Izbori u Srbiji 2020

1. Lol, ne znam da li je smjesnije to sto vjerujete da u Srbiji postoji sukob izmedju vlasti i "opozicije" ili to sto vjerujete da postoji neko u bilo kojoj od njih ko nije strani placenik

2. Vučić igra u više dresova, za više timova, ali mislim da najviše voli dres reprezentacije

3. Tražimo finansijera obrnutom logikom, hajde tako da probamo. Protivi se nemačkim interesima na Balkanu (barem zvanično), a kome ovde nije u interesu nemački interes, ostaju Amerika, Rusija, Kina i Zimbabve

4. Sve velike sile imaju po nekog svog na politickoj sceni, tako je od pamtiveka, svaka mala drzava je prostor gde se interesi velikih lome, samo je negde uticaj jedne odredjene sile mnogo jaci od svih ostalih, a negde je raznovrsnije. Jedan od uzroka nase tragedije je sto su ovde imali uticaja svi, pa kad se veliki popickaraju, onda mi najebemo jer sve i da hoces, ne mozes a da nekog ne izdas. Najbolji primer za to je 27. mart '41.

Rusi, Nemci, Turci, Englezi, Francuzi, kasnije Ameri, a u novije vreme i Kinezi. Svako s nekim politickim kapitalom. I dovoljno je jedno sranje poput korone da malo zamrsi stvari i eto nas u nebranom grozdju. Zato mi je Vuciceva spoljna politika jedna od stvari u kojima je najmanje zasrao otkad je na vlasti - uspeva kako tako da vrda i da izvuce nesto za ovu sirotinju. Ne kazem da je to iz neke njegove prevelike ljubavi prema Srbiji, ali cisto ovako pragmaticki gledano, za spoljnu politiku ima bar prelaznu ocenu od mene.

A Radule je degen svakako, imao podrsku Amera ili ne. I glasati za coveka koji menja narativ kao carape je takodje degenski. A glasati za coveka koji menja narativ kao carape i pritom nijedan od tih narativa nije bog zna kako pozeljan, e za to tek nemam reci.

5. Možemo i mi da postanemo ozbiljan geopolitički faktor na globalnom planu, samo treba biti dosta privredno jak. Ne u smislu da će bilo ko da nas bilo šta pita, igde, ikad, nego ćemo moći da se tripujemo da je tako jer nas niko neće dirati, a mi ćemo ponovo zidati škole u Zimbabveu i praviti puteve po Indoneziji i Čileu, hoću reći pustiće nas da uzmemo deo kolača koji je njima nebitan, a siromašnoj Srbiji će puno značiti kapital zarađen na inostranim tržištima, jer vlastitog odavno nema, tačnije ispario je posle petog oktobra

6. A najpre mora da se uspostavi dobar kontakt sa predsednicima Čilea, Indonezije i kraljem Zimbabvea, a to bukvalno ne može niko bolje od Vučića, jer čovek uliva poverenje i spokojstvo

7. Hahaha ovo je pobeda nad pobedama jebote, doživotno glasam čoveka

8. Isto kao ni tebe, najnebitniji čoveče u Univerzumu

9. Raduletu je ovo najbolji narativ u istoriji njegovih narativa

Najachi mi taj parovic, gledam pre par dana proziva neke da im je sns prikupio potpise, a kad je on jednom onomad izaso samostalno dobio manje glasova nego potpisa hahah

10. Parović ti je parov stelar srpske politike, jedini koji se, ironično, nije opario od borbe za državni interes

11. Raduletu je ovo najbolji narativ u istoriji njegovih narativa

Sta tacno, da u svetu postoji nekakav sukob kosmickih razmera izmedju "suverenizma" i globalizma? ahahah daj da se ne zezamo

12. da, pa konkretniji pokusaj da preotmes snsu deo glasaca, mahom citalaca informera i slicnih tabloida, na nasoj sceni ne postoji. i bar prica neku jasnu pricu za razliku od ostalih kojima je narativ "mi cemo sve ko vucic samo mnogo bolje i necemo da krademo i oslobodicemo medije majkemi". pre se i on utapao u ovu pricu, sad je, moze se reci, iskocio kao nesto drugacije.

13. sns glasace dobijas tako sto pocnes da obecavas vise od vucica. onda dobijes izbore sa istim glasacima i istom podrskom i onda moras da se ponasas i radis isto ko vucic.

14. S tim što bi te propagandna mašinerija satanizovala čim kreneš sa time i šanse bi bile mizerne. Da bi pobedio izborima moraš da imaš veoma jak kapital iza sebe kako bi se izborio sa svime time, a tu bi morale da rade debele investicije. I onda kad pobedis na izborima vlada onaj ko ti je dao pare, nešto kao što politika u USA funkcioniše. Ustvari cela demokratija tako funkcioniše, narod bira ljude koje guraju i kontrolišu ljudi sa najvećim kapitalom.

Jedini pravi način da glasas je novcanikom, odnosno time šta kupuješ i kome tim činom daješ kintu. Na taj način demokratski biraš za koga glasas da zapravo vlada ljudima koje si izabrao na demokratskim izborima. I ovde ne pričamo samo o banana državama tipa Srbija, novcanikom svi glasaju na globalnom, svetskom nivou.

Zato ako ne podržavaš neku kompaniju i ne želiš da joj pomogneš da ostvari svoje interese ne treba da kupuješ njihove proizvode.

15. da bi pobedio na izborima u Srbiji moras da radis ono sta ti Amerika i Nemacka govore.

16. Upravo to, ali ustvari radiš ono što Americi i Nemačkoj kažu korporacije da treba da se radi

17. zato triforce sere kako bil gejc vlada svetom i gušter je u slobodno vreme ali u stvari je samo ovo prvo polovično tačno

18. Ne može da vlada jedan čovek koliko god kinte imao, na svaku moćnu vladu utiče mnogo različitih frakcija. Nekada se interes tim frakcijama poklapa, nekad sukobljavaju, nekad nije ni povezan uopšte

Misliti da jedan čovek ili grupa vladaju svetom iz senke zaslužuje thinfoil kapicu, lepo rece kelt da bi tako nešto bilo nemoguće sakriti.

Ali zato npr naftne kompanije utiču na sve bitne vlade sveta, a onda te vlade na manje bitne vlade, onda coca cola, onda Gugl, onda farma mafija, onda prava mafija, Microsoft itd

Rekli o sajtu

Slavna Vukajlija. Ima glupih stvari, ima bezveznih, ali ima i jako puno brilijantnih. Neću previše dužiti, samo odite tam pa vidite sami. Samo jedno upozorenje - ima ponešto napisano i na ćirilici (iako smatram da svako, ko kolko-tolko drži do opće kulture zna ćirilicu).

Skodin blog · 04. Septembar 2010.