Prijava

1. класични заплет - човек са маргине доживљава успех
2. антијунак је у центру пажње, дакле све што је лоше: циган, криминалац, убица, а опет га симптишеш
3. атмосфера - мрачна, са перфектом музиком
4. времениски период између два рата, са повременим историјским мрвицама, које ти заголицају машту
5. сјајна глума - Том Харди као матори дебели јевреј, нпр
6. Ко не воли класичну крими причу?

Препоручујем је скроз

Gledala sam je ja.
I ja je preporučujem, ali ono za posle posla da odmara mozak uz malo akcije. Tako je stvarno odlična. :)

Hoću da kažem da nije izvanredna, da ne može da oduševi nečim specijalno. Osim sa par momenata, uključujući i muziku povremeno.

Оке, шта може, дај ми неку препоруку.

Nije baš jednostavno preporučiti nešto nekome koga ne poznaješ.
Ne znam šta tebe oduševljava. Možda si oduševljena Kilijenom Marfijem. I to se dešava. :)
Za oduševljenje je bitna originalnost. Ovih šest tačaka koje si navela gore su uglavnom sve klišei.
Od novijih serija je to Black Mirror, možda.
Od starijih, Twin Peaks plus nova sezona. Mislim na momente kad ti dođe da zaustaviš epizodu i malo se zapitaš: Je li ovo bilo moguće smisliti? I onda se oduševiš ljudskom kreativnošću.
Ovo su samo primjeri koji su mi prvi pali na pamet, možda ima i boljih.

Peaky je bas precenjen, secam se da sam hteo da odustanem vec na prvoj sezoni jer mi nije razmazila cula koliko sam ocekivao prema tudjim utiscima. Nastavio da gledam cisto da ispostujem, treca sezona mi bila okej, cetvrta ispala jos i najbolja jer su uskocili ludi Italijani sa prejakom ulogom Luke Cangrete.

Sve u svemu, moze se reci klinacka serija u kojoj se lozis na jednog lika jer je on jak i uticajan... Mnjah, moglo je to malo i bolje

Btw, odlicno je docarana atmosfera iz tog vremena, za to stvarno skidam kapu, pijanice na ulici, smog, magla, prljavstina, pabovi - to je sve do jaja prikazano

Da, precijenjena malo. Zato me je čudilo što su je autori ovdje upoređivali sa nekim daleko kvalitetnijim serijama. Ne mogu da se sjetim koje su bile u pitanju, ali se sjećam mog utiska o tome. Čudno.

Pruzicu joj sansu u petoj sezoni jer ce se pojaviti Al Kapone. Ako to ne ojebe onda ne vredi preporuke

Sto bi Marko rekao "pazi spojler"

Ne kapiram taj animozitet prema Blajndersima. Meni je ona možda i za klasu bolja serija od npr. BB. Pa kakva gluma, muzika, likovi, ima i radnje. Ona scena na kraju prve sezone (ili druge, i ne sećam se više) kad onoj plavoj dobacuju da je kurva i na pitanje Šta je to bilo?, ona u sebi odgovara Ljubav... To me baš raznežilo iako sam mačo, kako je to jednom lepo Zapata zapisao u vreme svog vrhunca... Kastinzi ženskih likova u BBC-jevim serijama su apsolutno fantastični. Koliko oni odbijaju taj moderni arhetip glumice-prepičke, svaka im čast!

Posle ovog posta moram da pustim Šabana - Dva galeba bela i da pojedem 3 čaše staklene da se povratim XD

Ni ja ne kapiram Miki. Blajndersi i ne pucaju na neku dubinu i filozofiju, ala HBO produkcija, već se pozicioniraju kao čista period krimi drama. I tu briljiraju, atmosfera, priča i muzika, sve je na mestu. Na to isto puca i Boardwalk empire, ali ne može prići Blajndersima. Malo je četvrta sezona slabija, ja sam se nadao da će oni Americi, a ne Amerika njima, no dobro.

Posle ovog posta moram da pustim Šabana - Dva galeba bela i da pojedem 3 čaše staklene da se povratim XD

20 zdravomarija :D

Edit: i dve drkice, istovremeno.

Nego, jel ima neko ovo da je gledao, stoji mi na watchlisti ima par godina, skinuh skoro, nikako da se odlučim da pustim?
Foyle's war

Ima necega u tome sto kazes, ali za veci deo se ne slazem. Nisam merodavan da toliko kenjam ali staviti PB u kos iznad BB je smesno. Breaking Bad je jednostavno napravljena da bude najbolja, da pokupi sve nagrade itd, i da kad svaku sledecu gledas bude ti nista posebno. Otprilike Sindlerova lista medju filmovima, Golden Stejt medju klubovima.

Ono sto privlaci zenski rod kao i vecinu papana u peaky blinders jeste njihova "kuloća". Sav taj "drugi" a nebitniji deo u seriji je vrhunski, ali prioritet odnosno radnja sama po sebi mi nije ni u jednom trenutku bila wow, bilo par scena gde me malo zagolicalo sta ce se desiti, ali to sve u poslednjoj sezoni. Imam osecaj da su previse zbudzili radnju, ovo je serija koja je mogla da pici dobro ne 15, ali 10 epizoda po sezoni lagano. Tad bi sve bilo cistije i lepse, a usla bi u moj uzi krug sig

I da, ovo je moj ideal lepote
https://nypdecider.files.wordpress.com/2014/11/peaky-blinders-season-2-episode-3-recap.png?w=646&h=431&crop=1

Btw, drug mi je preporucio i rekao za seriju da je uber kul. Kad sam ga pitao sta je to toliko dobro kaze "stil oblacenja, frizurice, cigare, moc i uzor koji imaju". To je ono sto me nervira na sta se stavlja akcenat u PB, dok je radnja u drugom planu

Pa da je posvećena velika pažnja tome jeste, ali nije na uštrb priče, to sigurno. Što se priče tiče može samo da smeta Tomijeva omnipotentnost.

A što se BB tiče, ima jedan veliki minus, onako poveliki.
http://d279m997dpfwgl.cloudfront.net/wp/2012/07/0711_anna-gunn.jpg

A što se BB tiče, ima jedan veliki minus, onako poveliki.
http://d279m997dpfwgl.cloudfront.net/wp/2012/07/0711_anna-gunn.jpg

Haha za ovo apsolutno se slazem!

Barone, pa ti si onda mazohista. :)))