što ja vrlo malo stvari pratim, pa onda volim kad vidim nešto vezano za to. Kontam upoznala sam jednu drugaricu ove godine koja je jako produktivna, nešto kao Hermiona je ona, i kada je bolje upoznaš stvarno je super osoba i eto, ona na mene prenosi deo te aktivnosti, i hoće da pomogne kad imam problema sa motivacijom i slično. Hoće da me natera i da vežbam. :) Već sam krenula da pešačim dole do Aprila na njenu inicijativu i super mi je (mada joj to nikad nisam rekla), verovatno i ti deluješ inspirativno na ljude, a da i ne znaš. Kažem, i prijatelji mnogo pomažu, samo da se ne zatvorite u sebe.

Možda je to i poenta, ako si ti malo više lenj, naći nekog aktivnijeg dečka/prijatelja da te vuče, a i ti njemu da pomogneš kad treba da oladi malo. :D
    Imam super kolegu koji baš sve voli duči, a uz to internetuje, i stvarno mi je inspiracija, težim ka tome da budem kao on. xD

8. kad se osetite mnogo bas lenji, uzmite malo pa trcite, odite do teretane, vozite biciklo, plivajte, izmorite se dobro. onda posle kad dodjete kuci, i dalje ce biti neoprani sudovi, razbacana odeca, neplaceni racuni i lom, a vi na internetu umesto da radite.
    ali, nece vam smetati! osecacete se ko da ste vredni.

eto, malo keltove mudrosti. ovo iz licnog iskustva pricam.

9. mislim, moze i da se sredi kuca i plate racuni i ostalo, ali je dosadnije i trazi mnogo vise vremena. to cete kad bude moralo ili kad naidju gosti, il ce zena-keva-sestra uz zvocanje...

10. Imam super kolegu koji baš sve voli duči, a uz to internetuje, i stvarno mi je inspiracija, težim ka tome da budem kao on. xD

Sada možete sjediniti vaša tijela

http://i2.kym-cdn.com/photos/images/newsfeed/000/542/869/051.jpg

11. kad se osetite mnogo bas lenji, uzmite malo pa trcite, odite do teretane, vozite biciklo, plivajte, izmorite se dobro. onda posle kad dodjete kuci, i dalje ce biti neoprani sudovi, razbacana odeca, neplaceni racuni i lom, a vi na internetu umesto da radite.

eto, malo keltove mudrosti. ovo iz licnog iskustva pricam.

Srbi gonna Srb...
    Zna se ko kosi a ko vodu nosi...

EDIT: Zato vam i država jes takva jer ne umijete da lupite kurcem o sto.

12. Ahhahahahha, znaaaam da je dirljivo da povratiš, Pazle. x)

Ajte, ljudi, pozdravljam vas, idem da počnem da radim nešto produktivno, ne samo da se izlogujem. Inače sam došla samo dokačim onu pesmu, ali eto izgubih vreme pošteno kao čovek.

kad se osetite mnogo bas lenji, uzmite malo pa trcite, odite do teretane, vozite biciklo, plivajte, izmorite se dobro. onda posle kad dodjete kuci, i dalje ce biti neoprani sudovi, razbacana odeca, neplaceni racuni i lom, a vi na internetu umesto da radite.

I ta hiperproduktivna drugarica svaki dan trči bar po sata kada je sve smori. Ima tu nešto.

13. isto je mnogo bitno da napravite prioritete. i na poslu i u privatnom zivoru i svuda. vi kao lenj covek imate ogranicenu kolicinu energije koju mozete da ulozite u neki posao. samim tim, nemate bas vremena pored svog tog interneta da pomazete kolegama ili budete hiper-produktivni, radoholici i ostala sranja.

samim tim se morate fokusirati, da nadjete stvari koje ne traze mnogo napora, a cine da izgledate vredno i produktivno. to su obicno stvari gde neko drugi radi a vi na ovaj ili onaj nacin organizujete. svim silama na pocetku pritisnite da uspostavite odnos snaga da niko drugi pojma nema koliko vam je energije potrebno da odradite taj posao i nekako napravite odnos snaga da budete manje vise nezamenljivi (nemoj da uzmete pa svima da ispricate sta radite ili daleko bilo pokazete). sto vise sakrijete to bolje.

e nakon toga ste na konju. niko drugi pojma nema koliko je to tesko ili lako, pa onda odradjujete to lagano a visak vremena trosite da budete lepo lenji ili da nadjete nesto novo kad dosadi, a dosadi.

eto, jos malo mudrosti.

14. i kad god neko drugi moze nesto da odradi, pusti ga. samo hvataj motiku ako manje energije treba sam da odradis nego da gledas.

15. mnogo je bolje prihvatiti svoju lenjost i raditi sa njom nego pokusavati na silu da budes vredan ako nisi.

16. paklu juga, mesas ti malo posao-prezivljavanje sa hobijem. da neko mora svaki dan da ustaje u 3 i lovi kako bi zaradio za zivot, smucilo bi mu se i razlenjio bi se i za to, kolko god da voli da lovi.

svakodnevica ce uvek biti dosadna. moj post je polu zajebavanje, ali mislim da ima dosta istine u tome da energiju za svaki dan nemas toliko koliko za hobije o kojima pricas. energiju cuvas za takve stvari.

17. sta ti mislis, pronadjes ono sto volis da radis i srecan si ceo zivot da radis samo to? postao si vredan? :)

to mozda, kad napunis 50 god pa ti rutina postane dobra i pozeljna. ne u 20-30 god.
    ti ljudi i izgledaju vrednije posto ne trose vise (mentalnu) energiju na neki drustveni status ili na zenu ili na decu ili na napredovanje, nego jednostavno guraju dan za dan.

ako ti lepo takav da postanes u 20 godina, super... ali nece da ide bas to tako.

18. neko je "vredan", i ne ume da podnese sedenje sam sa sobom i mora stalno da ima neku aktivnost. neko je "lenj", i odmara, cuva mentalnu energiju za nesto vece ili jednostavno nema energije da se pokrene. sve je relativno, zavisi od situacije u kojoj si, od situacije koju pravis samom sebi i tvog trenutnog zivota. treba nauciti da zivis sa onim kakav si, i oblikovati svoju buducnost sa onim sto imas, a ne da pokusavas da budes ono sto nisi. tesko se to menja pod stare dane.

Rekli o sajtu

Bez ikakve pompe, Vukajlija se pojavila tokom ove godine i zabilježila skoro deset hiljada rječi u rječniku žargona koje su definisali sami posjetioci. Uzimajući za ime učestalu grešku u govoru kad ljudi zapravo žele da kažu Vujaklija, stvorena je zajednica stvaraoca slenga srpskog jezika i mjesto na kojem posjetioci treniraju svoju kreativnost. Ovaj kreativni ventil vas samo tako usisa i očas posla možete da izgubite sate vremena čitajući duhovite opaske kojim su definisani brojni izrazi iz popularne kulture i govora. Pozicionirajući se između ozbiljnih sajtova kao što su "Metak" i "Vokabular" na jednoj, i zabavnih "Srbovanje", "Kobaja Grande" na drugoj strani, Vukajlija je dokazala da famozni "user-created content" (sadržaj kreiran od strane korisnika) može sasvim lijepo da zaživi i na ovim prostorima. Ovogodišnja nagrada za najbolji sajt prema izboru Biznisbloga odlazi ovom istinskom Web 2.0 projektu kojem u definicijama nije izmakla ni domaća blogosfera!

Biznisblog · 26. Decembar 2007.