Prijava

Nikako se nije desilo

Šef firme je mlad čovjek, nema ni trideset godina. Počeo je od nule, polako razvijao posao, da bi sada došao do brojke od oko 50 tak zaposlenih u građevinskoj firmi. Plate su redovne, čak se dešavalo da budu i ranije uplaćene, uslovi idealni, svaki mjesec se sastajemo i mi svi dajemo savjete i primjedbe vezano za posao i sve što je rečeno je usvojeno i uvijek se ide radnicima u korist. Nerijetko se desi da osim plate nagradi i par radnika koji su taj mjesec zaslužili, posuđuje novac radnicima uz napomenu da vrate kada mognu. Godišnji uzima kako ko hoće, slobodne dane također. Poenta je da je moguće i u ovoj zemlji, Bosni, naći ovakvog poslodavca kojeg svi vole kao člana familije. Nikad nisam nikog čuo da kaže nešto ružno o njemu, svi dolaze veseli na posao, ma idealno mjesto za raditi. Da Bog dadne njemu svako dobro a i svima vama barem sličnog gazdu, pa da ne sanjate o Njemačkoj i inostranstvu.

Znajte da spadate u 8% populacije ovog svijeta ako imate krov nad glavom, hranu, vodu i ostalo što vecina uzima zdravo za gotovo. Ponekada je bitno da čovjek osvijesti blagoslove koje ima poput zdravlja, sigurnosti, mira, dobrih prijatelja, obitelji jer ono što nama polako zvuči poput mita "gladna djeca iz afrike" e pa ta djeca i takav način života bez osnovnih uvjeta za kvalitetan život to vam je 92 posto od 7 milijardi. Prestanite se žalit i gledat pesimistično i negativno, okrivljavat balkan i svoju državu za svoj loš život ono što se istinski želi to se i može, promjenite taj pesimistični mentalni sklop pun briga ako mislite da jedva sklapate kraj sa krajem ako mislite da nema nade za ništa onda tako i je. Tvoje misli-to si ti, mozak je kao oranica a vaše misli su sjeme ako vjerujete u svoje misli onda dobivate i plod te misli bio to dobar ili los plod to je vaš odabir. Trgnite se i uživajte u životu, pun je mogućnosti i ljepota ako im date priliku. Pozdrav dragi ljudi :)

92% свеЦке популације нема леба да једе и кров над главом ок.

Kao muskarac ne mogu se pohvaliti visinom i snagom ali mogu da sam obdaren. Dok je moja sad bivsa devojka i visa i jaca od mene i jos trenira aktivno. Pre raskida, doslo je do rasprave koja je prerasla u tesku svadju. Ona se zaletela i unela mi se u facu i pocela da mi preti da ce me prebiti, da sam joj ocutao i ostao u vezi svaku raspravu bi mi pretila. Pretukla me je, kad se smirila otiso sam kuci. Posle me zove i salje poruke ko da nista nije bilo. Jos me proziva sto necu uzivo da raskinem. Samar ne znam da li bih oprostio a kamoli da me neko obori i sutira u stomak. To ne radi neko ko vas voli.

Au. Dobijam jak vajb od ove ispovesti onog španskog pornićara Jordija, znate onog malenog s kurčinom ogromnom što ga uzmu žene u ruke i puše mu kurac dok je u rukama

Priđem ja devojci, ona mi odgovori: "Ćao. Izvini, imam dečka." "U redu, želim ti lep provod ostatak žurke." Ja da krenem nazad ka ekipi s kojom sam bio te večeri, a ona meni zbunjeno: "Šta, to je to? Već si odustao?"... Moj stav je da možeš biti i "Viktorijin Anđeo", ako mi odmah kažeš da si zauzeta tu prestaje svaki flert s moje strane i bilo šta što se od tog momenta može podvesti u nasrtljivost i napadnost. Prvo iz poštovanja tebe kao devojke koja prema nekom gaji poseban vid emocija, a drugo iz poštovanja prema momku u čijoj koži ne bih voleo da budem kada se neko ponaša napadno prema njegovoj devojci. Ne razumem čemu laži o takvim stvarima, pa još i bukvalno izneverena očekivanja što zbog toga odustajem... Nadam se da vas nema puno ovakvih, a svu sreću želim sabraći kojima iste zapadnu.

Maestrova kletva. Živeti bez mozga.