U nedostatku mesta u Vujaklijinom ili kojem drugom rečniku na internetu postoji mnoštvo sajtova, među njima Vukajlija, gde možete da vidite na kakav sve način ljudi vole da razgovaraju na opšte zgražavanje lingvista. Tako da se tamo može videti da ljudi fejsbukuju, fejsbuče, da im je fejs ubagovao. Ili čak poređenje čuvenog prideva „kul”: kul, kulji, najkulji.
Emisija RTS-a "Oko Magazin · 24. Novembar 2009.
Slažem se scouser. Ne mislim da nas mrze, ali mislim da im nismo ni omiljeni. Nije nam neka reputacija jbga.
Običan svijet nema pojma ni ko smo, ni šta smo. Ne postojimo za njih.
Ali stojim iza toga, da kad se upoznaju sa nama i počnu nešto da prate iz bilo kog razloga, ovog puta je to zato što je Novak no.1 u tenisu, imaju tendenciju da zauzmu stav protiv nas.
Čim počnu da prate, izvuku nekako iz naftalina neka sjećanja, koja do juče nisu ni znali da postoje, i zauzmu stav "Oh yeah, Serbs, bad guys..."
U suštini je situacija, dok god ti igraš po njihovim pravilima, dok ne talasaš, dok si nevidljiv, nemaju ništa protiv tebe.
Ali ako se, ne daj Bože, zametne neka priča o politici, uvijek će biti na suprotnim stranama od nas.
Jer jebi ga, naši ljudi ne mogu da mrze Ruse toliko koliko oni.
Ti ne moraš biti nikakav rusofil da bi bio na suprotnoj strani od njih.
Dovoljno je da prema Rusima imaš dozu simpatije i razumijevanja, za njih si loš. Jer njima je jedini ispravan stav da Ruse treba mrziti.
Naš čovjek će, prosto reaktivno, kad čuje šta oni pričaju za Ruse, da zauzme stav, koji ako ništa relativizuje njihovu mržnju i pokušava da bude neutralan.
I ti čim to iz tebe izbije, na suprotnoj si strani od njih.
Npr. ako kažeš, jest Putin je diktator, i ima razne stavove koji su niđe veze, ali je ipak podigao Rusiju, to se njima ne sviđa. Moraš ga hraknuti onako iz dubine duše... jedino to je OK.
Ne pričam ovo napamet. Ulazio sam u diskusije sa zapadnjacima na ove teme. Uglavnom nemaju pojma ni o čemu u vezi nas i prilika ovdje. Ali ako već nešto znaju, i ako već uđu u neku raspravu, uglavnom imaju stavove koji su im servirani sa CNN-a i ostalih medija, a to je da smo mi negativci.
Nisam u toj priči da generalizujem, kao uuu mrze nas svi, ali daj nemojmo da se zajebavamo da kao nemamo lošu reputaciju u svetu. Ako jesu čuli za ovu dolinu plača (pričam pretežno o zapadnom svetu), definitivno imaju lošu sliku o nama. Ako su je i posetili, onda najjači utisak ostavlja noćni život splavovi alkohol egzit kurve aaaa (što je samo po sebi tolika kurčina od reputacije, kao alfa narodi dolaze ovde da se provedu i isprazne jaja, wow jebote hvala vam). Tu je i vrlo mali procenat koji dođe da obiđe prirodu, manastire i istorijske spomenike, jedino kod takvih zaluđenika možda ova zemlja i njen narod imaju prolaznu ocenu.
gde? Medju nekom omladinom u Belgiji? Medju življem Čada, Južnoafričke Republike? Ne vole nas baš u deset puta brojnijem Kongu?
:) Melk...
kažem običan svijet nema pojma. Ne postojimo za njih.
Ali oni koji kao nešto znaju, ili nešto pričaju o nama, a to je manjina populacije, uglavnom su protiv nas. Takav sam utisak stekao.
Ima i izuzetaka tipa Petra Handkea koji pokazuju simpatije prema nama, ali takvi ljudi često budu odbačeni od strane establišmenta.
Indiferentni su prema nama ali vole pocnu ovde sa ratovima i bombe istovare.
