Искуство блиске смрти - Бог и екипица

1. То су претеривања. Не верујем да се не може у рај ни са једним пороком. Онда би рај био празан, а то се Богу не исплати. Ја верујем да је довољно испоштовати 10 заповести, којих сваки добронамеран човек треба да се придржава, а сад да је и рукоблуденије већ толики прекршај да се вртиш на вечној ватри, то је без везе. Ил' пушење (мислим цигара), к'о што каже отац Јоил са Јутјуба, ко пуши диде у пакао. То не верујем. То он само тако каже да уплажи људе, да би они престали да пуше (цигаре) ради њиховог здравља. хехе

Jedno je kada štetiš svom telu, a drugo kada štetiš svojoj duši. Treba samo napraviti dobru ravnotežu, da se tako jednostavno izrazim. A za CRKVU, RELIGIJU, i VERU smatram da su tri različita pojma. Npr, možda smo oboje vernici ali ono u šta ti veruješ nije isto ono u šta ja verujem.
    Na kraju se sve svodi da budeš dobar čovek. Čak i prema strancima. To je kao da imaš dve opcije:
    A - biće mi mnogo udobno, ali drugome će biti jako neudobno.
    B - biće mi udobno ali ne toliko kao u opciji A, ali će drugome takođe biti udobno.

2. xpact, šta se dešava sa onim koji nema šansu da se pokaje? zgreši nešto, i iznenada umre i nije stigao za pokajanje? a neki drugi za taj isti greh stekne dovoljno vremena da razmisli, pokaje se itd. po kojoj pravdi jedan ima više prava od drugog?

Verovatno ide u pakao... Nije na meni da sudim gde ide... Bog ti daje dovoljno vremena da se pokajes... Problem sa ljudima je sto uvek odlazu da nesto urade, pa i da se pokaju... Na kraju uvek ide neizostavno: pa nisam imao vremena.... Imao si vremena, odlagao si i sad te je sustigla kazna...

3. Qwebeck@ potpuno se slažem sa tobom, i ono o čemu sam ja pisala nema veze sa religijom, nego sa poimanjem boga.
    valdemar@ da sam pomenula reinkarnaciju onda bi morala i da se složim sa tim da se u drugom životu pretvorimo u biljku ili životinju, a o tome baš nemam logičnu teoriju, a zaista verujem u reinkarnaciju ako bi se pod tim podrazumevalo samo pročišćavanje "duše", ako sam sad bila čovek da opet budem čovek, samo malo drugačiji, pod drugačijim okolnostima, sa novim izazovima...

4. XPACT@ a šta će da radi onaj ko nije stigao da se pokaje, neko ko je odmah iza učinjenog greha umro? tu se ne radi o tome da li je hteo ili ne, jednostavno, nije mogao, i zašto on nije imao šansu da se pokaje? nema tu logike, ja sam to odavno zaključila i zato mi je rasprava o tome besmislena.

5. За сада, одговор одакле потиче енергија електрона и кваркова је 42. Када будемо напредовали више и тај одговор ће бити другачији. Али онда ће одговор за исто питање, само на мањој скали, бити 42. И тако у бесконачност.
    Мада, могуће да сад дође овде неки физичар и добије трансфер од овога што сам написао.

Ja nisam fizičar al dobih transfer, jebeš li ti šta? :)

6. tasmanijski djavo
    Qwebeck@ potpuno se slažem sa tobom, i ono o čemu sam ja pisala nema veze sa religijom, nego sa poimanjem boga.
    valdemar@ da sam pomenula reinkarnaciju onda bi morala i da se složim sa tim da se u drugom životu pretvorimo u biljku ili životinju, a o tome baš nemam logičnu teoriju, a zaista verujem u reinkarnaciju ako bi se pod tim podrazumevalo samo pročišćavanje "duše", ako sam sad bila čovek da opet budem čovek, samo malo drugačiji, pod drugačijim okolnostima, sa novim izazovima...

sjecam se da su ludi cak, burzum i bushido imali slicnu teoriju o tome koju su iznosili na cetu.
    iz zivota u zivot se levelujes i napredujes dok se na kraju ne izvuces. ukratko receno.

