Kad je pre nekoliko dana osvanuo naslov u dnevnim novinama „Željko Mitrović: Trovali su me“, na samoproklamovanom rečniku slenga vukajlija.com odgovorili su mu bez mnogo pijeteta: „Pa dobro, i ti si nas, i još to radiš“.
Ekonom:east Magazin · 03. Februar 2011.
Joj kad cujem ovako da neko proziva navijace, da nam nije tih navijaca ne bi znali sta je pank i dan danas.
Toliko o kulturnom zivotu navijaca.
Ja sam strastveni navijac jednog sahovskog kluba, ime poznato redakciji, i sta ja sam sad budaletina par ekselans i ultra desnicar i lomim glave neistomisljenicima. Pa i ne bas.
Valde druze, ti u svom nekom prividu imas "sirok vidik". On mozda i jeste donekle sirok, ali je problem sto on u daljini tamo postaje toliko uzan da postaje uzi cak i od vidika jednog Ante cementa sa stajge sto cepa vinjak i ne izbija ceo dan iz sokera, jer njega boli kurac za koga ces ti da glasas i sta ces ti u zivotu da radis. Njega to ne zanima. Tebe ocigledno potresa njegov nacin zivota i to za koga on i zasto glasa.
Npr papet završava geodetski fakultet a ja sam cigan sa 5 razreda osnovne i verujte mi da imam mnogo veće znanje od njega u oblasti geodezije. Koja uzgred budi rečeno nimalo nije uska.
A mi volimo kad nije uska hehehe
Hue hue hue
Ne znam šta se koji kurac svi u priči hvataju za navijače, osim ako navijanje nije neki fetiš, šta? To je toliko važno u životu? Ne shvatam. Da ja imam neki hobi, ne bih se uopšte vređao ako mi hobi potcenjuju. Ili navijanje nije samo hobi, već stil života?
Kako ne shvataš vrli mladiću?
https://youtu.be/Mlr7iqVVnBk
Kako ne shvatam... Pa ne shvatam. Koji je razlog da neko navija za Partizan, a ne za Zvezdu, i obratno?
Oprostite na mojoj neukosti.
Kako nemoš da razumeš?
Zanemari navijace, nekome je to stil zivota nekome je hobi al aj to na stranu.
Antu cementa si iskulirao lagano.
Divljina druze, zivotinjsko carstvo, samo dorucak i veceras postoje. I gg4+ na Lion-Roma.
Mogu da razumem zašto to ljudi rade, ali ne mogu da se poistovetim sa nekom takvom grupom. Kako ljudi ne mogu da razumeju to što neko ne može da se poistoveti sa nekim sportskim klubom? Stvarno, bez zezanja, pitao sam dosta ljudi, i oni mi kažu: pa tako ti je to, srcem se voli aleale. Ima li tu išta osim srca?
Možda zato što ne znam ko je lik, ali uglavnom, nisam razumeo, osim poruke da mi je uzak pogled.
S obzirom na prosečnu starost navijča mogu da tvrdim da je 95% privrženost klubu nasledila kao tradiciju 4% je silovao komšija kad je bio dete malo a 1% je statistička grečka
To da, ja sam navijanje za Partizan nasledio kao tradiciju. Samo mi sad nije bitno, možda samo malo mi je drago ako Partizan jebe Zvezdu. Ali ne mnogo.
Gde je 100 posto onih koji znaju za koga navijaju. Ti ne spadaš u tu grupu jer kad si bio 2 razred šutirali su te i polomili ti lenjir u rancu jer si navijao za Hajduk a ne za FK Prva Iskra.
Pa tebe ni ne tera niko da se poistovecujes sa tom grupom ili sa klubom. Jel tebe neko od njih nasamarao zato sto ne pratis nijedan klub? Nije.
Sta tebe boli uvo sta njih privlaci, svako ide iz svojih razloga, da ne nabrajamo sad i da ne ulazimo u analizu.
Jel ispituje neko od njih tebe zasto volis knjizevnost? Jednostavno ih ne zanima sta ti volis.
Sve dok te neko fizicki ne ugrozava moze da radi sta hoce i da glasa za koga hoce, jel tako?
Vidim da si raspolozen i da se sad strogo koncentrises na navijanje ali mene sad stvarno mrzi da razglabam ovde o tome. Pozzz
Jedno od prvih vizuelnih sećanja mi je Zvezdin kalendar za 1992. godinu. Ćale navija za Mačvu/Metaloplastiku.
verujte mi,obrisite svi postove i zaboravite da ste ulazili u ove spike
Olanik objasni mi ovaj video gore pls
U mom drugom razredu niko nije navijao ni za Hajduk ni za Iskru, sve je bilo Partizan - Zvezda. Na utakmice Prve Iskre išao sam tek kad sam imao nekih 25 godina, i to je bilo zezanje, ali i malo lokalpatriotizma. Nisam nikad ulazio u tuču zbog fudbala.
Ali, navijanje... Šta mene briga za navijanje. Ne znam ko je uopšte, valja Pseto, uveo to u priču, ja nemam ništa protiv navijanja, navijao sam i ja. Samo ne mislim da je pripadnost navijačkoj grupi jedno od vrhunskih dostignuća ljudskog duha. Ili jeste?