Sudnica: Zakon vs. Miroljub Petrović

1. mmm kaznite i mene i ja sam bio nevaljao

2. Član 254.

(1) Ko se bez odgovarajuće stručne spreme bavi lečenjem ili pružanjem drugih medicinskih usluga,

kazniće se novčanom kaznom ili zatvorom do tri godine.

(2) Kaznom iz stava 1. ovog člana kazniće se i ko se bez odgovarajuće stručne spreme bavi spravljanjem ili izdavanjem lekova.

Teška dela protiv zdravlja ljudi

2) Ako je usled dela iz čl. 249, 251. st. 1. i 2, 252, 254, 255. stav 1, 256. st. 1. i 2, 257. stav 1. i 258. stav 1. ovog zakonika nastupila smrt jednog ili više lica,

učinilac će se kazniti zatvorom od dve do dvanaest godina.

Robija bato, jer koliko god da je neko ispao budala vjerujući ovoj spodobi definitivno treba uzeti u obzir težinu situacije i nemogućnost normalnog donošenja odluka zbog iste dok je ovaj idiot očigledno hranio svoj bolesni ego trolujući ove nesrećnike tako da ga treba ili zatvoriti ili dati legitimnu diagnozu budaletini da nikada više u životu ne dobije ni najmanju mogućnost da javno iznese bilo kakvo mišljenje o bilo čemu.

Naravno u realnosti je druga priča jer ovakve lobanje dobijaju medijski prostpr na najgledanijim govnima u državi i regionu pa možda nas na kraju i treba sve kolektivno liječiti tim bolesnika na čelu sa ovom fukarom.

3. Dobro. Brišemo def. Po tvom izboru. Sledeći put, biće po mujinom izboru ili Miriljubovim. Ti biraš.

4. Brate a sta je sa onima sto prave ili.kupuju razne cajeve u cilju da se lece cajevima i kombinuju caj od valerijane npr. sa lekovima za smirenje.Ja si cenim travare i uvek cu to ciniti jer to je jedno narodno nasledje jos iz davnih vremena.

5. Ja čajeve pijem zato sto su zdraviji od Tekile, sto ne znaci da necu stuc Tekilu kad mi se bude pila ali je suludo ocekivati i da mi caj od kamilice i Tekile spase zivot. Neke stvari pijem zato sto imaju ljekovita svojstva, ne zato sto mislim da ce me spasiti od necega. Pijem i aspirin pa opet mogu fasovat krvni ugrusak i umrijeti.

6. Nije isto. Valerijanu možeš da kupis i u apoteci. Doduše, tinkturu. I kao takva, ali kao i čaj je registrovana u pharmacopeji. Problem ovde nije sto je davao narodnu medicinu, već što je savetovao odbijanje lečenje, neadekvatno sredstva... Npr, preporuče ti valerijanu za prelom. Ili gips za smirenje.

7. Problem je sto ljudi u ocaju kakvom su kada boluju od teske bolesti; cine sve i vjeruju kako je u necemu spasa i zato ovog kretena treba kazniti.

8. Miroljube treba mi vasa pomoc

Miroljube molim vas odgovirite mi

Miroljube brat mi boluje od raka molim vas

-Da izvolite, prilicno sam zauzet izvinite sto nisam odgovorio.

Miroljube sta da radi moj brat on ima tumor na mozgu.

-Uhh, to je kompleksna stvar znate, ja nisam cudotvorac niti iscelitelj ali dacu vam savete koji su pomogli mnogim ljudima: evo sam ove knjige citajte, zivite zdravo, pijte ove sokove.

Ok Miroljube hvala mnogo. Da li da pije lekove sto mu je prepisao lekar?

-Neka ne pije neka se moli bogu.

Miroljube brat mi je umro od poodmaklog tumora mozga, a vas cu tuziti i stavicu vas na robiju nakon sto sam vas vukla za rukav 15 dana da mi kazete sta da uradimo

-WTF nekad smo bili BFF

9. Upravo. Zato će i ići u zatvor.

10. Baš ste smešni, da li stvarno mislite da će ovaj debil da ode u zatvor, nece ni na razgovor u stanicu da ga pozovu...

11. tako su pricali i za gradonacelnika grocke, pa vidi ga sad...

12. Kad smo već tu: nikada nisam mogao da poverujem da Miroljub sam živi neki zdrav život koji propoveda. Znači super zdrava ishrana, nista poroci, rad u polju ka fizička aktivnost.
    Lik izgleda kao klasičan jebeni gradski teča koji pije X kafa u kancelariji, puši, cepa rakiju doma a pivo u kladži ili uz krmetinu u kafani.
    Jbg jes prirodno grdan, ali da stvarno živi tako dusciplinovano ne bi izgledao ko ruina jebena. Priča vojvodi da smrsa a sam seca stomak.

13. Hahaha ovo misterovo sam i ja pomislio

14. само у пар корака да понизим ову додиковску будалетину, па одох.

