Štek je dobro sakriveno mesto. Varijacija ima bezbroj: recimo štek-ocene su „isključivo dobre ocene koje se čuvaju za ‘ne daj Bože' situacije, odnosno period kada pljušte kečevi“, piše jedna vukajlijašica. Tako će iskusni školarac prećutati roditeljima da je dobio peticu, a to će im saopštiti tek kada dobije i nekog keca – da bi ublažio negativni efekat.
Deutsche Welle · 29. April 2011.
moj mozak kad kriziram bez nikotina ovako misli-ispucala mi usta, pu jebem ti ovakav zivot. moram da zapalim,sve je protiv mene
i meni brt ispucala usta ko klintu istvudu kad ga onaj vija po pustinji žednog
Ja sam propusio posle 5 godina, jer mi je pritisak bio 80 sa 60 konstantno, osecao sam se kao menstrualni izbljuvak Barbare Strejsend, dok ga je jos imala. Mada sada cepam max 10 cigareta dnevno, motam i kuliram, nekada i manje.
pa kad zbog toga nisi propusio onda neces nikad..ja uzimam nikorete, nije losa stvar.ali se vracam pljugama.nemam dovoljno jaku volju
Хаха како сте бедни
Dodji pusac, bivsi pusac haha
Danas dva meseca kako nisam zapalio.
Pušio sam 12 godina.
Pušio sam 3 pakle dnevno.
Kupio Tabex popio po peesu celu kutiju iako sam šesti dan bacio pljuge.
Ugojio sam se 17kg.
Zaključci:
- ljudi koji puše smrde kao bolest
- svet je mnogo sumorno mesto bez pljuga i poserem vam se na realnost
- prvih mesec dana nisam znao koliko je dva i dva
- nervoza je popustila po malo mada i dalje kada uđem u raspravu lupetam gluposti i pola stvari se ne sećam šta sam rekao
- počeo sam da nosim ranac za laptop i u njega da stavljam stvari koje bi mi inače bile po džepovima mada i dalje imam trip da mi nešto fali
- kad sednem u kafić u 7/10 slučajeva razmestim inventar na stolu tako da piksla mi bude blizu i onda popizdim kad skontam šta radim
- devojke koje puše mi se gade
- nisam primetio kako se nepušenje odrazilo na kintu iako sam pušio crni danhil koji je 3,4€ ođe mada manje se kockam i pijem od kako ne pušim
- počeo sam da dugoročno planiram
- posle mesec dana su se povukli šuljevi a vene na nogama su za 75% bolje
- prva zima posle x godina da se neuspavljujem u kašlju
- počeo sam redovnije da održavam obuću i stopala, valjda sada osetim smrad na vreme
- uočljiv manjak samopouzdanja kod muvanja klinki
- ne znam sranje je po malo činjenica da nešto želim a da sam to sebi zabranio eto to je to
Inače niko od mojih poznanika mi ne veruje da sam prestao sa pušenjem u fazonu krišom pušiš jebeš nas. Pre sam čim otvorim oči palio pljugu. Poslednja dva ajde ne udesa ali incidenta u sabraćaju su bila zbog toga što sam žurio da kupim pljuge. Nikada nije smelo da nestane. Sad ponekad plačem i bijem pesnicom u monitor kad neko krene da fida u doti ali ne palim jbg
Auh brt I nije ti post nesto motivacioni za prestajanje xD
Први декујев пост који изазива на неки начин поштовање са моје стране.
Чак га више ни не гледам као циганина.
Nisam ni siguran koliko je imao za cilj da bude motivacioni XD
Pa i nije xD
Prvi put kada sam pokušao da prestanem da pušim trajalo je 11 dana, 11. dan sam zapalio. Svake noći sam je sanjao, a preko dana mi je prošla kroz glavu misao da zapalim bezbroj puta, bukvalno sam se osećao kao da život jebeni nema smisla ako ne mogu tih 10 minuta da iskuliram i ispušim duvan. Uložio sam svu svoju volju, snagu i bukvano na silu pokušao, kao što reče ovaj gore, zabranjujem sebi nešto što želim, majndfak. Kada sam zapalio mislio sam to je to, jednom proba čovek, da sve od sebe i uspe ili ne uspe. Praktično sam digao ruke dok nisam pričao sa drugarom koji ne puši već oko 3 godine, i kada mi je rekao da je konačno prestao da puši to je bilo iz 15. ili 16. puta, to mi je vratilo volju da pokušam ponovo. Novi pokušaj 3 dana izdržim, pa dva dana i tako par puta. Na kraju sam shvatio da je jako teško ostaviti pušenje čisto ovako fizički, moraš da ga ostaviš u glavi, tj da imaš jak razlog, zato ne pomažu nikakve elektronske cigarete, nikotinski nalepci, žvake, kurci palci.
