Učenje programiranja (za ljude koji to nisu studirali)

1. Gambi ja još ne želim da prihvatim da moj brat iz familije ima 2800 evra platu za ta govna koja radite

2. Sumnjam da bilo ko sa Vukajlije ima ispod 2-3k evra + topli obrok i plaćen prevoz.

3. ja imam 14 milijardi mesečno evra sa ženom

4. Ja sam u penziji, ne zaradjujem ništa.

5. Стварно како програмери и даље имају добре плате кад се сваки дебил почео бавити тим?

Ајде капирам за оне што су у томе годинама па имају већ неку репутацију, али ова боранија што тек долази са курсева и факултета? Јебено знам лика који је тренирао фудбал од детињства, од књига прочитао само књигу жалбе можда, не видим га годину дана, одједном се прича као он као програмер, зарађује нешто, ма попуши ми курац баш

6. Pa vidis da ocigledno zaradjuje 300e

7. Jel rade programeri subotom?

8. Svake druge Nedelja se ne radi

9. Стварно како програмери и даље имају добре плате кад се сваки дебил почео бавити тим?

Zato sto danas svakom djokici treba veb sajt, da sve drugo ostavimo po strani

EDIT: i nisu dobre plate, nego smo mi sirotinja, na zapadu su programeri tipicna srednja klasa

10. mozda oni s iskustvom i na visim pozicijama mlate ozbiljniju lovu, al tako je u svakoj bransi

11. Ae ne lupaj sevast stratokaster

https://money.usnews.com/careers/best-jobs/software-developer/salary

Bas tipicna srednja klasa ima preko 100k godisnje lol

12. Zavisi gdje živiš. U Californiji, San Fran/bay area 100k nije ništa. Developeri su u tom regionu bliži 200k nego 100k. A u midwestu za taj isti posao nećeš dobiti ni 100k garant

13. Pa je piše average. Prosjek za sve ljude. Developeri su sve osim "average" i većinom žive tamo gdje je prosječna kuća 1.25 mil dolara lagano. Barem u Cali.

14. Poenta je da je >100k presolidna kinta svuda i da je sevast lupio onako bas do jaja. Sad naravno da ne mozes sa time da zivis na beverli hilsu, ali to je prosek, ima programera sto zaradjuju preko 300k pa i jace

15. I naravno da u cali zaradjuju vise nego u alabami npr, pogotovo sto su najjače fiirme tu, nisam te najbolje shvatio pijan sam brt

16. Ma dobar si mi gamby. 100k godišnje je u Americi super lova, samo su u nekim djelovima CA malo pretjerali. To je kako ja vidim neka vrsta samoispunjavajućeg proročanstva. Svi lete tamo jer su tamo giganti, a giganti plaćaju sve više i više za odgovarajući talenat, cijene nekretnina skaču, giganti dodaju još malo jer mora se imati kuća ili stan, ko si ako rentaš - niko, status, prestiž, vidi me radim za google, bla, bla i sve tako u krug

17. 100k dolara (oko 80-85k evra) pre poreza je bukvalno srednja klasa u razvijenim zapadnim drzavama, mozda moze da se kaze da je neka visa srednja klasa, ali definitivno ne vise od toga

to je vise od proseka jer u prosek ulazi i radnicka klasa i to su pare od kojih se moze ziveti lepo, ali da su neke pare gde mozes da se bahatis - nisu

18. Pritom u Nemackoj znam pouzdano da su plate programera cesto do 60, 70k evra, oni bolji sa dosta iskustva u dobrim kompanijama uzmu vise od toga, al to je svakako dosta manje od polovine. A 60k je bez ikakve dileme srednja klasa ovde.

Rekli o sajtu

U busu se devojka svadja preko fona da se ne kaze Vukajlija nego Vujaklija za recnik... ocaj na njenom licu kad je shvatila da ne moze objasniti

Mokoš · 11. Maj 2011.