Osim velikih istorijskih i nacionalnih zabluda, podložni smo i onim „sitnijim”, ali koje nam određuju svakodnevicu. „Ne valja da se sedi na kućnom pragu, posebno kad grmi”, „Hleb od 500 grama je opšteprihvaćen pod nazivom kilo hleba”, „Ne valja da se zviždi u kući, to privlači miševe”, „Ne valja da se otvara kišobran u kući”, „Žvakanje žvaka može da deformiše vilicu”, „Ma koliko vruće i zagušljivo bilo, ne otvarati prozor, ubiće promaja”, navode na popularnom internet portalu „Vukajlija” niz sujeverja i zabluda našeg naroda.
Politika · 31. Januar 2011.
Ali nije jbg. O tome ti pricam, ti mislis da jeste jer pripadas ovoj drugoj grupi(ili si bar blizi tome). Neko ko naginje prvoj grupi vrv misli suprotno, to i jeste moja poenta da donosis zakljucke na osnovu toga sta ti je milije. "tolerantno diskriminises".
I da, ovo nema veze sa vucicem sto se mene tice nek crkne odma i on i seselj i jankovic i jeremic i bosko i radule i sloba nek se povampiri pa nek opet crkne evo npr ti si mi bitniji od svih nabrojanih gore a video sam te dva puta u zivotu, o nekim meni bitnim osobama i da ne pricam
Evo primer: Baletan vs automehanicar.
Ko ce koga da zove za pomoc? Kejs klouzd.
pseto glup si brt, glup sam i ja, svi generalno sto pratimo sport i kockamo se, nije da si sad gurnut u fioku to je prosto cinjenica pomiri se sa tim sta sad, brt ti jos verujes u boga hah ee moj ti
kako to mislis znas ljude koji prate sport a citaju knjige, igraju sah, duhovni su, moralni su itd? hah sve bi ja to pod mac, mislim ne ja ovi bolji
Jebi ga, ako si posvetio pola svog života sticanju znanja, i ako ga stičeš radi samog zadovoljstva sticanja znanja i sada, normalno da ćeš više znati nego neko ko nije posvetio pola svog života sticanju znanja, niti njegovom unapređenju. Ono street smart, to je za lokalnu upotrebu, znanje kako neko može da se promuva i snađe za svoju dobrobit. Neću da kažem da je neko ko ima ovakvo ili onakvo znanje u pravu, ili dobar čovek, samo da je onaj koji nema znanje... Pa ne znam... Ako u fudbalu imaš znanje, ti si bolji fudbaler od onog koji u fudbalu nema znanje. Ako o društvu nemaš znanje - ista stvar. Politički stav, mislim, isto je zasnovan na informisanosti i širini duha, kao bilo koji stav. Ako je neko pročitao jednu knjigu, njegovo znanje o književnosti je manje nego onog ko je pročitao hiljadu knjiga. Politika je prilično multidisciplinarna, bar mislim tako, i treba dosta znanja, a i iskustva, da bi čovek razdvojio veće sranje od manjeg sranja. Ako nije tako, ako neko misli da je politika stvar srca, instinkta, bez poznavanja istorije, društva itd., pa nek ide srcem. Ali ne znam zašto bih ja menjao svoj stav. Ovo je, jel da, demokratija, svako po svojoj savesti, šta me briga.
https://i.ytimg.com/vi/exa0rpYqSA8/hqdefault.jpg
https://www.youtube.com/watch?v=KYba2TL2-Os
Hahaha, znam da mi je odnekud poznat slogan, al jbg ovu pesmu sam cuo eventualno jednom. Vucko stari reper cuo sam da mu onaj spot u kafani radio Majmun Idzuo!
E ovde je jebada. Ja sam za to da ja mogu da kazem sta god zelim, da osecam sta mi se oseca i da radim ono sto mi se radi sve dok svojim delovanjima ne ugrozavam druge. Znaci da mogu da kazem pedercine su jebeni debili jer se pored ovakvih picaka jebu medjusobno a da to ne naidje na osudu jer AAAAA NE TOLERISE PEDERE UUU. Isto tako nisam za to da bude dozvoljeno da bilo ko bilo koga vredja, muci, ubija, bije..... I da, nervira me sto ako prebijes cigana(siptara, hrvata, muslimana) dobijes vecu robiju nego ako prebijes necigana ili ovo ostalo. To je vrhunac debilizma jer pokazivanjem da brines o manjinama u stvari pokazujes da su ovi drugi manje vredni
Ko ce koga da zove za pomoc? Kejs klouzd.
