Vaccina

1. u teoriji preljepo, elokventna i lepa poredjenja, al u praksi i ne bas. sve se pociva na osnovi da mora da se predstavi nesto u najboljem svetlu a to je teoretski nemoguce ako je onaj ko ga pretstavlja kreten. iz drugih razloga, nebitno, al objektivnu odluku neces da doneses.

nije bez razloga vakcinacija najmanja u zemljama u kojoj imas najmanje poverenje u onog ko ti daje. to je poprilicno zacaran krug.

i razumem ja taj stav i ne kazem da bi ja bio drugaciji da sam u istoj situaciji. samo kazem da nije to razumevanje istine, nego jednostavno ne verujes. al ne valja mesati kao dirgod sa realnim poznavanjem stvari

2. ustvari i ne mesa, kaze samo, ne verujem brate u ovog sto mi preporucuje vakcine. i ima smisla to u srbiji, rumuniji i bugarskoj, da se ne lazemo, jer ti sto preporucuju nisu bas najcistiji.

3. dirgod ovde nije opisao racionalno odlucivanje nego dobar marketing

4. Objektivna odluka = vakcinacija
    Nije ni celt objektivan ali nauka je objektivna tako da...

5. Griješiš celt, niko od nas ne pomišlja da nas vakciniše domaća vlast. To je ona vakserska žvaka kao i strah od igle, čipovanje i slično. Jednostavno, izašla vakcina -> nije se pokazala djelotvorna -> ne vjerujem u dejstvo vakcine.

Nema tu nikakve zavjere kod dobrog dijela ljudi, ali ona manjina je glasnija i to je dovoljno da se trpaju svi u isti koš

6. od cega si se ti izlecio alternativnom medicinom i kojom tacno alternativnom medicinom?

Блефаритис, након пар година јебавања код два офтамолога и 3 операције чмичкова(и до 5,6 на једном капку, само што средим једну туру ето је нова за пар месеци) решио проблем морском сољу. Обе су ми углавном давале да стављам хлорамфеникол маст(и неке друге масти) и причале ми да држим вруће јаје на капку. Бескорисно.

Баланопоститис(баланитис како год), био код два уролога, један рече мажи elocom крему, други исто рече elocom плус нека таблета, као доста јака, попије се једна и пролази. Мало је ублажило али није излечило. На крају решио проблем сребрном водом за пар дана после пар година дркања с тим такође.

Хронични сув кашаљ у трајању од око четири године за који ми није ни дата конкретна дијагноза. Тестирали ме на алергије, давали неке антибиотике, неку пумпицу, ништа. Решио исто сребрном водом.

Требало је да сЛуШаМ СтРуКу, не знам што се курчим.

7. Баланопоститис

ZAŠTO sam guglao ovo jebo me konj

8. A opet propusnice ove mi znace, necu da moram da se drkam sa testovima itd.

Ok za sad imamo jednog vaksera koji se ne testira jer mu znači soška i sa druge strane imamo primernog celta. Za Sevasta nisam siguran ne sećam se šta je pričao, voli li da baci kintu tu i tamo kad po laboratorijama radi testove da eskivira poso ili da se uveri da sme kod bake na šampitu.
    On ili Zapata nek prelome da vidimo što se ta silna grupa vakcinisanih ljudi sa potvrdama o vakcinaciji toliko testira

9. od cega si se ti izlecio alternativnom medicinom i kojom tacno alternativnom medicinom?

Neki kurac sa želucem (gerb, čir, ili čir na dvanaestopalačnom, nismo tačno utvrdili). Prvi lekar, primarijus, bivši načelnik, mason itd. me 7 meseci lečio od bakterija, virusa, alergija...Drugi (stvarno vrhunski lekar) me lečio ispravnom metodom (gastroprazol, gastroperidon, gelovi, dijeta)...Ali na kraju sam završio na 74 kile, povraćajući vodu. Izlečio se idjirotom, hajdučkom travom i slatkim korenom, zapanjujuće brzo.

