Vaccina

1. Bila bi mi čast da budem Memedović ovoj dvojici pametnih momaka. Osim ako treba ja da vam nalazim set pitanja, onda me mrzi. Mada valjda ima po netu da se iskopaju gotova pitanja.

2. Jeste Celte, to su grane koje te uče da razmišljaš, zaključuješ, delaš, donosiš sopstvene zaključke i zauzimaš stavove, umesto da slediš, podražavaš, usvajaš i prihvataš. Da si se bavio ovim divnim naukama umesto što si sprcao vreme ovde po vukajliji i raznoraznim podkastima, sad bi bio čovek i po.

3. Štagod to značilo doduše.

4. Morali bi sponzore nekakve da nadjemo, neću džabe da se cimam a valja i Šmoklju platiti, bilo bi ljucki i pošteno.

5. Kad se zakaže vreme i mesto napravite novu temu sa obaveštenjem pa na kraju rezultate okačite na nju

6. Teška srca moram da priznam da se šmoklja baš iskusno pokakio po temi u više navrata, ko onaj ker na stadionu partizana pre neki dan, ubio mi želju za nadmetanjem

7. Deder nadjite neki onlajn kviz s ovim temama, pa da ga vakcinisemo

8. Ne znam šta bismo mogli da igramo 1 na 1. Šah vrv, mada ga ne igram bar 10 godina i slab sam skroz sigurno.

9. Pa ne bi valjda gensku terapiju stavio na kocku na igri koju nisi igro 10 godina jebemu

10. Bih, uzeo bih 2 nedelje da se pocetim i uvežbam ako bih baš rešio da igram. Naučio sam šah sa najboljim drugarom kod njegovog dede kao klinac, od 7-8. Deda je bio opasan šahista (jako zanimljiv čovek, no o tome drugom prilikom), drugar je naučio da igra već sa 4 tako da me je drao redovno. Dvaput sam izvukao remi protiv njega i jednom ga dobio, kad smo bili pijani, tako da to ne računamo (toliko pijani da sam ga slučajno matirao, nismo ni videli haha). Inače on je baš baš dobar, bio je kapiten onlajn reprezentacije i imao nekih nenormalno puno bodova na listi. Dobio je makedonskog šahistu nekog najboljeg, igrao protiv Švabe jednog velemajstora, izgubio naravno, ali solidno se držao. Nekog našeg MK dere redovno na takmičenjima svake godine.Šteta velika jer mogao je jako puno da napravi u šahu, ne znam zašto se nije ozbiljnije posvetio. Nije imao samopouzdanja dovoljno vrv.

11. Umem dobro da se otvorim i solidno da se branim, pariram neko vreme, ali na pola partije ne umem da preuzmem inicijativu i onda krenem da gubim, tu se pokaže koliko zapravo ne znam. Treba čitati knjige, proučavati otvaranja, partije...A za to nemam volje.

12. Ima li nesto sto ti ne umes?

13. Nemoj mi samo reci da si hteo glumu da upises na FDU pls

14. Hteo, nisu me primili, bio u pozorištu svejedno kasnije, proveo 5 godina na daskama itd. Ne umem ništa oko IT i ne znam hemiju baš uopšte, matematiku takodje slabo, ne umem da vajam, radim oko struje i vode, vozim kola i motor, ne umem da zidam i varim. I operišam ljude i druge krajnosti.

15. Basket ne umem da igram, a igrao sam ga brdo godina. Baš sam drvo bio za njega, priznajem teška srca. Burazer mi je bio pro pa mi je dupe dodatno pomerao jbg.

16. Ne umem da pecam, mada znam ribu da uhvatim na 100 drugih načina.

17. Ne umem da pucam takodje. Svašta ne znam jbt.

Rekli o sajtu

Osim velikih istorijskih i nacionalnih zabluda, podložni smo i onim „sitnijim”, ali koje nam određuju svakodnevicu. „Ne valja da se sedi na kućnom pragu, posebno kad grmi”, „Hleb od 500 grama je opšteprihvaćen pod nazivom kilo hleba”, „Ne valja da se zviždi u kući, to privlači miševe”, „Ne valja da se otvara kišobran u kući”, „Žvakanje žvaka može da deformiše vilicu”, „Ma koliko vruće i zagušljivo bilo, ne otvarati prozor, ubiće promaja”, navode na popularnom internet portalu „Vukajlija” niz sujeverja i zabluda našeg naroda.

Politika · 31. Januar 2011.