Ноло

1. gledamo Nola veceras u 19:50 na rts1?

2. I dalje se ne mogu načuditi tome do koje granice ide njihov kapacitet da ga mrze...
    Baš mnogo mrze. Ako je iko čitao pojedine strane komentare... baš mnogo mrze... i ne vuče mi to na navijačko naslađivanje, zato što su navijači Federera ili Nadala... ne vuče mi ni na šovinističko naslađivanje zato što je iz Istočne Evrope... najviše mi liči na iskren prezir i mržnju prema čovjeku za koga misle da je teško govno i mnogo loš čovjek. I tu više ne postoji granica koliko on treba da bude kažnjen, da bi oni bili zadovoljni i da bi se zadovoljila pravda... jok... imam osjećaj kad bi imali mogućnost da ga utuku fizički rado bi to uradili. Da gledaju da umire, njima bi bilo drago.

3. Previse slobodnog vremena imas brate. Bice imperija Djokovic dobro, ne brini ti za njih

4. Nije ovo o Novaku, već o pokušaju razumijevanja Zapadne javnosti... Ne kontam zbog čega im je toliko digao živac. Čitao sam komentare nakon onog intervjua za BBC, mnogo gadni, baš mnogo gadni.

5. Dobro sad vec smaras u pm jebo te on

6. to je njihova cancel kultura-nije se vakcinisao, ne treba da postoji.mogu da zamislim kakvi likovi pisu te komentare.ali nole ce svima da se isora u usta kad osvoji jos 3-4 grend slema

7. ok je da postoji ovaj dizbalans. I djovak bi mogao vise da se pomiri da ga ne vole i da mogu da mu puse kurac.

to bi bio ok stav.

8. gledam novaka kao sunce milo da gledam, greje me ekran.
    Za nijansu manje nego kada vucica gledam a kada sam dobrog raspolozenja

9. cara je lik koji objektivno nije za sns, ali su ga drugosrbijanci i autosovinisti sistematski naterali da glasa za vucica

takoreci polunaprednjak, u skladu sa polubrnjicom koju nosi

10. za novaka imam samo reci hvale

11. da glasa za vucica

Ne da glasam. To je fejk.
    Samo podrska obzirom da neglasati znači podrzati vlast

#glasamodkuce

12. https://youtu.be/ZF45PQn0Qww

a voleli bi djilasa da gledate u vozu

13. Nole je potcijenio koliko javnost može biti kritična i koliko mogu da mrze.

On se u suštini ponašao ono, normalno, opušteno, naivno, i pritom nije imao sreće. Njega je, jednako kao i mene, zatekla i iznenadila reakcija javnosti na neke njegove postupke... Znači bukvalno su na Zapadu na ljeto 2020. otvorili slučaj Novak, i od tad samo gledaju da ga jebu... On im je pritom naivno dao poprilično materijala.

Znači njega su već poslije Adrija tura, to je bilo ljeto 2020. prozvali Djocovid i Covidiot... i od tad sve kreće... Bukvalno kao da su mu otvorili dosije, i samo bilježe stavke da mogu da ga diskredituju...

Mnoge od stvari koje Nole radi ja lično ne podržavam i smatram da su budalaste. Ali razlika je u tome što ja Noleta generalno gotivim i zato ne pridajem značaj tim njegovim sranjima kojih nije da nema... U suštini gledam na njega kao na ekscentrika koji je malo zabrazdio u nekim stvarima, počevši od saradnje sa Imazom, pa na dalje... Al meni to nije razlog da mrzim lika ni da mi bude antipatičan... Više da mi bude krivo što je toliko povodljiv...

Na Zapadu je drugačije... od starta ga nisu gotivili, iz sasvim drugih razloga... a kad je krenulo sve ovo, jedva su dočekali da imaju opravdanje za mržnju... A to sve na kraju svode na "borbu za nauku, zdrav razum, etičko postupanje" i tome slično...

Ono što je tu problematično, je što oni uzmu pojedine greške u rasuđivanju koje Novak pravi, (i koje prave takođe i antivakseri... i razni alternativci), ne samo da osude te njihove greške, već da osude čitav mentalitet iz kog takvi stavovi mogu poteći, a to je već politika, jer u tom mentalitetu i sistemu vrijednosti koji recimo ima Novak i slični njemu, postoje stvari za koje ne možemo reći ni da su ispravne ni da su pogrešne, jer su one prosto politički i vrijednosni stavovi, i kao takvi u istoj su kategoriji kao i njima suprotni stavovi. I tu se ne može naučno dokazati ko je u pravu... tu je prosto u pitanju politička borba...

npr. u Novakov mentalitet i politiku spada recimo ideja da autoritetima ne treba slijepo vjerovati, ili da su individualne slobode svetinja, ili da treba imati otvoren um i prema nekim alternativnim pristupima stvarima generalno, ili da je recimo u situacijama pandemije važnije da se očuva normalan život i mentalno zdravlje, nego striktno pridržavanje zero covid mjera, koje hoće zaista i spasiti živote i zaustaviti virus, ali isto tako mogu istraumirati sve one koji prežive i pogoršati mentalno zdravlje...

Na primjer na Zapadu među vakserima koji komentarišu Adrija tur... dominira samo jedna misao "He created a superspreader event". A niko ne govori o životnoj radosti i želji za životom uprkos pandemiji, i o tome kako su oni u inat sranju htjeli da ŽIVE punim plućima...

