Bez ikakve pompe, Vukajlija se pojavila tokom ove godine i zabilježila skoro deset hiljada rječi u rječniku žargona koje su definisali sami posjetioci. Uzimajući za ime učestalu grešku u govoru kad ljudi zapravo žele da kažu Vujaklija, stvorena je zajednica stvaraoca slenga srpskog jezika i mjesto na kojem posjetioci treniraju svoju kreativnost. Ovaj kreativni ventil vas samo tako usisa i očas posla možete da izgubite sate vremena čitajući duhovite opaske kojim su definisani brojni izrazi iz popularne kulture i govora. Pozicionirajući se između ozbiljnih sajtova kao što su "Metak" i "Vokabular" na jednoj, i zabavnih "Srbovanje", "Kobaja Grande" na drugoj strani, Vukajlija je dokazala da famozni "user-created content" (sadržaj kreiran od strane korisnika) može sasvim lijepo da zaživi i na ovim prostorima. Ovogodišnja nagrada za najbolji sajt prema izboru Biznisbloga odlazi ovom istinskom Web 2.0 projektu kojem u definicijama nije izmakla ni domaća blogosfera!
Biznisblog · 26. Decembar 2007.
vidim niko ne voli štapića. što ga niko ne ne voli? nisam upućen.
nije tadic ucestvovao, da jeste, verovatno bi prosao kao ceda
a sapica niko ne voli jer a) glumata neku opoziciju iako u najmanju ruku ima pakt o nenapadanju s naprednjacima i b) ocigledno se u politiku razume mnogo manje nego u vodeni rukomet i nema entuzijazma uopste
mada izgleda da ga vole novobeogradjanke koje se razumeju u politiku jos manje od njega, ali eto, imaju pravo glasa i sapic je seksi; ne znam kako drugacije da objasnim cinjenicu da je nabio 4%
inace, stamatovic pobedio u cajetini ubedljivo, htedoh da pitam bombasa jel sad i cajetina monmartr ili sarlotenburg u odnosu na beograd, novi sad i ostatak onoga sto naziva pasalukom, znam da cajetina mozda nema renome slobodnog pariza na savi, ali mozda je bar neki st gallen ili zeneva, ipak je u brdima
sapic gej brt. jel bese javno sam rekao to ili mi rekao neko sto ga zna, ne secam se.
Jebeni Šabac imao sve što treba i ne može da pobedi jebene naprenjake pa puši kurac
U principu sve je ocekivano proslo, sem POKSa jebenog, nije mi jasno zasto su im nabili ta dva ipo procenta, a ne tri. Verovatno su mislili kao ma dobice nesto i sami, i kurac :D
Da vule nije mesec dana pred izbore spustio cenzus, usli bi samo on i socijalisti. Sto znaci on jedno 230 mandata, manjine jedno desetak ukupno, i socijalisti desetak ukupno.
Sto se socijalista tice nije bas da se drze isto. Svake sledece izbore oni imaju manje glasaca, iako imaju jako lojalne glasace. Ako se gleda u procentima, oni su i na prethodnim parlamentarnim, i danas, uzeli malo manje od 11%, al to nije istih jedanaest posto.
2016. imali su 414k glasova, ove godine ako kazemo da je izaslo 3,13 miliona ljudi, i da su osvojili 11% (to je otprilike tacno), to je 344k glasova, ili 17% manje nego sto je glasalo pre nekoliko godina za njih.
Naravno da to nije isto kao kad djb sa 220k padne na 80-ak hiljada, ali samo primecujem da se i socijalistima osipaju glasovi.
pa i deluje da je furundzija, ali kontam da to prosecnu ribu ne sprecava da smatra da je zgodan (i da je to dovoljan razlog da mu pokloni svoj glas)
I svoju pičku ha ha ha
Socijalistima umiru Slobini penzioneri brate, prosto je.
sad smo svi ista govna, radujte se jer nema nikog više da vas podseća koliko ste bedni
https://docs.google.com/spreadsheets/d/1NoIbcoUoF4InobFR8g1mIl4cHZ2uHmCAXI4fq7gim3o/htmlview
9 glasova vise imaju zelenovic, oni drugi i metla zajedno.
