Vaccina

1. Hahaha iskido sam se na ovo šmokljino

Kladim se na Melkijadesa, ima 40+ i ako je imao volju i želju da čita i saznaje, prosta vremenska računica mu daje prednost nad sevastom koji ima 26

Uz to, melk je ovdje kačio knjige od 1600 stranica (nešto o Evropi), jbg ne bih podcjenjivao čovjeka koji pročita 1600 stranica u tim godinama iz znatiželje

2. https://www.index.hr/mobile/clanak.aspx?category=vijesti&id=2325524&index_ref=naslovnica_vijesti_prva_m

Vakcinacija dece? Moze.
    3 2 1
    Na bolest koja prakticno nema nikakav uticaj na njihivo zdravlje.

To je ta nauka

"Capitan Vaccina"
    Istovremeno regionalne vlasti u Italiji smišljaju inovativne načine da zabave djecu dok primaju cjepivo.

U Liguriji su vlasti osmislile superheroja Capitana Vaccina koji nosi liječničku torbu i bijelu kutu s velikim "V" na prsima. On je zvijezda stripa koji će se dijeliti u centrima za cijepljenje.

3. 40-, debelo još uvek. Za razliku od ovih niških oldtajmera. Teška priča, keva mi je studirala književnost, krajnje uspešno. Ta je čitala po jednu - dve knjige na dan, bez zajebavanja. Tako da joj je palo na pamet da me, pošto bih u školi svejedno naučio ćirilicu - nauči da čitam i pišem latinicu kad sam imao 4. Sećam se ko juče da je bilo, napolju vrućina neka nenormalna, kuća zamračena skroz, ja sedim i čitam latinicu, suza suzu stiže. Dobro, nema veze, trauma ko trauma - ali niko se ne seti da mi objasni da postoji i ćirilica. Sedim tako i gledam tv i ništa mi nije jasno, piše BECTИ, i ja razmišljam - jbt kakvo im je ono N, ništa mi nije jasno. Skenjao se bio jer ne znam sva slova...

4. A prilično mi je obrazovana familija, tu nema šta, teča mi je čak vrlo uspešan pisac (preveden na mislim 38 jezika). U kući uvek knjiga, kod babe i dede mala biblioteka, od mislim šeste, možda pete, donosili su mi priče za decu i bajke da ih čitam. Od sedme su mi za rodjendan već poklanjali knjige, od osme sam počeo ja da ih poklanjam, jer sam mislio da sva deca čitaju bar koliko i ja. Čitanje je jedna od najvećih privilegija koje čovek može da ima.

5. Kasnije sam malo zapostavio, do negde 16-17. Imao sam neverovatnu sreću da sa 17 krenem da čitam prvo klasike, Dostojevskog, Igoa, Dimu...Sa 18, pošto mi se život debelo raspadao i nisam upisao nikakav faks, ostavši u selu gde je bar 80% ljudi mojih godina već debelo zagazilo u dop (većina nažalost propala, sedi iza rešetaka, ili više nisu živi), ostalo mi je jedino da slušam dorse, flojd. portished i masiv, i čitam. Legao bih u 10 ujutro, ustajao u 6-7 popodne, doručkovao i ugl. čitao do jutra. Zimi pogotovo. I poroci naravno, nažalost. Kada sam prvi put hteo da upišem FDU, naučio sam čitav Oblak u pantalonama naizust, trebalo mi je tri nedelje da ga zapamtim i 26 minuta da ga celog izrecitujem. Nisam znao da je potrebno naučiti tek 15ak redova...Zanimljiva vremena, sve u svemu.

6. volo bih da melkor jednog dana testira moje znanje istorije, kulture, filozofije, umetnosti pred ekipom iz vaccina grupe, a onda ja njegovo, pa nek javnost presudi

Ne stvarno što se tiče filozofije, umetnosti, istorije i geografije vratio bih te na fabrička podešaanja. Ozbiljno.

Ово је уствари веома изводљиво, договори се време као за бокс меч, и онда крене фајт или на форуму или на чету, није битно али је битно само да буде у лајву, да одговори прште сваке две секунде, да се не остави места за гуглање и сличне форе. И треба непристрасан жири.

7. И да, пропустили сте прилику да напишете

Sine, u oktagonu bih ti dao maksimum 30 sekundi, u fudbalu bih te odrao a u basketu ti pustio prednost od 10 razlike. U bazenu bih te udavio kao macku. Aktivno igram sah а na Slagalici bi bilo minimum 100 роena razlike u moju korist. Jos da dodam da sam jedva punoljetan ratovao protiv najvece vojne sile ikad stvorene i da nigdje oko sebe nisam vidio bukvalno nijednog beogradskog ili novosadskog pedercica poput tebe. Takode, uspio sam i da stvorim respektabilan posao u Crnoj Gori iako sam uvijek i u svakoj prilici bio Srbin. Dakle! Dobro razmisli prije nego opet u usta uzmes nekoga ko je u svakom mogucem smislu SUPERIORNIJI od tebe!

8. Celt da bude ziri. On je nepristrasan.

9. Ма какви, целт је предуго ратовао са Мелкором по темама, по мени, то треба да буде Шмокља или тако неко, кога већина готиви, и ко не улази у бесмислене расправе сваких 5 секунди

10. Mada mislim da je besmisleno. Sam melkov cv je rekao sve.

11. Moze smoklja za sudiju

12. pripremate duel u filozofiji, umetnosti i istoriji a mene zovete streberom...

13. Sevast se preslisava

Rekli o sajtu

Štek je dobro sakriveno mesto. Varijacija ima bezbroj: recimo štek-ocene su „isključivo dobre ocene koje se čuvaju za ‘ne daj Bože' situacije, odnosno period kada pljušte kečevi“, piše jedna vukajlijašica. Tako će iskusni školarac prećutati roditeljima da je dobio peticu, a to će im saopštiti tek kada dobije i nekog keca – da bi ublažio negativni efekat.

Deutsche Welle · 29. April 2011.