Prijava

Neka posveti zivot onda neko ko ce zapravo izleciti rak.

Okej, ovo je vec stvarno blamantan komentar

Bravo dobices tapsanje po ramenu od svojih drugara.

Sa cijim nadobudnim ponasanjem bez pokrica nemas problema.

Kako ne shvatate da su ljudski zivoti u pitanju a ne cestitanje nekim lekarima.

Kako ne shvatate da su ljudski zivoti u pitanju a ne cestitanje nekim lekarima.

Ako se ovo odnosi i na moje stavove na temi, onda je to bas gadna zamena teza.

Pa i na tvoje se odnosi,titras jaja lekarima koji nisu nasli resenje kao da su spasioci.A nista nisu bolji od alternative protiv koje su toliko i nikad je ne bi odobrili.

Barem domaci lekari,u normalnim zemljama se uveliko primenjuje i usla je u zvanicnu medicinu mnoga alternativna medicina.

Ne kazem da su spasioci. Prestani da mi podvaljujes stvari koje nisam rekao. Nauci osnove racionalne argumentacije pre nego sto izadjes u svet da podelis svoje cenjeno misljenje. Ja se iskljucujem iz diskusije.

A oni sto navode babu Miladinku sa sela ironicno kao primer,pa neka je ona baba sa sela 100 puta,uspela je izleciti rak jebeno,zar to nista ne znaci?

Pre spavanja samo da kazem da jedino Sevastokrator i Agilni su na ovoj temi normalno nesto pisali donekle,ostali sacuvaj boze,ako ikad dobijem rak odmah idem na Zapad,tamo kada vide da alternativna metoda funkcionise kao npr ulje od kanabisa sto se koristi u zvanicnoj medicini,cim su videli da moze odmah su prihvatili,nema sanse da bi seljackim domacim doktorima poverio svoj zivot,jedino za dijagnozu i svaku preporuku koju mi daju ja bi rekao ,,neka,, i spakovao se pravo u SAD,Nemacku,Spaniju itd.

Једи поховане тиквице.

To što je rak toliko poguban je upravo zbog toga što ljudi u srbiji uglavnom dolaze kasno.
Alternativa samo uz dogovor sa lekarom i UZ ZVANIČNU terapiju. To "često pomaže" za alternativu je sve na nivou znam nekoga ko zna nekoga kome je drugar rekao da zna nekoga da mu je pomoglo. Veličanje alt medicine je kurac. Rak nije jedna bolest, nego skup jebenih bolesti, tako da i nije terapija uvek ista. Ali treba nešto pročitati o bolesti pa onda jesti govna.

Skoro sam spremao ispit za onu srednju medicinsku što završavam vanredno. Elem, baš sam čitao o hemoterapiji.

Ono, primenjuje se kad se rak odstrani, pa onda hemoterapija ubije eventualno neki mikron raka ako je ostao, da se opet ne razmnoži.

Tako da je tu ono 99.99% hemoterapija uspešna.

Ako metastazira, henoterapija ti samo malo produžava život.

Ovo sam napisao laički, tj ono što sam čitao. Ali to je neka suština.

Ја сам чуо неку причу да је нека жена колико-толико залечила рак, јер је стално јела тиквица и неко ниско калорично поврће.
Али све је то рекла казала.

Zdravstvo može i treba biti dosta bolje al uvek se nadje neki pojedinac koji je svetla tačka.
Meni deda po kevi kad je na plućima imao ja dok je deda bio da prima otrove tamo na pulmologiji ako se tako zove presretnem načelnika na hodniku i uguram ga u kancelariju bukvalno
Stavim dedine rezultate na sto i izvadim pare u koverti stavim pored i kažem druže pomagaj
Uze čovek snimak gleda i pita me sine je l si oženjen
Ja kažem nisam
Onda uzmi te pare i kupi kola jer ovde nema pipanja na glavnoj aorti je na plućima to ne sme da se dira da ti je Bog ujak
Sipao po rakiju ja uzmem onu kovertu ko popišan i odem
Mogao je da uzme otvori ga i zatvori i ćao niko nikad ne bi provalio
Il baš ima dosta para i neće da se greši il je dobar čovek, treće nema

Tema teška.
Skoro da nema porodice koja nije imala iskustvo za tom groznom boleštinom.
Bolest i lečenje su jednako podmukli.
U celom poslu (lečenje je zahtevno kao najgori mogući posao, što mu se pridje hladnije glave, šanse za ispravne odluke su veće) to će biti selektivniji i razumniji prilikom donošenja teških odluka.
Jednako je teško obezbediti tim terapeuta kojima se može verovati.
Propisi omogućavaju da se deo "alternativnih" (pravi termin je integrativnih) metoda lečenja koristi na zvaničan način.
Zdrav razum zaustavlja paniku i lakoverno nasedanje raznim krvopijama prilikom odabiranja metoda lečenja koje nisu potkovane propisima.

Državno zdravstvno nudi opciju preventivnih pregleda (svi pregledi koje rade ginekolozi su OK) i skrininga. Ni ostalim pregledima i skrininzima ništa bitno ne fali pod uslovom da se metodologija bespogovorno poštuje (što nije slučaj) i da su svi radiolozi dovoljno edukovani i iskusni da "čitaju" snimke.
Narod ne koristi ponudjene zdravstvene usluge. Da ih koristi, to bi bilo ofrlje jer nema dovoljno lekara da ih obave.
Preventivne metode postoje i izvan opsega "zvanične" medicine. U postovima je nešto čak i spomenuto ali u negativnom kontekstu. Valjda je i to dobra tema za sprdnju, šta li?

Neko je spomenuo razne "statistike" po pitanju morbiditeta i mortaliteta. Sa tim podacima maše svako. Nevolja je što se uglavnom ne izabere pravi podatak već se brojkom mlati kao sa praznom slamom.

Farmaceutska mafija (jednako opasna kao narko, duvanska i ostale) je pomutila razum svima.
Tome treba dodati i limitirana sredstva za nabavku efikasnije terapije i zaposlene u zdravstvu koji su mučna tema.
Jedino mi nije jasno odakle nekakva nervoza sa sve isključivim komentarima.
Tema ko svaka druga.

E sad bez zezanja za kanabisovo ulje, rodjak koji je sad pokojan je imao rak pluca, nije mogao da pojede nI jedan jebeni zalogaj, smrsao 20kg I kad je poceo da uzima ulje jeo najnormalnije kao zdrava osoba. Ali jbg terminalni stadijum, ni Gandalf nije tad mogao da ga spase, plus kao kod Bohovog dede isto uhvatio arteriju. Tkd kanabisovo ulje def pomaze za tretiranje nuspojava kancera/hemoterapije kao sto su mucnina, gubitak apetita, depresija.

Jer on zamalo da umre od neuhranjenosti a ne od raka, ovo mu je dalo jos godinu dana kao skoro.