Jovan Dučić

1. Његовати култ форме је исто ко да спремаш женску, стално је облачиш, водиш је на операције да буде љепша, шминкаш је да буде лепа и не појебеш је на крају.

2. Al' realno, meni jeste loš njegov "Zalazak sunca", jer mislim da je gej i precenjen, a da su mu bolji Suncokreti i Jablanovi jedno petsto puta
    Dakle, imao je retardiranu percepciju žene i ljubavi, danas bi ga ismevali, realno

3. Zašto kritikujete Dučića ako nije jebao? Pa koliko sam shvatio to je ovde profil prosečnog vukajlijaša.

4. Nad ostrvom punim čempresa i bora,
    Mlado, krupno piče prži, puno blama;
    I trepti nad kurom i nad ovlagama
    Slan i modar miris proletnjega vonja.

5. Jer je Dučić svoju nejebicu doživljavao kao nešto swatko i romantično, umesto da se pokrije ušima

6. исправка, ја га критикујем зато што је пглу ко ноћ

7. Ja nisam rekao da ga volim, ali čovek je poštovao formu. To ipak treba znati i normalno je da se pri takvom pisanju izgube emocije i da se pesma više zasniva na ekspresivnom utisku. Mada da ja biram našu najopakiju pesmu, opredelio bih se za Kako Ana rešava ukrštene reči. Mada sada sam pobegao do teme :)

8. on je bio drogaš

Kada već reče drogaš, zna li neko zašto Milan Mladenović nikada neće biti proglašen za svetca?

9. A volite se i vi proseravati... Ovo samo na Vuki i ima, grdne moje rane...

10. Невероватно је то што на Вукајлији, кад неко баци хејт (углавном старији аутор) за њим крену да једу говна 90% осталих ретарда који немају своје мишљење већ се ослањају на туђе пљување. Психологија масе, куд сви, ту и мали Мујо.

11. А теби је само криво зато што ниси у нашој кул маси ололо.

12. А теби је само криво зато што ниси у нашој кул маси ололо.

Е КУЛ је ту главна реч, сви мисле да су кул када пљују по нечему, небитно што имају ставове без покрића...

13. Невероватно је то што на Вукајлији, кад неко баци хејт (углавном старији аутор) за њим крену да једу говна 90% осталих ретарда који немају своје мишљење већ се ослањају на туђе пљување. Психологија масе, куд сви, ту и мали Мујо.

Da odem sa literarnog aspekta, pa da se malo bacim na politički aspekt Dučićevog uspeha i njegovog dugog trajanja i donekle kultnog statusa u srpskoj književnoj istoriji.

Dučić je školski primer onoga što je obrazac kod nas decenijama - što si više u desno, to ti je duže trajanje na srpskoj literarnoj sceni. To je naročito karakteristično za moderno vreme, gde se potpuno nacionalno indiferentni pisci izbacuju, poput Kiša. Pitaj pola Srba ko im je omiljeni pesnik, oni će reći - Dučić, naravno! Verovatno neće reći da im je omiljena "Pesma o Hrvatima", ali bože moj, danas ga svi po tome znaju.

Naravno, šampion srbizma je neprikosnoveni - Otac Nacije!

14. Е КУЛ је ту главна реч, сви мисле да су кул када пљују по нечему, небитно што имају ставове без покрића...

Ја сам рекао своје ставове зашто је Дучић геј и то први. ЈА САМ ВОЂА КУЛ СКУПИНЕ ЈЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЈ.

15. Pitaj pola Srba ko im je omiljeni pesnik, oni će reći - Dučić, naravno!

Да, али вукајлијаши не спадају ту, они су куљи!

16. A troluje ovaj Devetar, skinuće Kizu sa trona, jbt...
    A i bilo bi fino kad bi neko pročitao nešto, pa svoje mišeljnje zadržao malo za sebe. Čisto da malo dostoji...

17. ajoj naopako kad dete sutra ode u skolu pred profesoricu sa stavom "Ducic je picka!"

ja sam iso u tehnicku (dve tehnicke, iz jedne me izbacili) a sad sam isto na elektro, al probacu da ti pomognem...dakle pustaj ovo i citaj:
    http://www.youtube.com/watch?v=vQVeaIHWWck

Mесечина падне на старински мрамор
    Широких тераца, и по чемпресима
    Њеног старог врта. Тих се чује жамор:
    То на обалама мре поноћна плима.

ne razumem sve reci, ali kontam da hoce coek da pokaze koliko je ta mesecina "mekana", kako lako prekrije sve, sve sto je tu a i tamo, malo dalje, i okolo, naizgeld svugde...nebitno kako je dosla, kolko ce da traje, nego je je samo cinjenica da je tu

А моја је драга тужна свако вече
    И када заплачу ноћне камелије,
    Заплаче и она; суза што потече,
    Нико не зна шта је, ни шта она крије.

ta njena tuga, od te drage njegove, je taka ko ta mesecina...nemas pojma odakle, kolko ce da traje, niti zasto je zapravo tu...samo da je tu i svugde (u njenoj glavi)...sad mi pade na pamet, mesec odija svetlost od sunca, i onda je isporucuje na zemlju...bice je taka i njena tuga...tuguje tamo za necim u pizdu materinu, ali ne pravom tugom, nego se intenzitet i pravac te tuge prelomio, i rasuo svugde...ne moz tacno da odredis odakle dolazi...vise nije ni tako jaka

Докле болно шуми изнад тамних вода
    Тиха песма сфера у дубини свода,
    И под вртовима док умире плима

te sfere i te plime, opste je poznato da mesec utice na plim zemlje...a i sunce...to su dakle sfere, i u zavisnosti od tako nekih sfera nailazi i odlazi plima njenih osecanja...pms

А кад проговори, у тој ноћи, где се
    Буде само слутње, тај глас њезин има
    Невесели мирис вечерње ципресе

opet nepoznate reci...nezna ni ona sama koji joj je kurac...pms definitivno...mesecina je kao pms, jednom mesecno je mesec pun, a i pms se javlja jednom mesecno, i tih par dana je ta mesecina (krv ili nervoza) najjaca...u ostalim trenucima sa zenom mozes jos nekako izaci na kraj

18. a ovima sto drkaju na disa preporucujem da procitaju ovo
    http://vukajlija.com/goticarka/80550

19. Да, али вукајлијаши не спадају ту, они су куљи!

Vukajlijaši su posebna vrsta!

Elem, ima Dučić svetlih momenata, poput "Pesme o ženi", ali danas se njegovo ime previše uzima kao reper Srbende par ekselans.

Rekli o sajtu

Da. Definitivno ima dobrih fora, svaka čast onima koji ih smisliše. Respect Vukajlija.

MyCity Forum · 4. Februar 2009.