ULICA!!!!!

  1. Sad ce isfrustrirane glave da suze tvoj post na to kako se svodi samo na zavrsavanje kod dilera a ne na mnogo situacija koje nailaze tokom citavog zivota.

  2. Životno iskustvo(iskustvo u međuljudskim odnosima, u rešavanju problema bez panike i ishitrenih poteza itd., čvrstina u trenucima kad treba biti čvrst(ne pričam o uličnim tučama, navijanju i tim stvarima, zanemarimo sad tu priču)) je najvrednije znanje koje imaš u životu, uz znanje koje ti donosi novac i koje te hrani(ono čime se baviš ili ono čime bi mogao lako da se baviš jer imaš talenta na primer). Sva ostala znanja koje stekneš usput i koja upotpunjuju to iskustvo su samo propratni elementi života i nešto što se uči u hodu i ne pridaješ mu puno značaja dok se ne susretneš sa tim minornim iskušenjem(nećeš ići u školu da bi učio da menjaš pelene detetu, naučićeš to za dan, dva). Kolko god sticao iskustvo u školi, fakultetu, treningu ili bilo gde, gde je nužno da uspostaviš interakciju sa ljudima, retko gde ćeš biti izložen drilovima psihičkim kao na ulici. Jednostavno, situacija gde su odnosi postavljeni tako da vlada zakon jačeg je takva da iziskuje od vas da se postavite tako da ne budete ti koji ćete osetiti da taj zakon postoji. Ako se nađete sa nekim na šemi i on vam ne da ono zbog čega ste došli i pritom vam otme pare, šta ćete uraditi? Razumem da te scene nisu deo svakodnevnice većine vukajlijaša, nisu ni moje odavno, al ako se prema takvim ljudima postavite kako treba, onda kul. Neki od vas su sigurno bili gotivni kroz osnovnu i srednju, nisu imali problema, nisam ni ja lično u školi, al van škole, naletite na neprijateljski nastrojene ljude, i šta onda? što kaže pezos šta ćete da uradite ako dodje lik i krene da vas šamara iz čista mira? Ulična škola je samo jedan segment slagalice zvane životno iskustvo. Niko ne kaže da mora da se prođe, ali ako je prođete na vreme uspešno, imate veće šanse za uspeh u životu, pod uslovom da vas ne proguta ta priča naravno i ne završite kao pajdoman sa hepatitisom, koji mrče neku prljavštinu od spida na klupici u kraju

    Bukvalno svako ko nije živeo u podrumu i izlazio bilo gde, bilo po klubovima ili po ulici je ovo preživeo.

  3. Pa eto onda se slazemo u potpunosti

  4. Upotrebimo Olovu skalu od 0 do 23,7.

    0 nije dobro nikako jer onda si pod staklenim zvonom a nije ni 23,7 jer onda si bas zaglibio i to ti je jedini zivot.Nekih 17,4 je ideal.

  5. 17,4 je vise nego dovoljno ulicnog iskustva i taman toliko dovoljno da ne budes progutan od strane istog.A 23,7 to bi bilo da si neki Knele ili pajdoman i kao takav ne mozes ziveti dugo i lancima si vezan za ulicu.

  6. A ispod 4,1 je preslabo.

  7. Preko 19 ili 20 vec prelazi u to da ne znas ni da pricas sa ljudima,plase te se.

  8. Divna tema <3
    Mada svako.prica svoju pricu i dalje lolo

  9. ulicama ovog grada hladna kisa pada

  10. Od recimo 300 najmocnijih Srba i Srpkinja po nekim anketama, ulicnu skolu nije proslo recimo 300. Ako za necim zalim recimo u zivotu, to je sto onih 4-5 godina (od recimo 14 do 19) koje sam proveo u nekoj zaludnoj bleji koja ukljucuje gluvarenje, nisam iskoristio da naucim jos barem 1 ili 2 strana jezika. Ekipu prijatelja koji su u neko vreme vazili za tvrde ulicne glave, vidjam uglavnom kad mi krece kucu, kad mi sluze pice u kafani ili kad zena otera kola pa moram taksijem negde. Eto.

