![](/assets/vukajlija-8a1b5c1cfaa37915a8b4d51bf02b92cb0e9e1dd235e6e15aa94e201901a8c758.png)
Osim velikih istorijskih i nacionalnih zabluda, podložni smo i onim „sitnijim”, ali koje nam određuju svakodnevicu. „Ne valja da se sedi na kućnom pragu, posebno kad grmi”, „Hleb od 500 grama je opšteprihvaćen pod nazivom kilo hleba”, „Ne valja da se zviždi u kući, to privlači miševe”, „Ne valja da se otvara kišobran u kući”, „Žvakanje žvaka može da deformiše vilicu”, „Ma koliko vruće i zagušljivo bilo, ne otvarati prozor, ubiće promaja”, navode na popularnom internet portalu „Vukajlija” niz sujeverja i zabluda našeg naroda.
Politika · 31. Januar 2011.
Ако телесно општим 23 минуте након што сам јео рибу 15 минута, да ли сам мрсио само 8 минута?
Ма сам концепт поста је глупост.
Шта, ти ћеш да се очистиш и будеш бољи ако једеш одређену храну?!
Дајте људи не глупирајте се.
Aaa, pa ne radim ja to iz zadovoljstva, bože sačuvaj! Alkoholom odmašćujem krvne sudove, da se dodatno ispostim.
Post je asketizam za licemere. Ja da imam vere, postio bih non-stop, i uvek zaustavljao zle misli, i čuvao se od bluda, i tako to.
Пост је двоструки ужитак. Кулење с једне стране, и фаца овога што пости поред, са друге стране.
Zato sto im je lakse, ne dao Bog da provedu ceo dan na POVRCU i VOCU, FUUUUUJ.
To nije hriscanski, Isus je hodao po vodi pa je okadio ribu, a nije voce i povrce, jabuke pogotovo su zle!
Meni samo nije jasno sto za vreme posta, dok se sluzi Bogu, kurac palac, se ne jedu zle, zle zmije? To je hriscanski, oko za oko.
a tebi je riba posna?
nema malo mrsa po njoj?
malo, bar na butinama?
Pufnice, neko rece da su zmije posne gore.
a jel ti smrdi riba?
A zašto hrišćani tripuju da ljudi nisu životinje?
Hujo, ljudi nisu posni!
Javio, koga pitas to?
a zasto ste se uskurcili na hriscane?
ovo sto vi radite prelazi u patetiku...moze se naci u svemu neka glupost i nelogicnost...sa druge strane najlakse je kenjati protiv neceg, zato je gospodin Vojvoda toliko voljen...sa trece strane budalu je tesko nadgovoriti..
sustina hriscanstva ili bilo koje druge religije nije post ili riba ili pop ili popova brada ili budin stomak, zevsova kurcina, hebina picka ili dupe od amona...
sustina je vera...
vera u nesto..
vera u roditelje, u drugove , u prijatelje, u brata...
nevernici ce uvek biti nevernici i nacice milion razloga da ne veruju...
e da pitam vas sve..
JEL VAM SMRDI RIBA?
Javio, ja mislim da ovde nije rec o veri, vec o dolazenju do srzi i smisla (kad sam mutava) jednog od obicaja. Sta fali tome? Zasto ne bismo preispitivali SVE sto nam se nudi sazvakano samo da progutamo i smejemo se kao deca debili?
da, da, da Pufniice...
onako demokratski, skroz dobronamerno, bez ikakve zelje za ismevanjem bilo cega...
aha...
verujte bre u internet, to je vas bog a ja cu da verujem u sta ja ocu...i zabole me nesto masno da vam objasnjavam zasto riba nije mrsna...
jos ocekujem odgovor
JEL VAM SMRDI RIBA?
A sto se ljutis bezveze kad sam ozbiljna? Ili ti mislis da moja 'verovanja' nisu ovde ismevana, cak i bez ikakvog logicnog razloga i od strane maloumnih bicara i ameba, pa sta onda?
Da, smrdi, jer je to LES.
pa sto ne operes ribu ako ti smrdi?
dakle ne ljutim se...:)
odgovor nekom gore..
post nije uzdrzavanje od masne hrane..
post je i uzdrzavanje od losih misli, od zlobe, od tracaranja, od prosipanja semena, od zavisti, mrznje i svega ostalog loseg u coveku..
i to je sustina...uzdrzavanje od jela je takoreci simbolicko..oce da ti kazu
"magarce, ako mozes 30 dana da se uzdrzis da ne zderes karadjordjevu i pice mozes i da budes bolji prema komsiji, da volis oca i majku, da se suzdrzis od zavisti sto ti ortak ima bolja kola...."