Протести у БГ

1. ps
    A da probam da se vratim na temu i odgovorim tronoscu: ok su mirni protesti ako je cilj takav. Ja nemam pojma sta je cilj ovih protesta al nekako sam skapirao da je cilj da se otera sns. U slucaju da to jeste cilj od mirnih protesta ni kurca nema to odma da bude jasno a ako je cilj tako neka istraga ili nesto onda se mozda i dobije neki djavo. Srbi generalno imaju problem sto hoce sve odmah i sada pa misle e aj protesvujemo dole vucic umesto da izadju na mirne proteste zato sto je novi beograd dobio smanjen budzet, zato sto su izjebali zakon o trudnicama po kojem je nemoguce da zena decu rodi jedno za drugim, sto kupuju nova dokumenta cim im se digne kurac da promene ime ulice jer je trenutno ime nepodobno itd itd itd. Mislim da je i kelt pricao o tome jednom, treba da se menja od najsitnijih stvari odatle se pocinje, tako se menja sistem. A u dobrom sistemu ne moze vlast puno da zasere cak i da je najgora ikada. Pusti vucica nek on sa bratom zgrce milijarde vidi prvo zasto u tvom mestu placaju decije igraliste pola miliona evra. Pa kad taj nebitni pajser koji koristi ono sto mu je omoguceno zavrsi u zatvoru onda rokaj drugog pa treceg pa predji na vece. Treba krenuti od tipa jebene kablovske pa izaci na ulicu i traziti da imas vise provajdera a ne samo jedan u ponudi(jer nece jedni drugima u teren) pa imas npr samo arenu a ne sport klub. Takvim stvarima se treba posvetiti jer su resive, mislim banalizovao sam ali prvo od najsitnijih. Tipa naplacuju str radnjama 40k godisnje ako imaju tranzistor unutra kao muzicki dinar i sve str radnje uzmu i plate jebenih 40k nizasta samo jer smo beskicmenjaci jebeni koji nisu u stanju da se izbore sa nekom budjavom agencijom ovakve vrste ili smrdljivim parking servisom a ne da sruse predsednika koji je zajahao.

pre 28 minuta

Ej, šta godine izolacije urade od čoveka.

Odrastao u izolovanoj sredini gde su se parili međusobno, jedino su im svežinu davali retardirani geni albanaca koji im pojebu po neku sestru krišom.

I tako dobiješ pseta kome se život svodi na kurčenje materijalnim stvarima, ko ima viši zid, većeg kera.

I onda iz tako retardirano ograničene zajednice jedinke krenu da napuštaju istu sa parama od prodatih kuća albancima.

Rezultat je ovo citirano gore.

Blagi užas, realnost u kojoj mi normalni moramo trpeti torturu doseljenih neandertalnih šiptara u vidu pseta i sličnih mu.

2. koliko ja vidim ova tema nece nikad ostati ontopic duze od 3 posta

3. I ja se slazem s ovim citatom sto je okacila partizanka. Dodao bih da je nacin na koji se stvara dobar sistem onaj u kojem postoji stalna i aktivna sila mase koja ne dopusta da je neko gazi. Protesti treba da su sastavni deo svakodnevice dokle god je sranje u ovoj zemlji, kakva god bila vlast. U suprotnom, sirotinju ce gaziti ko stigne, pa makar i Isus Hrist bio na vlasti. Drzava sama po sebi, ako je neko ne natera, nece uciniti nista bitno za narod. Politika je stvar sile. Cak i ako Srbija nekad postane normalna zemlja, i dalje treba drzati kulturu bunta i protesta. Francuska i Belgija su dobar primer toga.

4. mozda, ali jesu li im tviterasi vickasti kao nasi kad se bore protiv sistema??

5. Šetam sinoć... Primećujem da je broj ljudi veći nego prošle subote, približan broju iz DNEVNIH protesta 1996-2000... Teško mi je kada shvatim da je od tada prošlo 20 godina. A onda kada su pustili pesmu 'svečane bele košulje' iz 'crnog bombardera' krenu mi suze jer me podseti da naša borba traje skoro 30 godina.
    Elem, puno podrške ako se narod samo organizovao, ali plašim se da neko drugi stoji iza protesta. Ako padne vlast, mene zanima ko je zamena i postoji li kakav plan za dalje? Čitam da je na skupu bilo i nekih opozicionara, koji su bili na vlasti i koji su imali potrošili svoju priliku da se pokažu.

Nama trebaju neki novi mudri ljudi, a ne ovi piuni i patetičari!

6. Ako padne vlast, mene zanima ko je zamena i postoji li kakav plan za dalje? Čitam da je na skupu bilo i nekih opozicionara, koji su bili na vlasti i koji su imali potrošili svoju priliku da se pokažu.

