Prijava

Po pravilima koja su smislili popovi( a fala kurcu koja se razlikuju od sela do sela, a da ne pričam razlike među religijama) Posti se bezmesno, a samo na veće svece u velikim postovima se jede riba. Meni su to ustvari najbolje opisali pajtonovci u onoj sceni kada onom Brajanu spadne sandala, pa njih pola poskida svoje sandale u znak poštovanja sveca. Ne umem da nađem scenu, ali mislim da shvatate smisao. Moje je mišljenje da stolar nije mislio da će njegovo učenje da doživi ovoliku veliku i raznoliku interpretaciju.

http://www.youtube.com/watch?v=ZNeq2Utm0nU

Znam mnoge ribe koje smrde.

btw zadnji post od javioa podržavam iako slabo postim, osim seksa, to redovno ispostim.

narocito raznoliku interpretaciju...

covek propovedao ljubav i veru...

i toliko...

propovedam i ja ribama da ga prime...

pa ništa...

Grujane, mora da umres da bi one ukapirale da si bio u pravu...

a ako te razapnu svrsavace na samu pomenu tvog lika...

JEL IMA JOS NEKOG DA MU RIBA SMRDI?

Neke smrde, zavisi čim ih hrane u ribnjaku, što jes jes.
A inače, ima fantastičnih jela sa ribom.

nema to veze sa hranom, samo sa licnom higijenom....

sapun i voda

Dobro, javio, propagiras istu foru na jednoj temi 3 puta, ako se neko vec upecao (pun intended) sto nastavljas sa istom?

zato sto ljudi nista ne citaju...

samo kenjaju bez veze a nista ne citaju...

eto zato Pufnice...

Посна је јер не пушта крв Гамби.... :-)

a ti si se kanda naljutila Pufnice?

mojne, ti si lepa i inteligentna devojka, nema potrebe za tim...

Kul je riba, zdravlje i te fore. Al' ako ne skiči dok ga kolješ ne mož' da valja da jebe rak orla.
A popovi kao popovi sviraju kurcu, izmišljaju pravila da bi se kršila. A zamislite da kao muslimani ne smete da jedete krme? Pa to bi bilo strašno, ne bih ja to mogao, ni magarca ne smeju ni ribe bez krljušti čini mi se, ajkule i tako te pizdarije.

Било је питање још међу првим хришћанима да ли се сме јести оно што је Јеврејима (и муслиманима) забрањено.

Hteli su svašta da zabrane onda kad sam izvezao u Austrougarsku par krda zaraženih slinavkom i šapom. Ja ovde brojim pare a preko Save im stoka crkava, i crkava, i crkava... ah kad se samo setim.

Javio, el smrdi tebi riba? :)

Mlogo sam se ispalio skoro u Sarajevu na Badnji dan, kad uopšte pet minuta nisam izvaljivao da muslimanka koja radi uopšte nema u svojoj glavi kategoriju "posno-mrsno"... i šta onda, jel te, morao sam da joj tražim ribu, da bi me razumela :)

Kaže, šta jedu ljudožderi kad poste?
Pa ronioce.

Овааај... Занима ме... Ови што кажу да је риба посна зато што не пушта крв кад је закољеш... Значи океј је, у то време поста кад треба бити безгрешан, убити неко створење без пуштања крви? Мислим, можеш и задавити... Кокошку на пример и појести је, је л' то океј онда? Пглу вам је одговор, људеи.

Онда, да је чиста зато што је у води... Нити је вода чиста, нити је риба једина врста која живи у води. Је л' онда океј убити... Делфина на пример, који је сисар? И појести га, наравно. Кад се пости. Или на пример... Теле које је држано у базену извесно време, да га вода опере од гријеха да не буде грех да се закоље и поједе кад се пости?

Онда, зато што су хладнокрне.. Какве то везе има?

Даље, оно са потопом, водена створења која су једина преживела, бла бла, опет има и сисара који живе у води, нису сва водена створења посна, онда није ни то. И птице су преживеле исто, оне лете, нису се удавиле. Јесу ли птице посне?

Мислим да је ово покрило већину одговора, неам појма. Нот гуд иноф!

И да ли су Јелен и Лав пиво посни?

Има логике ово што Јавио прича о посту, сматрам да је тачно, али то не одговара на питање зашто је риба посна. Контам, симболично суздржавање од хране, али то би пило воду да сви више воле на пример крметину од рибе, али није тако, знам људе који више воле рибу. Значи ли то да они треба да посте на прасетини, а да не смеју да једу рибу?

И зашто птице нису посне? Макар галебови? Они су бели, нема гријеха, као венчаница, лол.

А ови атеисти к'о да су ухватили бога за муда!

Да имају људима шта да једу кад морају да посте, има прича да су у Јужној Америци ловили даброве и велике глодаре као посно месо јер су пливали у води па су их тамошњи свештеници крстили као рибе и дали народу да једе за време поста.