To je taj no name na geografskoj mapi. Niko ne zna gde srbin zivi, niko
Iscito sam ovo celt zap govnarenje nisam imao energije
Ode Mus svojevremeno na Aljasku da radi, zabode tamo neko vreme, ode za Ameriku, tamo vamo, svašta mu se izdogadja i svakakve ljude upozna (kako to već ide, jelte). E sad čudan, dopadljiv i prijemčiv kakav već jeste, sretne i Amerikanca jednog izmedju ostalog, koji je valda u svoj toj gunguli upoznao neke Evropljane i poželi da upozna stari kontinent iz prve ruke, što da ne. I sad čovek Amer, sirotinja intelektualna ko i ostali, kupi neku lejm knjigu o Evropi - svaka strana jedna zemlja i ukratko o njoj. Džepno neko bejsik sranje. Ono - glavni grad, koliko ima stanovnika itd + 1 rečenica o narodu uopšte. I piše za nas lepo - Srbi žive u ubedjenju da ih niko ne voli.
Čita to M i krene da mu objašnjava - nije to baš tako, mi smo devedesetih loše predstavljeni, ocrnili su nas medijski, reputacija nam nije najbolja zbog toga i toga, ali to nije baš tako, mi smo... ovaj momak ga gleda, viče da, da, jeste tako je, i pokazuje mu opet tu jednu simple rečenicu.
Price o rl ljudi koji daju to ovde samo da bili neko, odjepte cigani, ovo je net
E Jovo ispravan ti utisak da ne zna niko za nas, i pogrešan da nas ta manjina ne voli.
Lololo +mussovu edukaciju crnje.
Posle je nasao na bitchute i sad sve kapira. Nas crnja.
U stvari se radilo o Kangi
Aj sad realno, kakva bi trebalo da bude reputacija srbije u svetu, ni po babu ni po stricevima? Znaci neka zlatna sredina izmedju natase kandic i srdjana djokovica
A nemojte srati da imamo losu reputaciju u svetu, rat i bosni rat u cro rat na kosovu bombardovanje srebrenica sve sami favoriti da kad neko ovo vidi na tv pomisli oh kako divan narod udacu cerku za nekog srbina cim ga vidim
Ne bih tu reko da se radi o mrznji i zauzimanju stava protiv nego vise kao au ovi su divljaci brt plasim se na distanci budimo bolje je za oboje, ko sto ti zazires po defoltu od nekog ne znam avganistanca jer taliban preklat ce me kao janje raznece me bonbom
I ne razumem kako “kad se upoznaju sa nama” da se upoznaju sa nama kao licno? Bukv imam
0 negativnih iskustava bio sam u x stranih zemalja upoznao tone ljudi + ovako su mi klijenti stranci ne kuzim
Reputacija je izmedju bio sam tamo lepa zemlja lepa hrana ok ljudi i nisam nikad bio jer tamo su kromanjonci ratni zlocinci sto da idem tamo kad je bbc rekao da je nesigurno
Sestra moja odjena koja je odrasla ovde, otišla preko kao dete i odrasla u Austriji devedesetih (tu pod nosom), živi sad u Nemačkoj 10 godina i malo više, nije recimo uopšte znala da smo 99te bombardovani. Bukvalno. Mada je bila pre toga, i 2002. i 2006. Kad sam joj to pričao, pitala me - šta, jesu bacali atomske bombe? Zetu Švabi kad sam pričao on isto pojma nema. Ljudi koji nešto znaju o Srbiji su ekvivalent Srbima koji znaju nešto o Tahitiju, bukvalno.
Svakako bi trebalo da bude bolja od reputacije jebenih naci kolaboratora ustaša i bugara na primer. Da je pravde tako nešto bi žigosalo čitave te narode za sva vremena. Ali o čemu uopšte pričamo kad ni sam jebeni OG naci narod ne snosi nikakve posledice tog sranja, imaju najbolju reputaciju svih naroda ikada verovatno.
Ali nije.
Jer je jasenovac nas mit, kapiras.
Rat u Bosni, CRO, Kosovu, kurci palci...Pa jebem vam sunce krvavo u pičku, sad u ovom trenutku, + zadnjih x godina unazad u Africi imaš genocid koji je najveći posle DSR (što nije lako uopšte doseći, s obzirom na to da smo imali Golodomor itd) i nemaš pojma da se tako nešto tamo uopšte dogadja. Ni gde tačno. Znaš samo da je tamo sranje. Kakva bre Srbija nemojte me zajebavati, ima stanovnika kao jedan osrednji grad u Kini za koji nikad nismo, niti ćemo čuti.
Prestanite već jednom da pridajete toliki značaj sebi.
Nešto je ovaj narod D E B E L O zasrao negde u nekom periodu svog postojanja, nekom se zamerio kome nije trebalo, i sad kosmička karma radi svoj posao.
Da li treba zigosati citave narode onda? Da li su neki narodi prosto geneteski zli, podli? Moze li im se pomoc vakcinom..