Протести у БГ

  1. Ja bombas.
    Moje peve demonstracije 9. marta kada su me vodili sa 13 godina i moje sećanje kada vodeni topovi grunu, svi čučnu uključujući debelog lika koji posle ne može da ustane pa ga dižu, i popa Voju koji u mantiji skače na Slobin tenk. Prve teže batine u školi zbog majice sa likom Vuka. Posle više od 5 godina, 96-a ja u Vršcu u vojsci, prvi izlazak u grad i u uniformi na čelo kolone zimskih protests protiv krađe na izborima. Svi kasniji protesti i sranja, dosta pendreka. 21 septembar 2000-te, počinjem proteste u Šapcu na trgu sa još 4 lika od kojih dvojica nisu među živima više večni im pokoj, a sve kulminira 5 oktobra gde sam naravno u prvom autobusu iz Šapca za BG. Sve do poslednjih šetnji protic diktature, kad od 10 dana zimskog odmora u Srbiji, 9 provedem na demonstracijama.
    Večita niža srednja klass, dovoljno da preživiš, nikakvo bahanalisanje ne dolazi u obzir. Ima se za život, ali nema slobode, nema života kad možeš mirno da gledaš Krstića kako sere. Nemaš ništa, samo to ne znaš, mrtvo si puvalo, bezlična masa kao krmača koja se valjda po blatu i viče dobro je. Prvo sranje koje propuštam, duša me boli.

  2. tako te i percipiraju ljudi, bio bi zapravo gotivan lik da nisi previse iskljuciv

  3. kad si prestao da navijas za zvezdu a poceo za partizan?

  4. nisam nikad navijao za zvezdu... moje prvo sećanje je generacija Smajić Admira, prelep fudbal, posle sve zapečaćeno onim Šajberovim krađama, tads sam skapirao da sam od džvedžde daleko poput Celta od srpskog porekla

  5. Moj cale je petnestak godina starija verzija bombasa. Isto deveti mart, studentski protesti 96-97, peti okt, djindjic ikona, sverc nafte u golfu dvojci sa velikim kanisterom umesto zadnjih sedista, partizan i vujosevic, sve najgore za tadica koji je pljuno usta svim ucesnicima protesta 90s. Ove sad necu ni da spominjem. Zato imam razumevanja prema bombi postovima, imam ukuci takvog uzivo.

  6. hahah svi smo mi pomalo bombi

  7. zeludac mi kaze da je vucko otiso na tajland na krcka lovu, ispija kokose i kara simejlove, i oterao nas sve u pizdu materinu

    za 10 godina vidim parole na demonstracijama "vucicu, sve ti je oprosteno"

  8. od džvedžde daleko poput Celta od srpskog porekla

    dakle intimno si povezan sa njom preko rodbine i ljudi koje poznajes i interesujes se za njeno dobro, i smeta ti kad gledas kako gubi, jer i dalje imas neku nadu da ce nekad biti lepo mesto, iako trenutno navijas za partizan jer te tu bolje tretiraju, stavise za zvezdu ti ne daju da navijas jer neces da navijas po njihovim pravilima.
    na kraju jebi ga, cinjenica je da odavno si vec prestao da navijas za svezdu i poceo za partizan, tako da kolko je vremena proslo verovatno si vise grobar nego zvezdas.

    reko bi da je tako, u pravu si ti.

  9. Gnjata koji zove zandarma na ferku je kao nesto iz TLN jebes mi sve. Ma ceo Balkan je veliki skec TLN koji predugo traje da bi vise bio smesan.

  10. Valjda je svakome jasno da oni ne napadaju Srbiju zbog Vučića, nego Vučića zbog Srbije

  11. I demonstranti se kriju iza mase, šta sad kao to su neki heroji? Inače, od 4712 lica koja su sinoć učestvovala u demonstracijama, 4251 lice je nezaposleno, 312 lica ima status izdržavanog, a 149 lica su penzioneri

  12. najjace mi je ono isceniran je upad u skupstinu
    pa kako jednom coveku koji sve drzi pod konac u ovoj drzavi odgovara takvo ponizenje da rulja upadne u takvu drzavnu instituciju

  13. jel mislis da vucic/sns ima dno ponizenja dokle god je u interesu vlasti?
    ja bi reko da su poprilicno ok sa ponizenjem, kukanjem i pokazivanjem slabosti, dokle god je to kontrolisano i u svrhu daljeg ucvrscivanja vlasti, tj totalno kontra efekta nego sto se cini.
    zato i imaju 60% glasova trenutno.
    muka sto to prenose i na narod posle, evo mi se ponizavamo, mozete i vi ko vas jebe.

  14. drugaciji su oni entitet od "srbija se saginjati nece" i slicnih proseravanja. sve je na stolu, samo ne diraj drzavne sluzbe i budzet.

  15. Sada Montenegro treba da okupira Srbiju dok je na kolenima.

  16. trebalo bi. ozbiljno mislim to.

Rekli o sajtu

Štek je dobro sakriveno mesto. Varijacija ima bezbroj: recimo štek-ocene su „isključivo dobre ocene koje se čuvaju za ‘ne daj Bože' situacije, odnosno period kada pljušte kečevi“, piše jedna vukajlijašica. Tako će iskusni školarac prećutati roditeljima da je dobio peticu, a to će im saopštiti tek kada dobije i nekog keca – da bi ublažio negativni efekat.

Deutsche Welle · 29. April 2011.