Prijava

Poštovane Vukajlijašice i poštovani Vukajlijaši,
pred nama je novo, eksperimentalno takmičenje. Ono će se od dosadašnjih razlikovati u konceptu vezanom za sistem takmičenja. Kao što je u temi za prijave bilo naznačeno, broj takmičarskih mesta je ograničen, a preotvaranja teme za prijave su podeljene vajld karte nekim autorima.

Na dosadašnim takmičenjima, od kojih su neka bila veoma duga, dolazilo je do zasićenja autora već posle tri kruga. Takmičarske definicije su bilesve manje čitane, a pritom je dolazilo i do nameštanja rezultata; da budemo precizni - drugarsko glasanje i slične kalkulacije. Da ovo takmičenje ne bi išlo tim tokom, novim sistemom ću pokušati da što manje opterećujem prijavljene takmičare, kao i glasače.

Na takmičenju učestvuju 32 autora. Oni su u prvom krugu podeljeni u 8 grupa, sa po 4 autora. Podelio sam ih nasumično, bez nekog posebnog plana. Svaki autor imarok od 48 sati da napiše definiciju za prvi krug takmičenja. Linkovi ka napisanim definicijama se šalju meni na PVT. Autori koji mi ne budu poslali definicije u naznačenom roku će biti diskvalifikovani i na njihova mesta nećedolaziti nikakve zamene, rezerve ili naknadno prijavljeni autori.

Po završetku glasanja, u sledeći krug prolaze samo prvoplasirani autori iz svake grupe. Ako kojim slučajem dva ili više autora u nekoj grupi budu imali isti broj poena, dalje će proći autor koji je dobio najviše poena od ostalih takmičara iz tog kola. Jeste to donekle nepravedno prema ostalim autorima, ali tako svi takmičari imaju iste šanse. 48 sati za pisanje je i više nego dovoljno da se pokrenu klikeri i da se napiše dobra definicija. Isto tako, drugarsko glasanje će na ovaj način biti osujećeno sa te strane što će svaki autor imati svoj "klan" iza sebe, pa će deljenje glasova biti itekako bitno.

Glasači će moći da glasaju samo za po jednog autora iz svake grupe i biće obavezno glasanje za sve grupe, bez izuzetaka (naravno, autori koji se takmiče ne glasaju za autore iz svoje grupe).

U drugom krugu će autori biti podeljeni u nove 4 grupe sa po 4 autora. Sistem će biti isti kao i za prvo kolo: glasa se za po jednog autora iz svakegrupe i samo prvoplasirani autori idu u treći, finalni krug. Po prvi put neće biti polufinalnih borbi, niti borbe za treće mesto. 4 najbolja takmičara iz drugog kruga će biti finalisti, a pobednik će biti onaj autor koji osvoji najviše glasova.

Ovo takmičenje je tematsko, s tim što je način pisanja slobodan. U suštini, takmičari pišu priče-definicije, vezane za lovačka i ribolovačka baronisanja, ali i za "ja jebem" epopeje i slične "nećeš verovati šta mi se desilo" priče u kojima ljudi toliko nafiluju i začine svoje "dogovdovštine", da prosto dobijete želju da im opalite jedan roditeljski šamar.

Autori su podeljeni ovako:
Grupa 1:

1. Ogma
2. Ironični
3. highlander007
4. Thilmo

Grupa 2:

1. deky_aod
2. Rahmetli babo Atif
3. Kajtezzz
4. Шонси

Grupa 3:

1. ombre
2. Mickey Savage
3. poplava92
4. Digging Bill

Grupa 4:

1. nesss
2. paninaro
3. Leprikon
4. ja sam rasan

Grupa 5:

1. Natnat
2. Јамајчанин
3. Радмило Топола
4. Shomy23

Grupa 6:

1. Vokasi
2. Tandrcak
3. Usain Bolt
4. Шека

Grupa 7:

1. YeahBatch
2. AndreyArlovski
3. Petar Pan Pezo$
4. mrljo

Grupa 8:

1. taedium_vitae
2. Џорди
3. Перовић
4. Otac Gavrentije

Ovde slobodno postavljajte pitanja, a ja ću odgovarati kako stignem u postu u kome ste pitanje postavili. Tema za diskusije ćebiti otvorena posle pokretanja temeza glasanje.

DODATAK:
Autori mogu, ako žele, napisati u delu za primer: Definicija je napisana za takmičenje "Lovačke priče".

Ciklone, treba li da linkujemo, definicija pisana za lovacke price, kao sto je bilo za mizantrofi i ostalee turnire? I odmah da ti reknem, ako ispadnem, smuvao si nešto oko grupa.

odgovor:
Možete linovati u primeru da je defka vezana za takmičenje.

Kad je bila prijava jebemu Sunce? I još važnije, pošto ne bih učestvovao ni ovako, koja im je nagrada? Da nisu neki tableti? :)

odgovor:
Pročitaj prvi post - u njemu postoji link koji vodi do teme koja je vezana za prijave takmičara.

Не контам? Оћу да се пријавим ал не знам де је шалтер... Јел су сви такмичари добили вајлд карте, шта?

odgovor:
U prvom postu postoji link koji vodi do teme koja je vezana za prijave. U njoj je naznačeno koji su autori dobili vajl karte i koliko je mesta bilo slobodno za takmičenje.

јел треба онаи линк: дефиницја писана за такмичење Ловчке Приче ???

odgovor:
Takmičari mogu u deo za primer napisati "definicija je napisana za takmičenje "Lovačke priče". Nije obavezno, doduše.

Uh, evo slučno uđoh na Vukajliju i imam šta da vidim.. Probaću da ispoštujem vreme iako su me stisle obaveze tako da ono, ako napišem-napisao sam, ako ne ništa jbg

odgovor:
Opušteno, nije nikakav problem ako ne stigneš.

Иако сам мислио да сам апсолутно фрај ових дана, искрсло ми је пун курац обавеза и нема теорије да стигнем. Резерве, улећите, ионако ћете боље од мене да напишете.
Извињавам се због мосирања.

odgovor:
Rezervi nema. Ako neki takmičar odustane - jbg, šta da se radi, nastavlja se bez njega.

Мене занима да ли је дозвољено плагирање или препричавање старих прича/веицева?

odgovor:
Ne, nije dozvoljeno.

Neki autori su odustali, jednom je definicija obrisana od strane jednog od moderatora (verovatno je protumačena kao prozivka), nekoliko njih je odustalo. Stoga je smanjen broj grupa sa 8 na 4, a umesto po 4 takmičara u svakoj grupi, novonastale grupe imaju po 6 članova (grupe 1, 2 i 3), tojest 5 (grupa 4). Iz svake grupe u drugo, finalno kolo prolazi samo po jedan autor.

Raspored takmičara po grupama je sledeći:
Grupa 1:

Grupa 2:

Grupa 3:

Grupa 4:

Tema za glasanje će uskoro biti otvorena.

Može li se za neku grupu preskočiti glasanje, ako mi se ništa ne sviđa, ili se mora glasati?

Zar je toliko teško pročitati prvi post?

Glasači će moći da glasaju samo za po jednog autora iz svake grupe i biće obavezno glasanje za sve grupe, bez izuzetaka (naravno, autori koji se takmiče ne glasaju za autore iz svoje grupe).

Zar je toliko teško pročitati prvi post?

Jeste, na Vukajliji sam navikao da čitam samo što mi ide u prilog, a kako sam se samodiskvalifikovao ovo mi nije islo u prilog.

e izvinite ja nisam stigao napisati defku
babi mi bilo 7 dana

Do kad imam fore da napišem čupri?