Nama trebaju neki novi mudri ljudi, a ne ovi piuni i patetičari!

Ne, brate. To je upravo greska zbog koje se toliko mnogo ljudi u Srbiji razocaralo jer je dalo svoju mladost za ovu drzavu i neke ideale i onda su videli sta je doslo. Mi stalno cekamo da dodje neko bolji. Ali poenta nije da dodje neko bolji, nego je poenta da se obezbede uslovi u kojima ni najvece govno od coveka nece moci da radi sta hoce. A to ne moze pojedinac ili sacica ljudi da obezbedi, vec to mora masa s kicmom da obezbedjuje svaki dan, cak i onda kada krene nabolje. Da izaberes 10 najmudrijih i najplemenitijih ljudi u Srbiji i da im das vlast bez kontrole naroda, jebali smo jeza. Mozda jos vise nego sada. Poenta je ovo sto je pseto rekao, da krenemo od malih stvari na lokalu i da ne dozvoljavamo, za pocetak, sitnu kradju i prevare. Problem je sistem, a ne konkretna licnost ili stranka. Norveska i Nemacka bi bile i ostale Norveska i Nemacka makar im Vucic 30 godina vladao zemljom. A mi bismo ostali Srbija makar nam norveski premijer i Merkel vodili drzavu 30 godina.

7. Problem je što narod ovde nema tu kulturu bunta i jedino je naučen da ga jebe kako god neko poželi, Francuzi su svoje društvo izgradili vješanjem govana i paljenjem a mi smo naše govnare samo preimenovali iz komunjara u demokrate i napravili sebi u glavama trip da se običan narod pita bilo šta u svojoj usranoj državi. E zato ovo šetanje nikada neće piti vode i nikada nećemo imati institucije, prava, slobodu i ostale zajebancije koje nam prodaju u fantasy dnevnicima i predizbornim spotovima.

8. https://www.youtube.com/watch?v=IxgleLrO22A
    EVO SLUŠA SE PANONSKI GOVNAR NA PROTESTU JOŠ JEDAN RAZLOG ZA MOJU PUNU PODRŠKU

9. ovo sto kbo kaze, iste face nam se vrte i letaju tamo-vamo vec 20 godina i niko ih nije ni usporio a kamoli srusio vec im aplaudiramo kad god promijene boje, a desava se

10. tražio sam jedan svoj poduži post od pre par godina gde sam navodio razloge zašto su protesti dobri i zašto je dobro da se vlast često menja, kao i zašto vladajuća partija nikad ne sme da ima apsolutnu većinu, ali verovatno se zagubio u brisanju tema od strane sadašnje garniture moderatora (i dalje mi nije jasno zašto se teme brišu i da li će biti vraćene, mislim koji kurac sa tim)

elem, nisam ni ja znao o protestima ništa dok nisam otišao i prisustvovao, mislim da je prilično spontano i transparentno bilo i da nema nekih skrivenih ciljeva, a naravno da će ovi iz opozicije da iskoriste priliku i da pokušaju da se ubace u priču
    zasad nisu nešto uspeli da se nametnu, a nadam se i da neće, nek ostane čist građanski protest

sreo sam dosta poznanika, čak i školskih drugova koje nisam video godinama, malo se ispričali, jebali mater kome treba usput i tako, meni je fino bilo, preporučujem i ostalima da izađu malo i prošetaju i da pozovu porodicu, prijatelje, pa nek sledece subote bude barem 6000 ljudi xD

11. ништа значајно не може да се мјења јер и власт и опозицију финансирају (((амери))) једина ставка која донекле може да се промјени је социјална политика и у малој мјери фискална све остало је контролисана естетика него да вас питам је л емси хамер има још неки бенгер глупан је ладно продао душу за само један хит никад ми неће бити јасно зашто људи не читају ситна слова

12. sreo sam dosta poznanika, čak i školskih drugova koje nisam video godinama, malo se ispričali, jebali mater kome treba usput i tako, meni je fino bilo, preporučujem i ostalima da izađu malo i prošetaju i da pozovu porodicu, prijatelje, pa nek sledece subote bude barem 6000 ljudi xD

znaci bice jos protesta?

13. tako su rekli na kraju

14. Aj nek neko odg tilmu pls ja ne mogu

15. Dobro tronozac sve si rekao osim sta je cilj protesta haha

16. puši kulen tilmo

17. kako je na protestima

18. glavni brate ajmo i mi da pravimo proteste, javi se kada budeš u bl ponijeću ti žuto jeleče

19. Ja samo znam da ribe koje protestvuju bolje su pičke od vučićevih supporterki, a to je dovoljno za mene da budem žuti patkičar.

Rekli o sajtu

Da. Definitivno ima dobrih fora, svaka čast onima koji ih smisliše. Respect Vukajlija.

MyCity Forum · 4. Februar 2009.