како само изврће ставове своје кад види да га људи газе хахаххах тачно је покупио форице од политичких идола да се измигољи и не каже ништа конкретно у одговору другима. у јебено сваком посту на овој теми је изрекао понеку глупост, хаха нереално.
    ево редом, није ми тешко:

Tvrdnja, obecanje i sve te pizdarije pravno i legalno su potpuno beznacajne.

хахахахх ово ми је најјаче какав експерт за право јбт, тврдња није значајна, пази сад правно и ЛЕГАЛНО, аууу како он зна пуно академских речи које курцу не вреде али хајде ипак да набацамо пар плеоназама да неко стекне утисак да знам о чему причам. изађи друже на улицу и у присуству више људи тврди да је нека девојка ту курва рецимо, тврди да је утајила порез, иди у полицију и тврди да је неко убио човека, тврди да је бомба у авиону, не знам, шта год ти падне на памет, да видиш како је безначајно.

Mali Mujo
    Jel realno da niko ovde nema blage veze kako zakon i pravosudje funkcionisu?

и након овога гомила глупости где показује да везе нема о чему прича

Doktori su jedini koji su duzni da ti pruze pomoc u slucaju bolesti, i to onakvu kakvu medicina nalaze, ne na svoju ruku. Svako obracanje trecem licu koje nije medicinski radnik je samoinicijativno, i ta osoba ima pravo da te laze kao i svako drugi sto ima pravo u bilo kojoj situaciji.

za to ovde nema pravne osnove ni u naznakama.

хеј, виши јавни тужиоче у лесковцу, ја бих вас молио да обуставите предистражне радње које сте покренули јер је мали мујо решио ситуацију, каже да нема правног основа ни у назнакама. јбг, пробали сте.

Mali Mujo
    Ako je uzeo lovu to je potpuno druga prica onda, za to se moze krivicno odgovarati

друже, иако су ти неколико пута цитирали члан 254. кривичног законика, ево ја ћу да ти то разложим на просте чиниоце, пошто си босанчуга глупа па да ти ублажим напоре. ако полако прочиташ законску норму, у бићу кривичног дела надрилекарства НЕ ПОСТОЈИ новчана накнада, може он да лечи за кикирики, може за паре, за кликере, може без јебеног динара, у сваком случају је кривично дело.

Mali Mujo
    Kao sto rekoh, ako je bilo novcane transakcije onda je to definitivno kaznjivo zakonom. Ali ako nije mogu Miroljubu samo soli na rep staviti, jer nigde nije bio ni blizu toga da prekrsi zakon.

A nadriljekarstvo jeste kaznjivo, ali davanje savjeta ne spada u to.

за давање савета ти је већ речено и на теми, али гле чуда, давање савета који се тичу лечења спада у медицинску делатност, није га саветовао да сипа бензин у ауто са бензинским мотором јебено него га је саветовао да се лечи молитвама и травкама и да не иде код лекара

ово кад покушаваш да квалификујеш које је кривично дело у питању стварно не бих коментарисао јер ме је мало срамота.

Potpuno je isto lagati roditelje da ne pusis i lagati random lika da ce ga sok od kelerabe izlijeciti, bar u ocima zakona.

:Д :Д :Д

Ja sam sam rekao da ako je bilo nekakve koristi, odnosno novcane transakcije, da je to onda krivicno djelo.

и опет, и опет...

Evo zvanicno nek mi nadje neko, bilo ko, isjecak iz zakona gde pise da je laganje u svakodnevnom zivotu kaznjivo?

један солидан пример где је лагање кажњиво ћу да ти наведем само кроз цитирање законске одредбе, шта ми тешко:

(5) Istinitost ili neistinitost onog što se iznosi ili pronosi iz ličnog ili porodičnog života nekog lica ne može se dokazivati, osim u slučajevima iz stava 4. ovog člana.

ево ти рецимо тачка 5. члана 172. КЗ-а где је и лагање које се тиче нечијих породичних прилика кажњиво.

A ovaj zakon govori o nadriljekarstvu, o pruzanju pomoci, izdavanju lijekova neovlastenog lica ili nesavjesnom radu ovlastenog lica.

закон не говори о томе, законик је о кривичној одговорности, између осталог кроз члан 254. и о одговорности нестручног лица који без одобрења министарства здравља обавља медицинску делатност и на тај начин угрожава живот другима.

Ko obori bilo koji od ova dva argumenta, ali sa dokazima, ne sa svojim subjektivnim lupetanjem, ja mu popusim kurac.

дај друже кажи кад можеш, ја сам слободан увек.

Mali Mujo
    Miroljub jeste debilcina to stoji, ali ovde pravno gledano nije kriv ni 1% ako nije uzimao pare

још још још...

да ти поновим, ко се без одговарајуће стручне спреме бави лечењем или ПРУЖАЊЕМ ДРУГИХ МЕДИЦИНСКИХ УСЛУГА...

давање савета који се тичу лечења пацијента спадају у медицинску делатност и медицинску услугу, још једном да ти поновим. кад си већ гугл приучењак који зна све иди час изгуглај шта је медицинска делатност и шта обухвата. ако не можеш сам ја ћу ти наћи законске дефиниције, то ми је пар минута посла.
    .
    .
    .

