Jovan Dučić

1. дучић педерчина загорела
    едит: а да заборавих и да је фрустрирани мизогонист

2. Moja profesorka srpskog u srednjoj se sekla na Dučića. Verujem da je bila lezbejka.

3. mylyca

дучић педерчина загорела
    едит: а да заборавих и да је фрустрирани мизогонист

Љубим те у курац мулуце! лололо
    коначно неко нормалан :)
    Одговор на оно да је Дис имао лоше пјесме и само пар исврсних.
    БАРЕМ НИЈЕ ПЕДЕРЧИНА УШТИГОЉЕНА ОПАААААААААА

4. Ako već hoćete da čitate pesme jednog gospodina, čitajte Vitomira Nikolića.

I opet jesen
    opet tutnje beskrajne kiše po Nikšiću,
    i opet stare, crne slutnje,
    i opet sam si, Nikoliću.
    I opet neka pisma duga,
    očajna pisma bez adrese,
    a nigdje drage, nigdje druga,
    samo ta jesen, opet jesen.

A šta ako prosviram taj metak
    kroz ovo čelo neveselo,
    pa onda počne sve iz početka,
    život, stradanja, pa opet čelo,
    a šta ako nema zaborava,
    ako je to vječna igra kruga,
    a šta ako tamo ispod trava
    boli ova ista ljudska tuga.

5. не стварно дучић је до јаја ограничен лик, једном сам читала неку књигу са изрекама где је између осталог било и неколико страна са дучићевим. свака трећа је контрадикторна са претходном и нема везе с мозгом. колико је био бесан на женски род толико је био и тешки пичкопаћеник, нема средине, све у свему - јадник.

6. Ja sad nemam svoju dragu, i njen ne znam glas;
    Ne znam mesto na kom živi ili počiva;
    Ne znam zašto nju i san mi java pokriva;
    Možda spava, i grob tužno neguje joj stas.
    Ja sad nemam svoju dragu, i njen ne znam glas.

Možda spava sa očima iznad svakog zla.
    Izvan stvari, iluzija, izvan života,
    I s njom spava, neviđena, njena lepota;
    Možda živi i doći će posle ovog sna.
    Možda spava sa očima izvan svakog zla.

Реално гледајући, Дучић, Ракић и компанија су се школовали, имали приступ најбољој литератури тог доба, била господа. Ал Шантић и Дис обични људи их јебу курцем у пичку јако.

7. Dučić je geeeeeeeeeej. Najgejskiji pesnik ikada. Najjače kad smo pravili paralelu između njega i Rakića, i znači totalne su suprotnosti, ovaj Dučić sanja o nekoj nežnoj bledoj dragoj, dok Rakić njegovu kresne i ostavi i još joj povr' svega reče da je ne voli. E to se traži, to je šmekerizam

8. Само ћу написати:

Разумећеш их срцем страшљивим шта ти са смелим гласом говоре, па ћеш о стења тврдом камену бријане главе теме ћелаво у заносноме страху лупати! Ал један израз, једну мисао, чућеш у борбе страшној ломљави: "Отаџбина је ово Србина!"

9. E to se traži, to je šmekerizam

Ne, to je površnost analize.

10. SasvimNebitna

Dučić je geeeeeeeeeej. Najgejskiji pesnik ikada. Najjače kad smo pravili paralelu između njega i Rakića, i znači totalne su suprotnosti, ovaj Dučić sanja o nekoj nežnoj bledoj dragoj, dok Rakić njegovu kresne i ostavi i još joj povr' svega reče da je ne voli. E to se traži, to je šmekerizam

Е то, Дучић је у својој пеозији пичкопаћеник, Ракић лепо појебе женску и каже јој да је бедна, да ћути, да не заслужује да прича. Да јој лаже а да је она глупа ко курац и да ће му повјеровати опет. Барни стајл :)

11. једном сам читала неку књигу

Пре одваљивања оваквих глупости
    http://vukajlija.com/forum/teme/47770-jovan-ducic?strana=2#post_2168996 прочитај још коју.

12. I opet jesen
    opet tutnje beskrajne kiše po Nikšiću,
    i opet stare, crne slutnje,
    i opet sam si, Nikoliću.
    I opet neka pisma duga,
    očajna pisma bez adrese,
    a nigdje drage, nigdje druga,
    samo ta jesen, opet jesen.

