Шта данас ручавате?

  1. cekaj jovure, ovo sto ti pricam nije dijeta. bukv nemos treniras u 20h uvece i u 22h cepas 2 jaja i 2 virsle sa belim lebom i kecapom. ubijas prirodni metabolizam bukv sto sa treningom sto sa hranom

    nezdrava prica

  2. One priče o 1 gramu po funti, (tj. 2 i nešto malo više grama po kilogramu) su po meni glupost. 1,6 g/kg ti je neki racionalni maksimum koliko se može iskoristiti.
    A ja vjerovatno ne treniram na tom nekom ultra mega giga nivou da mi treba svih tih 1,6g.

    ovaj drugi pasus ti je ključan ovde. možda tebi ne treba, meni svakako treba. svi bodibilderi i treneri preporučuju bar 3 grama po kilogramu težine, ne razumiješ se valjda bolje od njih? ili od mene? nije mi problem da okačim sliku trenutne forme, ovo je jedan argument u kome neironično to što sam veći znači da sam u pravu.

    A da bi ti nagurao recimo 2,1 g po kg, morao bi po čitav dan žderati mesište ili soju, proteinske čokoladice, ili whey... a to i nije baš zdravo za organizam, a baška što se od toga mnogo prdi.

    ma nije zdravo nikako, zdrave su viršle sa kečapom i senfom. nego opet kažem ne treba se ubeđivati s ljudima oko ovoga, ali izgled govori za sebe.

  3. nije mi problem da okačim sliku trenutne forme

    daj desi go

  4. cekaj jovure, ovo sto ti pricam nije dijeta. bukv nemos treniras u 20h uvece i u 22h cepas 2 jaja i 2 virsle sa belim lebom i kecapom. ubijas prirodni metabolizam bukv sto sa treningom sto sa hranom

    A ne nego ću trenirati na 40 stepeni. A i svakako ne idem spavati do 1-2 barem... tako da ne vidim problem.

  5. ma nije zdravo nikako, zdrave su viršle sa kečapom i senfom. nego opet kažem ne treba se ubeđivati s ljudima oko ovoga, ali izgled govori za sebe.

    ovde moj henzimire ozbiljno gresis da je izgledno u teretani utegnuto telo koje jede kojekakva govna = zdravo telo

  6. zavisi od osobe do osobe. znam momke koji izgledaju bolje sa zdravom ishranom bez ikakvih ekstrema od nekih drugih koji su na steroidima i večitoj definiciji. nego kažem svakako sam ja zdraviji od nekog masnog žderača svega i svačega, a to pričam jer sam bio taj žderač.

  7. A ne nego ću trenirati na 40 stepeni. A i svakako ne idem spavati do 1-2 barem... tako da ne vidim problem.

    hahah pa gde vezbas, ajde reci da nema klima u toj teretani. Dodje ti na isto. Objektivno trebo si jutros na futing pa oko 11 posle dorucka na vezbe snage. Poslepodne si mogo lagano prosetas oko kvarta.

    sustina je da ne mozes prevaris prirodni metabolizam u tom smislu da mu ti odredis prirodno vreme tako sto ces ga fazon zajebes. Telo pametnije od jovura bukv

  8. svi bodibilderi i treneri preporučuju bar 3 grama po kilogramu težine, ne razumiješ se valjda bolje od njih? ili od mene? nije mi problem da okačim sliku trenutne forme, ovo je jedan argument u kome neironično to što sam veći znači da sam u pravu.

    Šanse su da bi se nagruvo dobro i bez tih 3 grama. Pretpostavljam da dugo treniraš, ako si u tako dobroj formi kao što tvrdiš. Fizička sprema ili veličina nije argument. Argument bi bio da su dvojica likova isto trenirala, i krenula od istog nivoa spreme, i da je jedan uzimao tipa 1,2 do maks 1,6 grama proteina po kilogramu, a ovaj drugi 3 grama... i onda uporediš koliko je ko od njih dvojice napredovao. I uzmeš bar 10-ak takvih parova da analiziraš, jer neki može da napreduje više i brže iz drugih nekih razloga, kao što su dobra genetika. Onda bi to bio argument.

    ma nije zdravo nikako, zdrave su viršle sa kečapom i senfom. nego opet kažem ne treba se ubeđivati s ljudima oko ovoga, ali izgled govori za sebe.

    Ni ne tvrdim da su vrišle zdrave. Viršle su realno jedna od najnezdravijih namjernica. One su mi danas došle kao obrok koji je pomalo "dirty" ali radi posao po pitanju proteina, pogotovo u kombinaciji sa jajima. Ne jedem često viršle. Mnogo je bolje piletina, tunjevina, pa čak i recimo kombinacija grašak i riža (to kad se iskombinuje dobiješ opet potpun protein, ako jedeš sam grašak fale neke aminokiseline)...
    Jaja, s druge strane su zdrava...

    Sad to što sam ja pojeo nešto što nije najzdravije ima veze samo sa mnom nema veze sa ovom pričom o forsiranju da se unesu 3 grama proteina dnevno.

    Whey sam po sebi je zdrav, ništa mu ne fali, i vrlo biološki iskoristljiv. Ono što po meni nije najzdravije, ako pored gomile proteina iz hrane dodaješ još i gominu wheya. Znači 3 grama dnevno opterećuju i bubrege, i probavu i svašta nešto.