Fora je u tome što ti Zapadnjaci nisu živjeli u sranju... Zato je njima prihvatljivo da sav život stane na neko vrijeme... Kod nas je sranje hronično... Rat je trajao četiri godine, i svako malo se ponavlja... Ali nama je to normalno, i kod nas život ide dalje...

Njih da neko bombarduje sakrili bi se svi u mišije rupe... A mi smo pjevali na mostovima i stavljali znak target na sebe... E to oni ne mogu da skontaju taj sistem vrijednosti...

Za njih je Adrija tur superspreader event, a Novak potencijalni ubica... A za nas je to samo manifestacija želje da se život nastavi normalno uprkos sranju (konkretno u ovom slučaju uprkos pandemiji), jer je kod nas sranje defaultno stanje... i kad bi nas ono spriječavalo da živimo, mi bi odavno već bili mrtvi.

14. Neki dan sam pričao s drugom koji je teški klikeraš... odlikaš u gimnaziji bio, ETF završio, radi kao programer, ima svoju firmu, dobru lovu uzima, i pritom naravno vakcinisan i bustovan. I pitam ja njega šta on misli o ovim mjerama kod nas i na zapadu i obaveznoj vakcinaciji.

On ladno kaže ja sam za to da ljude treba edukovati, ali ja nikog ne bi silom tjerao da se vakciniše. I kaže, meni se čini da su ove mjere kod nas na kraju ispale skoro najbolje, nisu ljudi istraumirani, nisu im ispirali mozak, nisu ukinute sve moguće slobode, ono, normalno se živjelo više manje... za razliku od Zapada, gdje su se zaista svima popeli na glavu sa lockdownima, itd... Još kaže to kod nas nije zato što smo mi mnogo pametni, već prosto zato što vlada poluanarhija, pa nismo u stanju ni sprovesti mjere, ali kao na kraju je dobro ispalo...

Na to ja njemu kažem... to sve stoji, ali ipak je na zapadu duplo manja stopa smrtnosti od korone nego kod nas... Oni mogu za nas reći da smo divljaci i da kod nas ništa ne vrijedi ljudski život...

A on kaže, to stoji, ali duplo veća smrtnost ne znači mnogo, ako su apsolutne brojke male, kao na Zapadu je u prosjeku od korone umrlo 2 promila od ukupnog broja stanovnika, a kod nas 4 promila (misli na Bosnu)... kaže to su i dalje jako male brojke... nije to isto kao razlika između recimo 20% i 40%... kaže, ali zato su kod njih svi istraumirani i na granici PTSP-a...

ja kontam... jbte, možda ima istine u tom što zbori

15. ima, al jovo malo crno belo gledas sve to. na pocetku svega toga, kad ste tamo imali policijske casove i zakljucavanja u kuci i kurce, ovde si mogao da radis stvari sa ljudima napolje, da se socijalizujes, ides na jezero, na sport i ne budes zombi, ako vec ne rade kafane. svedska potpuno otvorena.
    nije to bilo tako kratko.

nije ni cudo sto nakon tog izivljavanja, kad se videlo da virus nece sve da nas pobije, da vise nije bilo sile bilo kog u srbiji naterati da bilo sta postuje. pogotovo posle izbora i ostalih kuraca za koje je i maltretiran narod.

to si zaboravio?

16. u svajcarskoj npr ni jedan jedini dan od pocetka pandemije niko nije nikome zabranio da izadje napolje.
    dan danas, imas koronu, preporuka je da se ne mesas sa ljudima, to je karantin. niko ti ne brani da izadjes napolje da se prosetas sam ulicom.

ok, ne rade kafane, ne rade klubovi, ali jedno je to, drugo je policijski cas koji je bio na drugim mestima. upravo onim gde su ljudi posle ili odjebali sve, ili poceli tvrdo da se bune protiv zakljicavanja, sa punim pravom.

17. da kod nas je krenulo jako oštro, ali su brzo popustili mjere... sjećam se 2020. policijski čas za Uskrs i 1. maj... i onda što ti kažeš sve ukinuli, i ljudi se opustili...
    i to isto niko ne pominje taj kontekst, nego onako izolovano od konteksta pljuju po tom Adrija turu, a niko ne kaže to je bila jako rana faza pandemije, popuštene su mjere i dosta ljudi je mislilo da je korona već maltene prošlost, htjeli su se vratito normalnom životu...

taj ugao gledanja niko od njih nema, njima je samo superspreader event, i pokušavaju navući što veći broj ljudi koji su zaraženi ili umrli... da bi mogli reći, Novak ubica.

18. a što se tiče generalno mjera ovdje vs. tamo malo sam generalizovao. Znam da ima na zapadu takođe zemalja gdje nisu bile strašne mjere, ali generalno je kod nas bilo blaže i kratkotrajnije nego u većini zemalja...

19. samo sto su kod nas svi pukli od ratova, sankcija, neimastine, ispiranja mozga i nepravde

a i kad se govori o smrtnosti, jedan nacin da to gledas je da kazes jbg rec je o promilima u odnosu na ukupnu populaciju, drugi nacin je da uporedis sa predpandemijskim godinama i da skontas da je smrtnost uvecana za 35%

20. Vi još uvijek čitate ove plačeve jovine?

Sad me zvao nolo kaze nek mi se jovo ne sekira dobro smo svi i ja i zena i deca malo srkiju visok pritisak ali otac kao otac.