Vaccina

1. Daj nauci da vozis brt, a za glumu i bolje sto nisi upao. Sta sam narcisa i arogantnih ljudi video medju tim svetom, bezim od njih ko djavo od krsta i dan-danas.

2. Ima li natjecanja na kraju ili ste samo jeli govna pa ispali picke?

3. Ima, al mora neko neutralan da ustanovi pravila i sistem natjecanja.

4. Jeste Celte, to su grane koje te uče da razmišljaš, zaključuješ, delaš, donosiš sopstvene zaključke i zauzimaš stavove, umesto da slediš, podražavaš, usvajaš i prihvataš. Da si se bavio ovim divnim naukama umesto što si sprcao vreme ovde po vukajliji i raznoraznim podkastima, sad bi bio čovek i po.

...

Hteo, nisu me primili, bio u pozorištu svejedno kasnije, proveo 5 godina na daskama itd. Ne umem ništa oko IT i ne znam hemiju baš uopšte, matematiku takodje slabo, ne umem da vajam, radim oko struje i vode, vozim kola i motor, ne umem da zidam i varim. I operišam ljude i druge krajnosti.

https://vukajlija.com/ja-nista-ne-znam-da-radim-rukama/72857

5. Može desetoboj, bira svako po 5 disciplina

6. Melk je 40-. Ali govorimo bukvalno o danima koji opravdavaju taj minus

7. stari grci su smatrali da covek sa 40 godina dostize "akme" - svoj fizicki i intelektualni vrhunac

znaci melkore ako sad izgubis od nekog klinca koji je otiso u svabiju na baustelu i ne interesuje ga nista sem da mu mercedes sljasti kad dolazi nazad na odmor, mozes slobodno da se samovakcinises

8. Ja se nudim da sastavim 100-ak pitanja, ali kako ce se odigrati takmicenje i koliko ce biti regularno... jedino obojici da pustim na pvt tih 100 pitanja, pa da verujemo u njihovu cast.

9. ne, ne, mora sve transparentno, mozda u chatu pa da se odgovara u roku od odmah i da ne budu lako gugljiva pitanja

ili da budu pitanja s ponudjenim odgovorima pa da samo kucamo slova i da traje 5 min za 20 pitanja otprilike

10. mora pravi kviz uzivo, da ne bude varanja

zhajk smislja igre i postavlja pitanja

11. 6 oblasti po deset pitanja? Sport, muzika, knjizevnost, istorija, geografija, razno (u razno bih ubacio pop-kulturu, nauku, medicinu)

12. Ne, bez ponudjenih odgovora, il znas il ne znas, eliminisemo srecu kao faktor.

13. I ne moze na cetu, zbog onih "da" sektasa

14. Teško to sve izvodljivo. Može desetoboj, svako po 5 disciplina. Ja predlažem, šta znam - ajde šah, ko može više da popije, nešto da nacrtamo na zadatu temu i neku igru pamćenja nečeg već. Ne znam šta bih peto predložio.

15. ako cemo po oblastima, fer je da svako izabere po jednak broj oblasti

16. Ruke da obaramo, eto 5

17. Kakav bre sah i obaranje ruku, kurcio si se o opstem znanju

18. I nema biranja oblasti, ove pomenute su standardne za svaki kviz znanja sto po kaficima organizuju npr. Znam, jer sam skoro ucestvovao u jednom. I pobedio jbg, al to sad nema veze lolo ne radi se o meni, ovo je samo mali patispanj

Rekli o sajtu

Bez ikakve pompe, Vukajlija se pojavila tokom ove godine i zabilježila skoro deset hiljada rječi u rječniku žargona koje su definisali sami posjetioci. Uzimajući za ime učestalu grešku u govoru kad ljudi zapravo žele da kažu Vujaklija, stvorena je zajednica stvaraoca slenga srpskog jezika i mjesto na kojem posjetioci treniraju svoju kreativnost. Ovaj kreativni ventil vas samo tako usisa i očas posla možete da izgubite sate vremena čitajući duhovite opaske kojim su definisani brojni izrazi iz popularne kulture i govora. Pozicionirajući se između ozbiljnih sajtova kao što su "Metak" i "Vokabular" na jednoj, i zabavnih "Srbovanje", "Kobaja Grande" na drugoj strani, Vukajlija je dokazala da famozni "user-created content" (sadržaj kreiran od strane korisnika) može sasvim lijepo da zaživi i na ovim prostorima. Ovogodišnja nagrada za najbolji sajt prema izboru Biznisbloga odlazi ovom istinskom Web 2.0 projektu kojem u definicijama nije izmakla ni domaća blogosfera!

Biznisblog · 26. Decembar 2007.