  9. Pretpostavljam da dugo treniraš, ako si u tako dobroj formi kao što tvrdiš.

    dvije godine, što uopšte nije dugo, za koji vremenski period sam došao od skinny fat lika do jednog od boljih u teretani, zato što ne slušam bapske priče nego imam znanje.

    ma kakvi, jebeš hiljade i hiljade bodibildera koji su posvetili život traženju najboljeg načina za rast mišića, JOVOR zna sve u bobu toliko da je po njemu 1,6 najbolje, ne čak ni 1,5 nego 1,6 jer je tako pročitao jednom na Blic žena.

    Srbin je takav čovek da bi došao Tesli da objasni šta je strujno kolo jbg. zatvaram ovu diskusiju

  10. Hezno nemoj da si cava pa da zatvaraš sad kad treba da potegnem najjače argumente.

    Evo ti argument 1 u vidu retoričkog pitanja.

    Šta misliš zašto bodibilderi forsiraju priču o 3 grama? Ko je od te priče dobar finansijski?

    Argument 2 u vidu linka:

    https://mennohenselmans.com/the-myth-of-1glb-optimal-protein-intake-for-bodybuilders/

    Evo da ti kopiram zaključak:

    There is normally no advantage to consuming more protein than 0.82g/lb (1.8g/kg) of total bodyweight per day to preserve or build muscle for natural trainees. This already includes a mark-up, since most research finds no more benefits after 0.64g/lb.

    Ovi doduše tvrde da je 1,8 g/kg gornja granica za PRIRODNE bildere (bez steroida)... Ako drmaš steroide, onda možeš iskoristiti više proteina, tako da onda možda ta priča o 3 grama pije malo više vode.

    Drugi link
    https://pubmed.ncbi.nlm.nih.gov/28698222/

    Kopiram i od njih zaključak:

    Summary/conclusion: Dietary protein supplementation significantly enhanced changes in muscle strength and size during prolonged RET in healthy adults. Increasing age reduces and training experience increases the efficacy of protein supplementation during RET. With protein supplementation, protein intakes at amounts greater than ~1.6 g/kg/day do not further contribute RET-induced gains in FFM.

    Na to sam se istraživanje najviše pozivao kad sam tvrdio da je 1,6 grama gornja granica.

  11. Da vam Plidu vaš kaže, za naturalca rekreativca sve to brojanje kalorija i proteina je kerov kurac. Samo treniraj jako i jedi zdravo koliko mozes, izgledat ces lijepo i osjecat ces se fino.

    Ulaziti u sitna crijevca a ne biti na hemiji je parodija

  12. Teretana je neprijatelj, jedenje noću takođe. Šablonsko jedenje i spavanje svakog dana u isto vrijeme je više od 50% zdravlja. Ali mi ne volimo šablone....

  13. nije mi jova odgovorio za ovo za treniranje na 40c fazon nije mogao ranije jer bilo pretoplo svaka teratana vec 20 dina klimatizovana

    valjda mu bilo prevruce da izvuce guzicu iz stana ranije

  14. Šablonsko jedenje i spavanje svakog dana u isto vrijeme je više od 50% zdravlja.

    Bravo, najtačnije. Imam takvih primjera, i ti ljudi danas žive duboku starost.

    Jbg covjeku kad daš mnogo mogućnosti i prilika, teško će se držati šablona i balansa, uvijek se negdje pretjera, negdje zakine i tako

    Danas su ti zatvorski obroci zdraviji od onih što rendom gejmer ima na slobodi

  15. eee moj pliduu, sig ne cepaju aspartama i pringlsa vec nekog kupusa i minimala mesa pametnom dosta lazi o sarenoj ishrani stop

  16. Objektivno trebo si jutros na futing pa oko 11 posle dorucka na vezbe snage. Poslepodne si mogo lagano prosetas oko kvarta.

    Ja kad radim idem na trening u 7h, kad ne radim u 9h.

    Samo ugasim alarm i prvih sat vremena ne gledam ni u mobitel ni tv ni u kakav ekran, jedino ako me neko nazove, ne mogu vjestacke svjetlosti ujutru.

  17. Lepo je to što idete na trening u 7:46 voleo bih da imam vreme i volje da jedno godinu dve proživim tako, koristite to dok ste mlađi i bez nekih specifičnih obaveza osim prema poslu

  18. rispekt pliduu za lajfstajl objasni jovorima da se ne ide u teretanu u 19h a posle cepaju virslle sa kecapom i jajima u 22h da bi se napravila masa

  19. Stalker, tako i razmisljam, kako vrijeme odmice sve cu manje imati priliku za to (zena djeca obaveze) a i ko zna dal ce me raditi i dal ce biti motivacije kao sad, mada ni sad ne znam odakle je crpim, da sam na hemiji pa da vidim neke impresivne rezultate ali vjerovatno mi je postalo rutina pa ne primjecujem

    Caro, i mene jebe ishrana pa ne mogu da mu savjete dijelim, ne stižem normalno jesti uvijek ali trudim se

    Navecer i nemam nužne obroke jer svakako ujutru treniram, mogu nesto prezalogajiti sat ipo dva prije spavanja i to je to

"Vukajlija je domaći sajt, koji na izuzetno zabavan način aludira na čuvenu Vujakliju. Žargonskim jezikom objašnjen je velik broj pojmova našeg jezika, a kao korisnik i vi možete učestvovati u kreiranju sadržaja."

UrbanBug | 05. Februar 2008.