7. XPACT@ a šta će da radi onaj ko nije stigao da se pokaje, neko ko je odmah iza učinjenog greha umro? tu se ne radi o tome da li je hteo ili ne, jednostavno, nije mogao, i zašto on nije imao šansu da se pokaje? nema tu logike, ja sam to odavno zaključila i zato mi je rasprava o tome besmislena.

Ide u pakao najverovatnije... Sto je cinio greh? Ko sam ja da uopste pricam gde je tu pravda? Uopste, evo ti jedno pitanje: da li ti mislis da postoji Bog?

8. sedplas@ ne znam, ali mi je drago da imam istomišljenike, to je jedina teorija kojoj ne vidim manu i dosta ima logike

9. Ja nisam fizičar al dobih transfer, jebeš li ti šta? :)

Па слабо у задње време. Наиме, споречкао сам се са женом, а онај сам 'или своје или десанка' тип човека. ;)

Али, ако си стварно скапирао шта сам хтео рећи, молим те да ми кажеш зашто мислиш да грешим. Пошто су мени то јако занимљиве ствари. Испоштуј.

10. teorija kojoj ne vidim manu i dosta ima logike

A kako se rodiš prvi put? I kakav je život kad se prvi put rodiš? Ako ranije nisi grešio, onda ti je život sama slast i uživanje, bez patnje. A de to ima?

11. A evo i dodatk Valdemarovom komentaru iznad: Kada se rodi dete koje je bolesno i umre posle par dana, sta je ono tu zgresilo? Da li zbog grehova iz prethodnog zivota zasluzuje da umre posle par dana? I pri tom nije stiglo ni da dobije nijedan XP za naredni zivot? Cemu onda to radjanje? Gde je tu logika?

12. Постоји она чувена реченица, којом се све да објаснити: Чудни су путеви Божији. Опааааа! И шта ћемо сад?

13. dete koje se rodi i umre posle par dana, to objašnjavam tako da je došao do poslednjeg levela i otišao u drugu dimenziju.
    a rodiš se prvi put, jebiga, kako je sve nastalo?
    da li verujem u boga? pročitaj moj prvi post na ovoj temi, a još jednom, ja verujem da je "bog" naša savest.verujem u pravdu univerzuma. ta pravda je bog.
    a onaj tvoj što će da ode u pakao jer nije stigao da se pokaje, nemam više snage da ti objašnjavam, jer ne čitaš šta pišem. pitala sam koliko puta, gde je pravda, a bog je pravedan, jel tako?, da jedan ima pravo na kajanje drugi nema, ti kažeš, ko mu kriv što je grešio, a što je grešio drugi?

14. A kako se rodiš prvi put? I kakav je život kad se prvi put rodiš? Ako ranije nisi grešio, onda ti je život sama slast i uživanje, bez patnje. A de to ima?

Zamisli da smo svi nekada bili andjeli. Lucifer nas je zaveo i posli smo za nji u uverenju da je materijani svet bolji od nematerijalnog. I zajebali smo se. I sada su nase duse zarobljene u nasim telima. I u ovom materijalnom zivotu pokusavamo da zaradimo nazad mesto uz Boga. Ako si ubio, rodices se opet, ali ces morati da umres istom takvom smrcu. Ako si naredio da neko umre, isto. Ako si uopste svesno izazvao smrt, isto. Za ostale slucajeve je tu vaganje. Kvantitet i kvalitet losih stvari kojih si uradio na jednom tasu, a kvalitet i kvantitet na drugom.

