Nakaradizmi - uobičajeno pogrešno izgovorene reči (Maliboro, apateka i sl.)

1. Ne znam da li je bilo, ali:

Takanik - Titanik

2. вришла!!!
    хахахаха ДОЂИ СИНЕ НАПРАВИЛА МАЈКА ВРИИИИИШЛЕ ХАХАХАХАХАХА НАЈЈАЧА РЕЧ ИКАДА

3. mekdolans - mekdonals

bar kod moje babe.

4. Sad me mladjani Duče podseti na varijaciju gastarbajterskog nakaradizma koju sam često čuo u Švajcarskoj:

makdonal - mekdonalds

5. Heder Solder - Head and shoulders. Hit moje babe.

6. Cuvena klinacka:

Kaladjuti - Call of Duty

7. Mi se na poslu zezali, zezali, zezali pa ostade punpa umesto pumpa, a pre neki dan sam čula neke da pričaju da je legla plata i da moraju do Tenpa.

8. Skrletnik - Srkletnik

9. Skrletnik - Srkletnik

Ti si mi večita misterija, pogotovo od kada me je pre par meseci Remac (kad smo te nešto ogovarali) čuo kako ti izgovaram nadimak i slatko se ismejao.
    Ni sada ne znam kako se zoveš :)

10. Bilo verovatno, ali ko će čitati sad sve...

buranija - boranija
    dinstvuje - dinsta (WTF!)
    kabajagi - kobajagi
    relna - rerna
    ronetle - roletne
    flizura - frizura
    računjati - računati
    Vukajlija - Vujaklija

11. Vukajlija - Vujaklija

Vujaklija- Vukajlija

12. Не знам да ли је било, ал' кад чујем ШАНГАРЕПА, најежим се.

13. Стољњак - Стоњак
    Плех - Плек

14. Mnogo mi je 15 strana da pročitam, jer ću se unervoziti, al mislim da je ''sumljiv'' i ''jer'' u upitnoj rečenici, vrhunac svega.
    Neki dan sam dobio sms na konto nekog starog oglasa. ''Jer ste prodali auto?'' Kad mi telefon nije ispao iz ruke...

15. требао си да му одговориш: "сада имамо пара" лоло

и хвали ме убија у појам. Фали се каже аман!

16. Ваљда није било..

тротовар - тротоар
    комбин - комби
    октомбар - октобар

А ништа ми горе нема него кад неко каже : "А он неће ко у зинат"

17. Кечат-кечап
    Даљирник-даљински
    Забаља-забавља

18. Даљирник-даљински

Čula sam da kažu još i daljinar :)

19. Ne znam da li su bile ali da rečem i ja po koju.

rečem-kažem
    dotkor,doktur-doktor
    pepsin-pepsi
    sekuriti-sekjuriti
    pemzija-penzija
    Srbi-Bosanci hahahhahha

Rekli o sajtu

Bez ikakve pompe, Vukajlija se pojavila tokom ove godine i zabilježila skoro deset hiljada rječi u rječniku žargona koje su definisali sami posjetioci. Uzimajući za ime učestalu grešku u govoru kad ljudi zapravo žele da kažu Vujaklija, stvorena je zajednica stvaraoca slenga srpskog jezika i mjesto na kojem posjetioci treniraju svoju kreativnost. Ovaj kreativni ventil vas samo tako usisa i očas posla možete da izgubite sate vremena čitajući duhovite opaske kojim su definisani brojni izrazi iz popularne kulture i govora. Pozicionirajući se između ozbiljnih sajtova kao što su "Metak" i "Vokabular" na jednoj, i zabavnih "Srbovanje", "Kobaja Grande" na drugoj strani, Vukajlija je dokazala da famozni "user-created content" (sadržaj kreiran od strane korisnika) može sasvim lijepo da zaživi i na ovim prostorima. Ovogodišnja nagrada za najbolji sajt prema izboru Biznisbloga odlazi ovom istinskom Web 2.0 projektu kojem u definicijama nije izmakla ni domaća blogosfera!

Biznisblog · 26. Decembar 2007.