Taj automehaničar jeo bi sirovo meso u blatu da nije bilo nekog ko zna i ko je napravio ono što on održava i opslužuje uzevši to kao prirodnu pojavu, a ne kao delo nekog knjiškog crva što je to svojim mudrosranjem omogućio. Baletan na stranu, on ne interesuje automehaničara. To je samo metafora.
Kakva zamena teza jujuju
TAJ BALETAN NE BI SETAO BOS I GO JER BI SAM SMISLIO NEKO ODELO NESTO SAMO DA MOZE SEBI NEPRIMETNO NESTO DA UGURA U BULJU HAHAHAHAHA
Ali nije jebote. To zelis da je ovo ovako ali nije. Ti mozes ne pola nego ceo zivot da provedes u sticanju znanja ali da i dalje znas manje od nekoga ko je zavrsio srednju skolu. Informisanost, povezivanje informacija, znanje o oblastima koje coveka interesuju su nacini za sticanje znanja. Slavna generacija parme je neko znanje. Kraljicin gambit je neko znanje. Skidanje alternatora je neko znanje, obrezivanje vocke, pecenje rakije, pravopis, govornistvo, ono stevcino, voznja motora, poker, jebanje je znanje, kuvanje, popravka uticnice, preskakanje kozlica, sivenje....sve je to znanje. Cak nasuprot tvom misljenju to knjisko znanje o kojem ti pricas je na nekoj zamisljenoj lestvici na samom dnu ispod svega ovoga sto je meni sada palo na pamet. Dobro mozda je iznad slavne generacije parme forza milan
Sve je to lepo Vlademare, al to ne jebe. Tj. jebe, muskarca u bulju hahahaha
Jeste znanje, praktično, odlično, od toga živiš, ja živim od totalno društveno neangažovanog znanja gramatike, to nema veze ni sa čim, tehnička veština samo. Ali zar ti znanje o nekoj društvenoj teoriji, znanje istorije, znanje sociologije ne pomaže malo da skapiraš šta se oko tebe dešava?
Samo još da kažem, nisam siguran šta je to knjiško znanje. Za one ljude koji se time bave i za to se interesuju, ma koliko apstraktno, to nije knjiško, već stvarno znanje. Ozbiljno.
Pomaze. Ali uopste ne podize kvalitet tvog zivota. Ja ne pokusavam da npr filozofiju, knjizevnost ili umetnost dikreditujem kao nesto ruzno i glupo. Mene doduse ne interesuju. Ti to radis, ti npr sport smatras bezveznim i ljude koji ga prate manje "nesto"(ne mogu se setim termina" od onih koji vole poeziju npr.
I uopste, to da li od necega zivis uopste nije relevantno da bi to bilo znanje.
Pa dobro ne pricamo o zanimanjima kao poslu nego o zanimanjima van posla, pa nije pomenutim navijacima navijanje posao(bar ne velikoj vecini). Znaci pricamo o interesovanjima npr filozofija vs sah npr. Ili poezija vs fudbal, knjizevnost vs lov, balet vs fudbal taj neki trip
O bre čoveče, ne smatram, bavio sam se i ja sportom pre nego što sam sjebao meniskuse, ali u mojoj hijerarhiji vrednosti (jer svako je ima, pa i ti, eto napisao si gore... a i ja je imam) sport je ispod poezije. Stvar prioriteta, ličnih, i mišljenja, subjektivnog. Jesam sad loš zbog toga? Ako ćemo da pričamo o ljudima koji se definišu kao: ja sam pesnik - ja sam navijač, obojica su slepi. Što navijač ne bi postojao u pesniku, što pesnik ne bi postojao u navijaču? Samo, moraš da priznaš, mnogo je teže biti pesnik nego navijač, i ređe. Inače bi sve ovo bilo preplavljeno pesnicima, i ova priča izgubila bi na smislu potpuno.
@ Valdemar
Šta mu dođe znanje o poeziji?
водио ме дилбер мој, показао чудан сој
свакој младој снаши прија, бачка кулен змиа
Pravo zen pitanje. Ne znam :)
Poznavanje i prepoznavanje strukture poetskog jezika, poznavanje stilskih, izražajnih mogućnosti samog jezika i njegovog zvuka, sposobnost estetskog shvatanja određenih jezičkih fraza, upoznatost i prisnost sa pesničkim delima drugih, ne znam? Ali dobro pitanje, misterija je, a ovo što sam pisao samo nekako opisno.