15. Izivini, stvarno nemam vremena da citam sve postove, mada mislim da sam procitao sve tvoje...

dete koje se rodi i umre posle par dana, to objašnjavam tako da je došao do poslednjeg levela i otišao u drugu dimenziju.

Super, ako imas ovakva objasnjenja sebi, onda bilo kakva dalja prica niej potrebna... Uostalom, i ovo nikud ne vodi zato je i sve nepotrebno...

A evo da nesto stavim i nesto vezano za ovu temu:
    http://vukajlija.com/forum/teme/33380-price-o-duhovima-vanzemaljcima-i-sl?strana=14#post_2291222
    Tu sam vec napisao to tako da nema potrebe da ponavljam pricu... Sta se stvarno njemu dogodilo ne znam, ne moze ni on da zna... Svi smo mi u jednom zatvorenom sistemu a ovi ljudi tvrde da su videli nesto van tog sistema... Nikog iz naseg sistema ne moze da dokaze/obori te tvrdnje, one samo mogu biti svrstane u jos jedan dosije iks i bacene na neku prasnjavu gomilu... A i ova tema sa njima... xD

16. ово за левеловање, реинкарнацију и муње

http://www.buzzlol.com/wp-content/uploads/2012/02/Cool-story-bro.jpg

17. Sve je to jedno veliko sranje. Običan trip. Mislim da mozak kada je skoro mrtav napravi neke bagove, koje kasnije protumači pogrešno i dođe do tako nekih kvazi - sećanja.

Ja mislim da ateisti ni ne postoje.

Ja mislim da je reč "ateista" potpuno besmislena.

Šta, ateisti su kao neki ljudi koji ne "pripadaju" nijednoj religiji? Religije su prastare glupe pričice kojima čovek pokušava sebi da objasni nešto čemu nije dorastao i što nikako ne može da shvati. Mislim da je ontologija u startu promašena disciplina, jer sumnjam da čovek može da pojmi objašnjenje haosa koji ga okružuje. A želja da ga kako-tako objasni je nagonska, zato je svako pleme odvajkada imalo neke svoje religije. I šta sad, ateisti su ljudi koji ne veruju u te glupe pričice?

Da, sad će neko da priča o modernom hrišćanstvu, modernom shvatanju "Boga", ali takvi ne shvataju da je reč "bog" rezervisana. Odnosi se na mitske ličnosti, ne na opšte postojanje ili na kosmičku pravdu. Bog je u hrišćanstvu, čini mi se, onaj bradonja što sedi na "nebu" (jer nastao je u vreme kada je čovek mislio da je nebo opipljivo) i vlada zemljom. Sad ti možeš da na silu tumačiš bibliju na ovaj ili onaj način, ali, na kraju, to je obična knjiga mitova i legendi. Možeš da shvatiš boga i na neki drugi način, ali to više nije hrišćanstvo, nego filozofsko mišljenje il tako neki kurac. Tako da većina ljudi ionako samo misli da su religiozni.

18. Дакле ти си сам поставио границу докле религија може да иде на нешто тривијално и онда са тог становишта тврдиш како је религиозност уско срање. Ма супер.

19. Sad ti možeš da na silu tumačiš bibliju na ovaj ili onaj način, ali, na kraju, to je obična knjiga mitova i legendi

I metafora. Poput one o neiscrpnom cupu.
    Biti religiozan i biti vernik nisu, po mom misljenju, dve identicne stvari.

Rekli o sajtu

U nedostatku mesta u Vujaklijinom ili kojem drugom rečniku na internetu postoji mnoštvo sajtova, među njima Vukajlija, gde možete da vidite na kakav sve način ljudi vole da razgovaraju na opšte zgražavanje lingvista. Tako da se tamo može videti da ljudi fejsbukuju, fejsbuče, da im je fejs ubagovao. Ili čak poređenje čuvenog prideva „kul”: kul, kulji, najkulji.

Emisija RTS-a "Oko Magazin · 24. Novembar 2009.