  11. I ovo sto rece neko da se pojam muskosti promenio i da sad nije bitno loviti kao pedinac, vec izdrzavati porodicu je samo delimicno tacno. Izdrzava porodicu i onaj sto snima gej pornice i onaj sto botuje za politicku stranku.

  12. U svrhu dalje diskusije da napravim presjek.

    Obje strane se slazu da kriminal ne treba da ukljucujemo u ovu raspravu jer je jebeno ocogledno da tu svakako moras imati ulicnog uticaja.

    Drugo, glave koje bleje po coskovima do 25 i i dalje su na grbaci roditelja su takodje diskreditovani od obje strane tako.da i njih iskljucijemo.

    Sad ostaje da razlucimo to da li prosjecan lik mora da prodje tu skolu ulice da bi se.snasao u zivotu ili ne?
    Da li si apsolutno spreman i sposoban da se snadjes u zivotu ako to prodjes ili opet mozes da fejlujes iako si magistar klupe i doktor bloka?

    U sustini se sve svodi na raspravu o tome da li je iskustvo koje steknes na ulici nuzno vrijednije i drugacije od iskustva koje svakako steknes ziveci jebeno.

  13. Pa ono, fino ste vi to sve rekli, čak i Del Pjero pored toga što se debilisao par puta rekao pravu stvar. Ulična škola ne postoji samo iskustva na određene događaje koje moraš sam da prođeš. Ne može se učiti na tuđim greškama, misle vama roditelji sve lepo i sve lepo pričaju i uvek se ispostvi da su u pravu al je razlika u godinama cela generacija i drugačije vreme.
    I životno iskustvo ta vaša ulična škola nije klupica i džoint ni fakultet ni knele.
    Moraš se izboriti za statuse u raznim društvima od vrtića još da ti ne uzimaju jebenu igračku kad kome padne na pamet pa kroz školu da ti ne sakrivaju torbu pa da te ne ćebuju u vojsci itd
    Moraš dobiti i batine nekad da te resetuju ako si mušo narano i najvažnije ne da vidiš gde grešiš da ne ponavljaš to i ne smeš posustatu. Moras se i namućiti nekad biti uskraćen za nešto da bi znao da ceniš to kasnije i sačuvaš. Sve ovo ti znači kad postaneš svoj čovek da ti većina problema nije strano i da uradiš šta je najbole iz najgore moguće situacije za sebe kasnije i za svoju porodicu. I radne navike jebene su dosta važna stvar
    I da dodam da je Kbo osoba sa najviše jebenog životnog iskustva ne na temi nego na sajtu. Znam da uživo, imamo zajednički čet godinama i ono što je on pretumbao preko glave malo ko je gledao na filmu

  14. Sede jednostavno se ne možeš snaći u životu i boriti za sebe ako si odrastao pod staklenim zvonom ušuškan napravljen si u tovno pile i ćao

  15. Pa stakleno zvono niko ne pominje odje i podrazumjeva se da se tako ne moze.

    To sto si to sad rekao je poistovjecivanje zivotnog iskustva sa ulicnom skolom i ako je tako onda nema.potrebe za temom jer svi pricamo o istom a drugacije ga nazivamo.

  16. ne postoji tako nesto kao ulicna skola, koji vam je kurac

  17. onda nema.potrebe za temom jer svi pricamo o istom a drugacije ga nazivamo.

  18. Ulica - kao mali igrali smo se

  19. Улица рађа лешнике

Rekli o sajtu

Slavna Vukajlija. Ima glupih stvari, ima bezveznih, ali ima i jako puno brilijantnih. Neću previše dužiti, samo odite tam pa vidite sami. Samo jedno upozorenje - ima ponešto napisano i na ćirilici (iako smatram da svako, ko kolko-tolko drži do opće kulture zna ćirilicu).

Skodin blog · 04. Septembar 2010.