Definiše se sve i svašta. Tako se mogu pročitati definicije baksuza, alapače, čitulje, smrti, rezervoara za smeh, kolateralne štete, Živojinović Velimira, zvanog Bate, dnevne svetlosti, gospođe džem!, Brus Lija… „Je l’ ti puši ćale?”, „Je l’ mogu u WC?”, „Chuck Norrisisati” i još mnogo toga može se naći na ovoj internet stranici. Zato ne iznenađuje što se mnogi kad jednom dođu, ponovo vraćaju na nju. Neki čak postaju i zavisnici, pa traže od moderatora da ih banuju, poput jednog studenta koji je zahtevao da mu zabrane pristup na nedelju, dve dana da bi mogao da uči.
Status Magazin · April 2009.
Možeš pr kriznog štaba da budeš lolo
više volim kad me melkor prozove ovim bumerskim forama, nego kad mi ozbiljno napiše nečitljiv odgovor dužine 1.7 jovora
Jbt isto sam imao razgovor sa nekom drugom pedijatricom, žena kaže jeste, jedne godine sam primila vakcinu protiv gripe nikada bolesnija nisam bila nego te zime.
Naravno do ovih razgovora se ne dolazi "na prvu". Ako neko zna količinu sjebanosti vezano za ovu temu su sami lekari, ali što bi oni o tome pričali nekim tamo budalama koji se edukuju na javnim servisima.
Dokaz tome su i nevakcinisani zdravstveni radnici.
Sestra isti slučaj - vakcinisala se jednom protiv sezonskog i skrljala se na nedelju dana, a nikad žena nema grip. Što je najjače od svega radila u bolnici u to vreme, nagovarali je dušmani bili svake godine i na kraju pristane.
Primio bi Sevast i dilda medguzove samo da se vrati na viljuškar. Nije njemu do para već je čovek video sveta, a po prirodi je altruista - civilizacija trpi, moramo je graditi i obnavljati. Male su to žrtve moj Caro, znao bi to da si nekad bio u Nemačku. Znaš kako su tamo čiste ulice? Sve funkcioniše moj carimire, pasa lutalica nema a kamoli govana nasred trotoara. Moraš platiš kartu da bi živeo u takvom raju jebiga.
Izvini, ja se ponašam kao da razgovaram sa IT stručnjakom hobistom, zapravo vlasnikom korporacije :D
Jbg ni porodica mu ne veruje, ćale iskašljava al neće al on pametan. Što bi on kašljao.
Ja sam mislio da je tako samo u Švajcarskoj.
Ajd ovako nešto:
Trenutno se fura neka priča da kinezi prave nazalnu vakcinu, dakle malo ušprickaš u nos i evo imuniteta. Bilo je ih ranije, vakcine koje se piju, nije samo boca kako moron Celt kaže.
Sa aspekta prirodnog zaražavanja odnosno simulacije bolesti, neprirodno je da simuliraš zarazu virusnom infekcijom kroz kožu u mišić kada se zna da se virusi prenose putem sluzokože.
Postoji "teorija zavere" koja govori da organizam često puta ne može da stvori odgovarajuća antitela jer kada se dozira kroz mišić infekcija traje mnogo duže nego 2-5 dana (smatra se da emituje do 6 meseci) kao što je u slučaju putem sluzokože, i za to se smatra da se razvijaju mnoge autoimune bolesti jer se imuni sistem ne snalazi jer ne može da se izbori.
Otud kod dece (sada i odraslih jer se ponovo vakcinišu) niz alergija i kojekakvih obolenja u prvih par godina a rode se sasvim zdrava. Svi ignorišu agens koji se ubada iglom kao da ne postoji. Dece su eto postala bolesna tek tako. I ove što lečimo sms-om, rođeni zdravi a nakon par meseci teška obolenja koja koštaju od 100k na dalje.
