Smešne bosanske reči

1. Sećija - krevet
    Džehenem - pakao
    Selam - pozdrav
    Haturiti - zameriti

2. inače, ne pamtim poslednji put kada sam čuo da neko za 10 maraka kaže "deset maraka", već je uvek "cener".

3. Samo mala ispravka, to su turcizmi a ne bosanske rijeci.

A ovo sto mesni govori dole je sleng neki

4. I nije Haturiti nego Hatariti, i to je arhaicni izraz koji vise se koristi po Raškoj oblasti i sjeveru CG da ne upotrijebim jedan turcizam za tu geografsku oblast

5. Mislis na oblast koja nije postojala pod tim nazivom pre otomanske okupacije Helma u kojoj je rasirena religija koja na tom podrucju nije postojala pre otomanske okupacije?

6. O tome mislim dakako

7. Kako je istina lekovita

8. ne počinje valjda na slovo S?

9. Mnogo se obrezanog kurca stanovnici ove teme imaju nasisati Smail-agi Čengiću

10. ne valja pranje šupaka ako ćemo realno

11. Pa sad ne znam kako ti to zamišljaš ali, cisto da znas, ide

Papir-voda-papir.

Ne samo voda, logicno.

12. Kako se ubacuje bosansko h? Jel ima neko grahmatičko pravilo?

Na primer: Ahlaha ti nemoj to rahditi jer ćeš uhvrediti svohga prvog kohmšiju.

13. Kako se ubacuje bosansko h? Jel ima neko grahmatičko pravilo?

Ehjdus pushi kurchinu

14. *puhshi kuhrchinu

15. Dženet je raj. Postoji ime Dženeta. U principu komotno Rajka.

Ide jedna Dženeta, ja joj velim "De si bre Rajka leptejebo"....gleda u me ko u chetnika koljača

Rekli o sajtu

Štek je dobro sakriveno mesto. Varijacija ima bezbroj: recimo štek-ocene su „isključivo dobre ocene koje se čuvaju za ‘ne daj Bože' situacije, odnosno period kada pljušte kečevi“, piše jedna vukajlijašica. Tako će iskusni školarac prećutati roditeljima da je dobio peticu, a to će im saopštiti tek kada dobije i nekog keca – da bi ublažio negativni efekat.

Deutsche Welle · 29. April 2011.