Ja sam taj razlog pronašao u religiji. Čitajući Bibliju ispisao sam šta su sve grehovi i svega se trudio da se pridržavam. Nisam pušio 6 meseci, od 1. juna do 2. decembra. Nije prošao dan da mi ne prođe cigarština kroz glavu ali imao sam razlog zašto ne zapalim i praktično lako je išlo. Svakog prvog u mesecu izračunam koliko taj mesec ima dana, pomnožim sa cenom cigareta (jedna pakla dnevno) i to odvojim u kovertu. To je jedan od razloga zašto se ne primećuje razlika u finansijama ko prestane da puši. Jednostavno moraš da odvojiš taj deo inače on će se spičkati kao i sve ostalo. Kao onaj vic kad kažu da pušač tokom života popuši ferarija, a ovaj ga pita -gde je tebi ferari ti ne pušiš. Pa spičkao je. Bukvalno sam računao, jedan lep stan može da se uzme za pušačku karijeru ko uspe da odvaja svaki mesec po tih 8500 za cigarštine. I svako ko je nekada štedeo zna da čim se stvori neka gomilica nekako ti milo oko srca i gledaš svaki dinar koji ti je višak na kraju meseca da tutneš tu, tako da sam se posle pola godine iznenadio koliko tu ima keša.
I onda jedan dan pukne mi kaiš na alfi, prezupči, šteta 45.000 din i to baš pred registraciju, skoro sve pare što sam štedeo otišle na to, plus par sranja što su mi se izdešavala u međuvremenu uticala su da prsnem. Uglavnom smorim se žestoko, odjebem ceo koncept i zapalim. Sagoreo sam 4 komada odjednom i od tada nastavio. Sad čagijam kao i ranije, pakla dnevno, voleo bih da prestanem ali nemam trenutno razlog zašto, imam keša za to, nemam bolesti, puko mi je jedan koncept u koji sam verovao i hoću malo da uživam u životu.
Cela poenta prestanka pušenja je da je stvar u tome da imaš jak razlog u sebi zašto prestaješ da pušiš i kad god ti naiđe želja setiš se toga, ako je pravi razlog nadvladaćeš želju. Mnogi prestaju momentalno da puše čim im se rode deca. Neki čim im saopšte da su dobili rakčinu ili neku boleštinu, a nekima ni ti razlozi nisu dovoljni. Nasilno i čisto fizički ako pokušavaš popustićeš kad tad. Lik sa posla propušio posle 8 godina kad se razvodio od žene, toliko o tome koliko to sranje ostaje u čoveku, Mogu misliti kako je ljudima koji su se navukli na neke teže droge, to je neizbrisivo i bez pravog razloga koji te vodi dovoljno je na momenat da popustiš i u kanalu si.
Znam da će mnogi da se sprdaju ali ovo je najiskrenije lično iskustvo. Inače benefiti su taj keš što ostane ako ga odvajaš, odeća ne smrdi, iz usta ne smrdi, stan ne smrdi, kola ne smrde, imaš moralnu osnovu da kenjaš likovima koji puše. Loše strane: kad izađeš u grad ne znaš gde ćeš od sebe sa rukama, zapravo vidiš ljude sa kojima si izašao jer nema dima pa moraš da pričaš nešto sa njima, i naravno pritisak od strane pušača sa svih strana, nuđenje, zezanje i slično ali to nije problem ako si iole mudonja.
Pronađi razlog zašto i prestaćeš.
I ja sam mazohista - i ja vozim alfu, dve, da budem precizniji.
Kenjanje likovima koji puše a bivši si pušač povlači batine ne znam je l znaš to
Govno je život bez pljuga realno ali eto meni taj smrad nekako najupečatljivija stvar ne bih da smrdim tako. Planiram da u svrhu mršavljenja počnem nekim sportom da se bavim, zdravije da se hranim, možda neki tenis, možda u bulju da se heftam, to mi pada na pamet otkad ne pušim, ne ona kao gej jer sam oženjen ali krišom rekreativno.
kad citam borbu ovog Dekija, toliko depresivno zvuci da mi dodje da propusim jos jednom iako sam vec pusac
Još jednom li budem čuo to "ovog" Dekija povadiću vam te nubovske džigerice i pojesti ne znam da li primećujete da pored imena moga stoji kruna vukajlijska.
oh izvinjavam se, da li ste tu informaciju stavili u vas CV i autobiografiju, siguran sam da bi vas dosta poguralo u zivotu?