Jedino sto je vrlo moguc scenario da neko od poslanika preleti u SNS desavalo se precesto.
Za izbore treba mnogo para.
Trebas pootvarati prostore po gradovima, platiti mladez da smara ljude po ulici, da ih nahranis itd. To kosta
A ko ima para? Neko kome je dato. A samim tim taj kome je dato se ne pita nista. Nego se pita finansijer.
Koje su jedine dve stranke s infrastrukturom, znaci prostorije stranke u svakom gradu s grijanjem i mokrim cvorom? Sns i sps.
A njima je sef isti, ko je on ne znam i ne znam koja mu je agenda... tako da je mozda i dobro sto imamo jednog sefa, i sto smo po prirodi servilan narod, bar gradjanskog rata nece biti, iako cemo gladovati
Da vule nije mesec dana pred izbore spustio cenzus, usli bi samo on i socijalisti. Sto znaci on jedno 230 mandata, manjine jedno desetak ukupno, i socijalisti desetak ukupno.
Sto se socijalista tice nije bas da se drze isto. Svake sledece izbore oni imaju manje glasaca, iako imaju jako lojalne glasace. Ako se gleda u procentima, oni su i na prethodnim parlamentarnim, i danas, uzeli malo manje od 11%, al to nije istih jedanaest posto.
2016. imali su 414k glasova, ove godine ako kazemo da je izaslo 3,13 miliona ljudi, i da su osvojili 11% (to je otprilike tacno), to je 344k glasova, ili 17% manje nego sto je glasalo pre nekoliko godina za njih.
Naravno da to nije isto kao kad djb sa 220k padne na 80-ak hiljada, ali samo primecujem da se i socijalistima osipaju glasovi.
A dobro, POKS je verovatno pokupio glasove nacionalista koji se ne loze na Boletovu pricu o bojkotu, ako cemo realno u Srbiji ima nacionalista koji su protiv Vucica i koji nisu imali bas za koga da glasaju na ovim izborima. A spika o monarhiji je ipak prica za desnicu. Uzeli su glasove Seselju, pre svih, Seselj je dobio oko 2%.
A sto se socijalista tice, dosta toga im je uzeo SNS, al meni se cini da oni imaju svoje jezgro koje ne moze da se istopi ispod cenzusa nikako u doglednoj buducnosti, pogotovo ne ovog cenzusa od 3%. Oni ce imati svojih 20-40 poslanika u Skupstini kako god okrenes. SPS je, kao sto neko rece, najvece zlo u istoriji srpskog parlamentarizma. Stranka koja od 1990. do danas od 30 godina 22 provela na vlasti, od toga 10 imala apsolutnu moc.
Od 2008 SPS nije zlo, nego najinteligentija stranka planete. Solidan komad moci u rukama, bez trunke odgovornosti jer su uvek no2. Taj narativ da su zlo, da su penzioneri... to je sjebalo i Hilari kad je govorila da Trampa glasaju samo redneci.
E to sam bas hteo da te pitam bombi, jel to sad sapcani od sada preko noci vise nisu avangarda drustva, vec su govna ko i ostatak pasaluka? Ipak se ljudskost meri time koja partija je pobedila u tvom gradu. I navijackom pripadnoscu, naravno, to se podrazumeva.
izbaci iz jednacine da placaju mladez.mozda nekog kurca koji ih tera da rade.ovi ostali se kolju za obecanje da ce raditi u drzavnoj firmi.
klali se do zadnjeg, nisu skinuli gaće pred silom kakvu ti ne možeš ni zamisliti
9 glasova vise imaju zelenovic, oni drugi i metla zajedno.