ZAP baci neki koment, makar se popišaj
Pa pazi, vi inteligentniji antivakseri, vi koji niste pečurke kao Ejdus, tako kad ga sročite, to sve deluje primamljivo, razumno, pomirljivo, shvatljivo. Ali ne menja činjenicu da ipak niste imunolozi i epidemiolozi, i da nemate znanje iz fiziologije, patofiziologije itd. I to ne pričam sad snishodljivo, kao ja sam doktor, pa pišam po vama, niko od vas ne zna šta se dešava s antigenom kad uđe u organizam preko mišića (kao u tvom primeru), šta su to antigen prezentujuće ćelije, gde to dalje ide na obradu u limfnim čvorovima, kakva se memorija stvara, i je li pouzdanije uneti vakcinu ovako ili onako, koji su izazovi oko pravljenja stabilnog rastvora. To je ipak nauka, neki od vas će prihvatiti da je to nauka koja zahteva dugogodišnje učenje, neki će, poput triforsa da pogledaju klip od 10 min i misliti da su na istoj nozi s imunologom itd. Neki će reći "pa ajde objasni mi, ajnštajne" kao da je to lako, nije lako, ne zato što vi nemate kapacitet da razumete, nego zato što nemate predznanje nekih bazičnih medicinskih predmeta, i potpitanja koja bi imali bi umorila obe strane. Što bi pa imali predznanje. To je kao da ja gledam kako neko piše komplikovan kod i kao aj objasni mi za par minuta, a i word mi je misterija. Vi suštinski udarate na višemilenijsku tekovinu civilizacije lolol a to je podela rada. To je moj stav, i nadam se da sam ga dovoljno elokventno izrekao, a da ne zvučim kao prepotentni doktor
Tako da se dosta stvari mora svesti na poverenje. E sad, to što živimo gde živimo, pa se poverenje u autoritet i vlast često obija o glavu... posledica je da nam umire tolko ljudi kolko nam umire. I mladih. I trudnica. Ja vam garantujem da nigde u svetu nije tako loše s koronom kao što je u našoj Srbiji danas. A to govori nešto.
Ovo na šta si komentarisao je stav lekara, za tebe "antivaxera". Siže je da nemaš odgovor, a ni muda da priznaš da je pitanje u najmanju ruku objektivno.
Ovo što se pereš da si u belom mantilu i nisi nabeđen, jesi, Uče vas tako jer vas edukuju iste iskompleksirane pizde kao što ste i sami.
Osrednje inteligentni doktoru.
Nepoverenje je ključna reč. Što bi ti verovao našim lekarima kad traže pare da bi nekog stavili program za operaciju. I što pored uzetih para zaseru. Zaseru jer su učili faks u kafiću. Jer im je keva dekanica i sl. To su izolovani primeri i mnogo je više nekorumpiranih ali ovi štrče i pravi se generalizacija
Celo zdravstvo se percirpira produžena ruka vlasti, političara, kao neki centar moći i samim tim postoji otpor. Jer se ovde i minimalna količina moći zloupotrebljava, jer tako smo učeni.
Što ti sebi ne dozvoliš pravo da nastupaš kao pojedinac nego moraš plemenski da šljakaš, iza struke.
To možda još samo rade advokati, i to u manjoj meri.
ovaj deo ne razumem
zapravo, ima predmet etika koji agresivno uči studente da se ponašaju nenabeđeno, al praksa je sasvim suprotna, tako da mladi lekari uče nabeđenost od starijih, ko deca, tako da si vrv u pravu. U načelu. Al mene ne poznaješ lično, tako da ne možeš da tvrdiš
Ja medicinu ne gledam kao neko polje gde ti treba posebna inteligencija lolo.
Bukvalno pre 3 dana sam napisao onaj poduži post koji bi bio shvaćen kao blasfemija u svim medicinskim krugovima. Zasxto ne agnoledžujesx moju individualnost detcxko
Sve kul.
Ali generalno nisi dao 1% na ono zbog čega sam te inicirao :D.
To je tabu jebeni, čak ni da razmisliš.
Nemoj da se sramotiš na netu :D
Sad smo upali u spiku dal si etičan il je mantil sivi, zajebi.
karo brt, jesmo na vukajliji al baš je tužno koliko se upinješ da uniziš svakoga ko se ne slaže s tobom
zapali pljugu, otvori pivo, iskuliraj malo
Zapali pljugu, popij pivo.
NEK IDE NIZ REKU TEBREX
Ne budi tužan.
a mojne ova jeftina izvlačenja.
pa po meni je ovo epicentralno pitanje, što bi reko Ludovan
Jesam, sama otvorenost da ima i drugo mišljenje, prokomentarisao sam.
Voleo bih da si progresivan u tom stavu.
Sve u svemu, nije problem kada lekari ne znaju, problem je kada građanstvo imalo zna. Jer kako može da zna neko ko ne zna ništa.
Zato i manipulišu vama kao moronima.