A šta ako prosviram taj metak
    kroz ovo čelo neveselo,
    pa onda počne sve iz početka,
    život, stradanja, pa opet čelo,
    a šta ako nema zaborava,
    ako je to vječna igra kruga,
    a šta ako tamo ispod trava
    boli ova ista ljudska tuga.

Савршенство, стварно ми се свиђа.

Пре одваљивања оваквих глупости
    http://vukajlija.com/forum/teme/47770-jovan-ducic?strana=2#post_2168996 прочитај још коју.

+11111111121321321

13. Е то, Дучић је у својој пеозији пичкопаћеник, Ракић лепо појебе женску и каже јој да је бедна, да ћути, да не заслужује да прича. Да јој лаже а да је она глупа ко курац и да ће му повјеровати опет. Барни стајл :)

Pa da, LEPO joj kaže. A to što ona kurva ne kapira, njena stvar :)

14. Закључили смо да је Дучић геј. Ајмо даљееее :)

Mi znamo sudbu i sve što nas čeka,
    No strah nam neće zalediti grudi!
    Volovi jaram trpe, a ne ljudi -
    Bog je slobodu dao za čovjeka.

Snaga je naša planinska rijeka,
    Nju neće nigda ustaviti niko!
    Narod je ovi umirati svikô -
    U svojoj smrti da nađe lijeka.

Mi put svoj znamo, put bogočovjeka,
    I silni, kao planinska rijeka,
    Svi ćemo poći preko oštra kama!

Sve tako dalje, tamo do Golgote,
    I kad nam muške uzmete živote,
    Grobovi naši boriće se s vama!

15. Ovo je tema o Dučiću, tako da ja nastavljam o njemu. Lik je gej, ne samo po materiji, koja je sranje, već se to vidi i iz činjenice da je svu pažnju posvetio formi, zbog toga pesme zvuče previše nalickano, i nije skapirao da ribe na to suše

16. Реално Дучић је у стварном животу био јебач какав се једном у сто година рађа, ал му је поезија налик на француску. А СВЕ ШТО ЈЕ ФРАНЦУСКО ЈЕ ГЕЈ! Француз просто не може бити нормална особа, и језик и понашање ГЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЈ!

17. не стварно дучић је до јаја ограничен лик, једном сам читала неку књигу са изрекама где је између осталог било и неколико страна са дучићевим. свака трећа је контрадикторна са претходном и нема везе с мозгом.

Ћилице, те књиге са мислима и цитатима су срање између осталог и због тога што реченице из дела стављају у уста њихових аутора. Књижевник и наратор/лирски субјект нису изједначени, а да не говоримо о писцу и било ком лику из његовог дела.

18. Пре одваљивања оваквих глупости

ма паљба деџго иди лижи се са дучићем

19. Пре одваљивања оваквих глупости

koliko košta da istetoviram ovo?

20. Dučić nije vid'o pičke, pa ju je mrzeo kol'ko i Krleža!

Rekli o sajtu

Bez ikakve pompe, Vukajlija se pojavila tokom ove godine i zabilježila skoro deset hiljada rječi u rječniku žargona koje su definisali sami posjetioci. Uzimajući za ime učestalu grešku u govoru kad ljudi zapravo žele da kažu Vujaklija, stvorena je zajednica stvaraoca slenga srpskog jezika i mjesto na kojem posjetioci treniraju svoju kreativnost. Ovaj kreativni ventil vas samo tako usisa i očas posla možete da izgubite sate vremena čitajući duhovite opaske kojim su definisani brojni izrazi iz popularne kulture i govora. Pozicionirajući se između ozbiljnih sajtova kao što su "Metak" i "Vokabular" na jednoj, i zabavnih "Srbovanje", "Kobaja Grande" na drugoj strani, Vukajlija je dokazala da famozni "user-created content" (sadržaj kreiran od strane korisnika) može sasvim lijepo da zaživi i na ovim prostorima. Ovogodišnja nagrada za najbolji sajt prema izboru Biznisbloga odlazi ovom istinskom Web 2.0 projektu kojem u definicijama nije izmakla ni domaća blogosfera!

Biznisblog · 26. Decembar 2007.