Jedino sto je vrlo moguc scenario da neko od poslanika preleti u SNS desavalo se precesto.
e, ne znam precizno kako ide nas sistem, al mislim da sns dobija vecinu mandata u gradskoj skupstini jer se mandati dele tako sto se sad kumulativni glasovi za one koji nisu presli cenzus (a valjda i nevazeci listici) "preliju" u stranke koje su presle, tako da ona koja je dobila najvise glasova dobije i najveci postotak tih kumulativnih glasova
tako na primer sns u narodnoj skupstini ima 189 mandata, iako je 189 od 250 oko 75% poslanickih mesta, a sns nije dobio 75, nego 62-3 posto
tako da im nije ni potrebno da kupuju nekog
bas smo daleko od tog scenarija. i to nece da zavisi od nezadovoljstva u narodu, nego eventualno ako se zamene neki spoljasni uslovi.
sto kazem to... 1990 je jedna grupa bivsih partijski cinovnika bukvalno izazvala rat sa drugom grupom da bi odrzali kakvu takvu moc i ne bi dozvolili drugim grupama da preuzmu firme, fabrike i ostalo sto ti dodje na tacni tad kao uticajnom "drugu" da postanes uticajni kapitalista preko noci. odvojili se sa svojim "zemljama" svi ti sto su mogli, a oni sto su se kladili da ce bolje da prodju u trenutnom sistemu ili jednostavno bili na tapetu za uklanjanje nakon promene se nagomilali u beogradu (bez obzira na "nacionalnost") i tu pravili kao neku socijalisticku utopiju da se zastite.
do sredine 90ih su i oni ukapirali da nema nista od samoupravljanja i vec se pocelo od vecih i jacih drustava, koja su i onako opustosena sankcijama, da se prebacuju polagano u privatno vlasnistvo ovih komunista, koji preko noci postaju kapitalisti, al ne bas na papiru.
onda, 99, ReVoLUciJa. narod na ulicama, sloba u zatvoru, ova grupa bivsih komunjara sto hteli jos 90te da postanu kapitalisti dobija vlast, i onda radi upravo to. posto ostao kurac od ekonomije, najisplativije je da se prodaje za sitne pare, pa brzo preprodaje ili tako nesto. ako je 90te moglo da bude isplativije da se nastavi biznis, 2000te si mogao da prodas zgrade. ima par uspeha da se nastavi nesto al i to mutno.
kad se to zavrsilo, dolazi nova demokratski izabrana vlast, koju podrzava narod koji je ogorcen na celu ovu situaciju, pomesao u glavi kriminal sa kapitalizmom, lopovluk sa demokratijom, sopstvena govna sa zapadnim, i nova mini revolucija na principu "more bio dobar sloba"
ovo zadnje je samo promena fasade i recimo zasicivanje onih koji su stvarno dobili moc i novac i ovde se nije dogodila nikakva sustinska promena.
samo su dodatno ucvrstili vlast, da se osiguraju da ne dodje do nekih neplaniranih revolucija. a ucvrstili tako sto je klovn trenutno taman dovoljno kao prema rusiji i statiznam da se svi naloze na patriotizam, cistimo lopove, vracamo se na slobu, pravimo puteve, radne akcije idimidodjimi ta narodna predanja o nekom blagostanju u komunizmu, a taman dobar prema napolju da ga niko ne dira, jer smo dobra kolonija.
kao takav, moze kao milo, dokle god se ne promeni od napolje nesto da zivotarimo sa ovim sto imamo bez nekog plana, dok bivsi komunisti i njihova deca uzivaju u beogradu ili gde vec. ima apsolutnu podrsku jer mi to tako volimo.
causesku je brzo zavrsio jer nije imao luksuz kao sloba da narodu projektuje ove iz partije sto resili da prigrabe vlast u promeni kao separatiste koje mrzimo i ne damo nase, i zato najebao.
tj, za taj scenario mora nekako da se promene uslovi koji bi nekoj relativno organizovanoj grupi u srbiji odjednom dali mogucnost da namirise neku golemu vlast ili pare. tog nema.
ako ima, cini se da ce najpre da dodje od desnicara, obradovica, dveri i tako ti. ako neko besi vucica, bice oni ako evropa ponovo resi da se bije medjusobno.
u bemti koliki post, mislim da je najduzi sto sam napisao. procitajte, leba vam