10. Inače taj drugi lekar se pati isto sa želucem brdo godina; kad sam ga pitao da li je probao idjirot i ima li smisla, rekao - e čuo sam da je dobar ali nisam probao, pij slobodno, neće ti škoditi. Pa mislim se jbt ako se već i sam mučiš, i čuo si da je nešto dobro, kako bre ne probaš i vidiš..

11. E da, ćale mi je izlečio šuljeve medom. Ne znam stvarno kako izgleda kad bulju mažeš medom, to ni u Japanu još nisu provalili. Ne znam koliko meda i da li ide livadski ili šumski, zvuči perverzno znam, ali pomoglo čoveku zaista.

12. Smesna je ova prica bugarska rumunija srb kao opravdano nepoverenje vs zapadne zemlje kao nema nepoverenja.

I ovde mnogi veruju u ek tigra i mnogima lepo ide.
    Kako onda u austriji takav presing ako ima toliko poverenja

Sviranje kurcu malogrdjanstina. Nego je na zapadu finije izdresirano stado nego ovde.

13. samo kazem da nije to razumevanje istine, nego jednostavno ne verujes

Како објашњаваш чињеницу да су поремећени антиваксери ЛОЛ предвидели цео досадашњи пут у милиметар, укључујући веома специфичне ствари попут ковид пропусница? Све из саме невере?

dirgod ovde nije opisao racionalno odlucivanje nego dobar marketing

Па не, рекао сам "на основу доступних информација" што је веома широк појам који укључује и изјаве других стручњака, и лична искуства, и свашта нешто.

Опет, вратимо се на пример неке хране или тако нечег, и те како ће утицати на твоју одлуку и изглед и мирис исте, као и то ако видиш неког другог да једе па повраћа и пљује по поду, утицаће и мишљење неких других кувара, и број задовољних муштерија, и информације о начину припреме и још хиљаду ствари, није само "ех не верујем кувару, није добро презентовао".

14. Како целт замишља Балканце:

https://www.youtube.com/watch?v=kpji90VU8w8

15. Trenutno mi je najsimpatičniji takozvani outbreak u sportu, nba recimo. Momci dabl vakcinisani, prolaze sve žive protokole i opet se porazboljevali. Loš marketing za ovo govno.

16. uzbuna u nba, milon igraca zarazeno, 95.5% umrlo ostalima dnk izmenjen sada su nesto izmedju gustera i ikebane

joj samo ove vakcine da maknemo pa da opet zivimo slobodno, setimo se sveta pre vakcine

https://c.tenor.com/zXlBfjivudkAAAAd/lionel-hutz-world-without-lawyers.gif

17. Brate dva fudbalera u dva dana morala da napuste teren zbog bolova u grudima al Scouseru je to ok njega ništa ne pipa

18. gde pise da su ovi problemi zbog vakcine? na celoj vesti nema pretraga za vaccine, corona, covid

Rekli o sajtu

Bez ikakve pompe, Vukajlija se pojavila tokom ove godine i zabilježila skoro deset hiljada rječi u rječniku žargona koje su definisali sami posjetioci. Uzimajući za ime učestalu grešku u govoru kad ljudi zapravo žele da kažu Vujaklija, stvorena je zajednica stvaraoca slenga srpskog jezika i mjesto na kojem posjetioci treniraju svoju kreativnost. Ovaj kreativni ventil vas samo tako usisa i očas posla možete da izgubite sate vremena čitajući duhovite opaske kojim su definisani brojni izrazi iz popularne kulture i govora. Pozicionirajući se između ozbiljnih sajtova kao što su "Metak" i "Vokabular" na jednoj, i zabavnih "Srbovanje", "Kobaja Grande" na drugoj strani, Vukajlija je dokazala da famozni "user-created content" (sadržaj kreiran od strane korisnika) može sasvim lijepo da zaživi i na ovim prostorima. Ovogodišnja nagrada za najbolji sajt prema izboru Biznisbloga odlazi ovom istinskom Web 2.0 projektu kojem u definicijama nije izmakla ni domaća blogosfera!

Biznisblog · 26. Decembar 2007.