прескочићу сад пар постова у којима настављаш да баљезгаш да бих ти још само указао на ово, користиће ти можда некад у животу да не упаднеш у проблем:

S obzirom da nismo polozili Hipokratovu zakletvu, kao obicni gradjani, nismo cak duzni ni da te pogledamo, a kamoli da ti pomognemo, ni ja, ni on, to je vise stvar karaktera, licnog izbora itd.

друже, ако се ради о животној опасности, итекако си дужан да пружиш помоћ ако то не угрожава твој живот, није то добра воља и лични избор, што ћеш наћи у чл. 127 кривичног законика:

Nepružanje pomoći

Član 127

(1) Ko ne pruži pomoć licu koje se nalazi u neposrednoj opasnosti za život iako je to mogao učiniti bez opasnosti za sebe ili drugog,
    kazniće se novčanom kaznom ili zatvorom do dve godine.

нема ту потребе да будеш лекар јер за лекара важи посебно кривично дело, неуказивање лекарске помоћи.

е сад пошто си солидно испао глуп, тумачиш закон на нивоу петогодишњака, причаш другима да су глуперде и сл., очекујем да се фино извиниш људима, признаш да си глуперда ипак, и закажеш ми термин за то пушење курца, спреман сам да пушиш кад год будеш могао.

15. солидно дугачак пост али морао сам да поклопим глуперду јбт шириће своју болест на друге, мора се на време томе стати на крај.

виши јавни тужилац у лесковцу покренуо предистрагу баш за кривично дело надрилекарства, и то тежи облик, не јбт, чекајте, мали мујо са хумористичког сајта вукајлија.цом ће вам објаснити да није то то, консултујући гугл претрагу у пар минута. глупаци једни како ништа не схватате. ДОДИК НАЈЈАЧИ ПРЕДСЕДНИК КАКВОГ НЕМА У СВИЈЕТУ

16. а на страну све то што је човек заправо и лечио, продавао им биљкице, доводио у заблуду, лажно се представљао, итд.

17. Ok post je malo overkil jer je on i vrv sam shvatio da je pogresio pa je prvo hteo da se bori a posle se povukao. Ne moramo ga dodatno polevati govnima lolo svima je jasno da budala treba krivicno da odgovara

18. добро јесте мало оверкил али ја сам један од оних који притрчи да шутне лика у главу након што га десет људи убије на мртво име, а и добио сам гратис пушење курца па ми је то била прилика каква се не пропушта.

19. Свеједно што је он обичан преварант и (до скора само) шарлатан, и за то се одговара. Закон штити и оне који су довољно наивни да поверују овом лику.

Не знам колико сте пратили његов лик и дело пре оног гостовања код Теше, али је лик озбиљан психо и тежак преварант. На свом форуму наступа крајње ауторитативно, наређује људима како ће да живе, зарађује много добре паре од тих шатро биљних гована које ваља људима и тих шатро диплома што уваљује. У старту се поставља као гуру који све зна, што је просто мамац за лаковерне да му дају паре.

Што се тиче конкретног случаја, ако сте видели поруке по новинама, он њој није причао у кондиционалу и није јој делио савете, него јој је императивно забрањивао да иде код доктора ако хоће да излечи брата, и све време их је навлачио да брат што дуже остане у његовом центру јер би га то излечило од тумора на мозгу.

Лика дефинитивно треба склонити, као и још ко зна колико оваквих превараната, јер су опасност. Кад се овако нешто деси, лако је да се сви питају како и одакле, али кад су људи по Интернетима дречали колико је овај лик заправо опасан, ућуткивали су их "хе хе под мач бато хе хе" идиоти. И наравно, као и сваки преварант који користи туђу наивност или муку да би се опарио или стекао неку другу корист за себе или другога, а што је овде појачано јер се представљао као доктор "природне медицине" и онда имамо и надрилекарство са смртним исходом, треба да одговара за то што је урадио.

Нажалост, највероватнији исход ће да буде неко суђење које ће да потраје довољно да се раја забави неком другом "ШОКАНТНО!" вешћу, а овај ће да настави да уништава људе, посебно незреле клинце који се само тако ложе на његова срања.

20. auu mujo jel imas kako da se odbranis sad ili da te proglasimo za gubitnika, bar u ovom slucaju?

Rekli o sajtu

Osim velikih istorijskih i nacionalnih zabluda, podložni smo i onim „sitnijim”, ali koje nam određuju svakodnevicu. „Ne valja da se sedi na kućnom pragu, posebno kad grmi”, „Hleb od 500 grama je opšteprihvaćen pod nazivom kilo hleba”, „Ne valja da se zviždi u kući, to privlači miševe”, „Ne valja da se otvara kišobran u kući”, „Žvakanje žvaka može da deformiše vilicu”, „Ma koliko vruće i zagušljivo bilo, ne otvarati prozor, ubiće promaja”, navode na popularnom internet portalu „Vukajlija” niz sujeverja i zabluda našeg naroda.

Politika · 31. Januar 2011.