Prijava

Nude mu 600 miliona evra, jeeebote... A Zapata spašava živote za 500 evra mesečno. Moram smotam jedan, digli mi pritisak
youtube.com/watch?v=rkwwK0oPrqs

Real je Bekamov ugovor (za to vreme astronomski) otplatio za mesec - mesec i po dana, samo od prodaje dresova. Mesi u sitiju je sasvim logičan potez - jedan šeik će moći da prca drugog jer ima najboljeg igrača na svetu, dok ovaj ima samo Nejmara, siti će konačno moći da se pohvali kako ima jednu istinsku superzvezdu u svom timu (jer u svetu ni slučajno nemaju reputaciju junajteda, barse, reala...), prodaja svega živog sa likom i imenom Mesija (od dresa do hemijske olovke) doneće pravo bogatstvo. On će čovek dati sve od sebe da se dokaže u Engleskoj, neće imati doduše Iniestu ali će imati De Brujnea da ga pogura, neće uzeti LŠ, ali svejedno, nisu je uzeli ni bez njega. Sve u svemu vrlo dobar posao, ako bude nešto od njega.

Grk najveca prevara od igrača trenutno u nbau

Mislom da je to sa dresovima mit. Da klub tu ne uzima toliku lovu, nego proizvođač sportske opreme uzima kajmak.

Al ne mogu da tvrdim, to sam negde čuo.

Zavisi od ugovora izmedju sponzora i kluba, igrača i kluba...Nije ni važno, ako ne uzmu od dresova uzeće od sponzora, koji će gledati da nastavi saradnju. Kad pogledaš, svaki klinac kog vidiš na ulici u fudbalskom dresu pazario je ili Mesija ili Ronalda. Balaka su recimo jedva rešili da dovedu u Čelzi, jer nije bio komercijalno isplativ (ko će kupiti Balakov dres pored Ševčenka ili Zidana).

citao sam negde o tome analizu, koja jebem li ga dal je tacna, ali je ozbiljno izgledala, da klubovi od prodaje dresa uzimaju nekih 20ak%, a ostatak ide na proizvodjaca dresa, i ako je ime na dresu mislim i na samog igraca, u vidu prava na koriscenje lika blabla.
kako god, po kolicini dresova sa imenom igraca koja se proda, koja je ogromna u ovim klubovima (real, mu uglavnom) ipak je nemoguce pokriti ni godisnju platu tog igraca, a daleko bilo transfer i ostalo.

TV prava su debeli izvor novca za klubove. i to sve manje evropska, sve vise azijska i statiznam ko F1.
tu mogu mislim da traze vece pare ili tako nesto.

u principu nemam pojma, poenta je da od dresova se zaradjuje, ali je daleko od toga da dovodjenjem igraca toliko skoci prodaja, da moze da pokrije tako neki ransfer

igrate ove menadzere, valjda ima tamo otprilike koliki je deo

evo recimo za man u: https://ir.manutd.com/company-information/business-model.aspx

Sponsorship: We monetize the value of our global brand and community of followers through marketing and sponsorship relationships blablabla...
Our sponsorship revenue was £173.0 million, £173.0 million, and £171.5 million for each of the years ended 30 June 2019, 2018, and 2017, respectively.

Retail, Merchandising, Apparel & Product Licensing: We market and sell sports apparel, training and leisure wear and other clothing featuring the Manchester United brand on a global basis. In addition, we also sell other licensed products, from coffee mugs to bed spreads blabla
ur retail, merchandising, apparel & Our retail, merchandising, apparel & product licensing revenue was £102.1 million, £102.8 million and £104.0 million for each of the years ended 30 June 2019, 2018 and 2017, respectively.

Broadcasting
We benefit from the distribution of live football content directly from the revenue we receive and indirectly...
Our Broadcasting revenue was £241.2 million, £204.2 million, and £194.1 million for each of the years ended 30 June 2019, 2018, and 2017, respectively

Matchday
We believe Old Trafford is one of the world's iconic sports venues. It currently seats 74,140 and is the largest football club stadium in the UK....

Our Matchday revenue was £110.8 million, £109.8 million and £111.6 million for each of the years ended 30 June 2019, 2018 and 2017, respectively.

znaci, ni malo naivna suma ide na retail, malo samo manja od sume koju dobiju na prodaju karata.
alo tesko je da zamislis da samo dolazak jednog igraca moze da 3-4x uveca retail, do granice da se isplati to. u slucaju mesija tipa treba da poveca 20x.

da ne pricamo za man city ili psg koji ne mogu da prismrde man u po ovome.

zavisi to mnogo od trzista koje kupuje dresove i brenda i statiznam. real moze vise da izvuce od dresova i svega ako dovede tako nekog nenormalnog nego psg, ili city ili celzi ili juventus i tako to.

to je fora kao i sto djokovic, kolko god da je uspesniji od nadala i federera, uvek ce vise da bude placen od brendova koji pokusavaju da se proguraju nego sto ce da mu da nike ili adidas ili statiznam, koji ciljaju na igrace koji najvise novca vracaju. bez obzira na to dal je prvi ili ne.

zato srbiju sponzorise abibaz ili ko vec.

Jel moze Denver do preokreta?

Marej teško da ponovi 50+ partije. A i da može valjda su ga skautovali ovi iz Jute.

Ja sve pare stavljam na Jokića, nek se.pokaže protiv Gobera.

Ili onaj Porter, toliki potencijal a zgubio se u plejofu.

Ostaju Geri Heris koji se vratio iz povrede i Milsap.

Ako Marej opet odradi monstruozan meč, onda je Denver dobio još jednog superstara.

Ne moze server da nas obskrbi sve

Auh Mitchell be like gushim se batoooo

Al kaku sam analizu odradio, mora se priznati.

Shield Forme! Defense!