Osim velikih istorijskih i nacionalnih zabluda, podložni smo i onim „sitnijim”, ali koje nam određuju svakodnevicu. „Ne valja da se sedi na kućnom pragu, posebno kad grmi”, „Hleb od 500 grama je opšteprihvaćen pod nazivom kilo hleba”, „Ne valja da se zviždi u kući, to privlači miševe”, „Ne valja da se otvara kišobran u kući”, „Žvakanje žvaka može da deformiše vilicu”, „Ma koliko vruće i zagušljivo bilo, ne otvarati prozor, ubiće promaja”, navode na popularnom internet portalu „Vukajlija” niz sujeverja i zabluda našeg naroda.
Politika · 31. Januar 2011.
Normalno da je najlakše kad su đubrad ogavna. Zaposlili su ih i držaće ih još nešto manje od godinu dana, posle toga ćao đaci, a kad rendom Mile rudar bude prestao da prima platu od minimum 100k koju mu je omogućilo učlanjenje u SNS, i ne bude imao para za lebac, tad ima da bude zajebano.
vec treća osoba u zadnjih desetak dana sa kojom sam bio u kontaktu mi javlja da ima koronu, ovdje u bih baš krenulo.
Za mesec ipo, godišnjica korone jbt.
nek cestita ko hoce
Pa ja sam misljenja da je novembra jos to startovalo u Evropi, samo sto niko nije provaljivao. A u crvenoj Kini boktepita. Tako da je rodjendanko mozda vec i bio jupiii
zapata da tebe pitam taman možeš li mi reći da li su oni serološki testovi pouzdani.
Brzi test igg i igm je senzitivan ali nije specifican. Sto znaci da vata i neke druge viruse. Onaj koji izracunava koncentraciju antitela je tacniji. A pcr je i visoko senzitivan i specifican
Znaci ELISA testovi na antitela za kovid su tacni. Ali mislim da se oni placaju nesto tipa 2k.
Sto opet ne znaci prakticno nista. Postoji i celijski imunitet (t-ćelije) a testovi za to su nerutinski i kostaju boga oca
ma prekini vise cujes li me prekini sa ovim glupostima vise nemoj da ih pises
nego privatno osiguranje koje sam plaćao mi treba isplatiti 2500 eura ukoliko se zarazim virusom. pa sad gledam mogu li dokazati da sam ga imao nekad prije i preležao.
kontam mogu mi osporiti ove testove što nude privatne klinike pa za to pitam, a pcr test je kod nas nemoguće dobiti zadnjih dana ukoliko nemaš baš simptome ili ti treba za poslovni put u inostranstvo.
pa zarazi se brt, koliko tesko moze da bude
Gde te boli, Erisha
Kako me ovi migranti transformisu momentalno u hladnokrvnog ubicu
youtube.com/watch?v=GOBKaZSG8u0
pa bio sam vec sa 4 ljudi u kontaktu ne znajući da imaju koronu.
troje u zadnjih sedmicu dana i jedno prije neka mjeseca.
oba puta nisam imao simptome.
Pa sad nisam siguran jesam li imao sreće ili već prelezao tamo u januaru jer sam imao temperaturu, bio slab i imao kašalj suv 3 sedmice.
Ništa od navedenog zmajček samo Bosna svežim vazduhom i netaknutom prirodom obdarena i suncem obasjana dobar imunitet gradi pa se nisi ni zakašljo od te gripe
To je bila prehlada negde si golih leđa odo... Može li neko da uporedi statistiku smrtnosti od prehlade i kovida celte na tebe računamo za taj poso ako si za
tad sam bio kod brata u posjeti pragu 3 dana, zato sumnjam.
Koja bre fora više sa koronom. Danas 757 zaraženih, al ono ok, nema panike.
Da prestanu sa testiranjima, za nedelju dana bi se svet vratio u normalu. Teraj bre ovo ukurac više.