Bez ikakve pompe, Vukajlija se pojavila tokom ove godine i zabilježila skoro deset hiljada rječi u rječniku žargona koje su definisali sami posjetioci. Uzimajući za ime učestalu grešku u govoru kad ljudi zapravo žele da kažu Vujaklija, stvorena je zajednica stvaraoca slenga srpskog jezika i mjesto na kojem posjetioci treniraju svoju kreativnost. Ovaj kreativni ventil vas samo tako usisa i očas posla možete da izgubite sate vremena čitajući duhovite opaske kojim su definisani brojni izrazi iz popularne kulture i govora. Pozicionirajući se između ozbiljnih sajtova kao što su "Metak" i "Vokabular" na jednoj, i zabavnih "Srbovanje", "Kobaja Grande" na drugoj strani, Vukajlija je dokazala da famozni "user-created content" (sadržaj kreiran od strane korisnika) može sasvim lijepo da zaživi i na ovim prostorima. Ovogodišnja nagrada za najbolji sajt prema izboru Biznisbloga odlazi ovom istinskom Web 2.0 projektu kojem u definicijama nije izmakla ni domaća blogosfera!
Biznisblog · 26. Decembar 2007.
eksencija - esencija
anamneza-amnezija
burdelj-bordel
šo - šou (show)
bendž pres - benč pres (bench press)
đip - džip (jeep)
Најгори икада!
Има и близнакиње уместо близанкиње, ако неко већ није напоменуо...
Dvo, tro - dvoje, troje :)
Čuh jednu babu tako.
oktombar - oktobar
oboje je ispravno :)
mislim da je ipak skalpel ispravno.
Hleb - plee
Imam još bolji. Jedna baba pita lika na pijaci: "Dijete, pošto ti je ota seksencija ?"
jorgut, nandzarasto, pijem sa (mislim) kratko-silaznim akcentom, rozle, punk i drum (umesto sa a), upotreba glagola izvinuti se umesto izviniti se (izvinuo sam se), kosPica umesto kostica...
Bliznakinje je zapravo pravilni oblik :D
Sigurno je sto puta ponovljeno, ali mene jaaako nervira kad neko trazi EKSPRESO KAFU!
Da, cula sam skoro i dvoje i troje jaja:))))) Stavis troje jaja u tortu:)))
teperatura - temperatura
zandar - zandarm
Moja pokojna baba je govorilo viciklo za biciklo, sveklo umesto svetlo, kodnik umesto hodnik, kovizon umesto kombinezon, realno gledano vise stariji ljudi grese oko tih opstepoznatih reci, dok ovi mladji obicno pogrese kada hoce da se prave pametni i da koriste neke komplikovanije ili strane reci.
opliznuti - okliznuti
Vidro nemoj zajebavat narod jebo te caca :D
go-gol
rajfišlus-rajferšlus
levak-levoruk
đa mi se tema :3
Dzi-vi-si - dzej-vi-si, (JVC).
Lambordzini - Lamborgini.
To. Malo ljudi kaze pravilno.