Parlamentarni izbori 2023.

1. Znači celte, nije ti loša ova postavka: haos u vladi, da bi bio red u državi. :D

2. nije tolko los vic

3. hahah kakav krindzfest zhasu

4. Kao zajeban je srbin bajo al nemoj da budemo toliko zajebani kostace nas

5. zato socijaldemokrata nije imao nikakvog kritičkog otklona od vica :D

6. Dode nije imao to drugosrbijanstvo u sebi (iako je priznao genocid) za razliku od tadica (zajebani smo al ajmo to malo smanjiti he he)

7. Ja sad iz ove perspektive uopšte ne kontam na osnovu čega je Slobo konkretno devedesetih glumio neku zajebanost, gdje je nalazio uporište? Pa i Rusija mu je uvela sankcije. Ne znam na koga se mislio osloniti?

Ovi danas kao nešto sa Putinom koketiraju, ali sad je Putin makar koliko toliko jak, a i skrenula je Evropa udesno, tu su neki Orbani, tu je Tramp, nije baš situacija toliko jednoznačna.

a devedesetih bukvalno Zapad nikad jači, Rusija nikad slabija, a i ta slaba Rusija se pridružila sankcijama, i on konto da može bukvalno sam, bez ičije pomoći, protiv cijelog svijeta... Debelo lud čovjek.

8. Opet da je bio manje lud možda sad ne bi bilo Republike Srpske, ko će mu ga znati.

9. Jel bi bilo bitno da nije bilo rata i raseljavanja, smrti i to?

10. mislim, nemoj pogresno da me shvatis ovu carinu drugosrbiju da celu krivicu sad na milosevica svaljujem, al jel bi bilo bitno stvarno da se nismo ni tepali.

jel bi postojala bosna kao takva uopste. bi kurac verovatno.

a sve je pocelo kad smo resili muslimane da ne zovemo srbima jos 200 godina ranije.

11. Ja ne sporim da je Slobo većim dijelom to sve zakuvo... ono što sam rekao "možda ne bi bilo RS" je jedno veliko možda... Smatram Slobu za velikog negativca i još veću budaletinu.

Sad, naravno da je najbolja opcija bila da ostane Jugoslavija čitava. Ali nisam siguran da li bi to neko normalan kao predsjednik uspio da sačuva.
    Nemoj potcijenjivati Hrvatski "tisućljetni san" o državnosti. Njima je Slobo dao vjetar u leđa, bio im je donekle i izgovor, ali nemoj misliti da nisu imali namjeru da izađu iz Jugoslavije, sa Slobom ili bez njega... Možda bi im trebalo malo više vremena da je na vlasti bio Đinđić na primjer, ali veliko je pitanje da li bi Jugoslavija ostala...

12. A ako bi izašle Slovenija i Hrvatska, i kod Bosne bi se javila želja za tim. Bio je Izetbegović politički aktivan, i visio po zatvorima, i pisao islamsku deklaraciju, prije nego što je Slobo stupio na scenu.

13. ma da, al pazi, puno srba je zivelo u hrvatskoj, u bosni. da nije bilo rata sveukupnog, jedino da oni pokrenu etnicko ciscenje iz nule, sto bi bilo malo zajebanije u situaciji gde nema rata.

drzave bi drugacije izgledale. tesko je zamisliti hipoteticki sta bi bilo jer bi i ljudi morali da budu drugacijeg misljenja na samom startu da ne bude rata tu a opet da se prihvati da jbg, ne moze komunizam, mora zapad, bodemo mnogo oci, daj da vidimo sta cemo.

al snaga koja je trebala (moze da se kaze i muda) da se izbegne rat u situaciji kad te ceo svet podbada nije mala, a mi to nemamo kao nacija.

14. mi, generalno, sto pricamo istim jezikom na balkanu

15. Što se tiče Srba u Krajini definitivno ih je Slobo zajebao. Naložio ih da se bune, a onda kad je trebalo da se sačuva njihova Krajina, okrenuo im leđa.
    Da se nisu bunili imali bi isti status kao danas Srbi u Hrvatskoj, ne baš povlašten, ali ono, okej, prihvatljiv, solidan... imali bi neku svoju stranku koja bi se borila za njihove interese, imali bi Pupovca nekog, i eto...
    Mada možda bi se pomalo asimilovali. To je svakako bolje od stradanja ili izgnanstva, ali u glavama nekih akademika iz SANU-a to je gore od smrti. Njima je bolje mrtav, nego pohrvaćen Srbin... Dosta Srba u Hrvatskoj su danas pomalo pohrvaćeni. Nisu baš prešli na katolicizam, ali su u svemu ostalom, donekle kao Hrvati.
    Sad, ja se lično ne slažem sa tim shvatanjem SANU-a, mislim da je to previše zadrto razmišljanje, ali donekle shvatam njihovu poziciju, kao neke akademije, koja se bori za očuvanje srpstva kao ideje, identiteta itd... To je njima važnije od biološkog opstanka i blagostanja. A za obilčnog čovjeka, naravno da mu je važniji prosperitet i opstanak. Zato mnogi odu u Ameriku, poslije 2-3 generacije zaborave da su Srbi.
    SANU je imala taj suludi gambit, kao, ajd da pokušamo napraviti Krajinu u Hrvatskoj, ako to propadne, nema veze, ko ga jebe, doći će u Srbiju, bolje da dođu u Srbiju, da nama pojačaju brojno stanje, nego da se tamo utope u Hrvate... Čak je bilo i ideja da se oni ciljano naseljavaju na Kosovo...

SANU nije postupao u interesima naroda, nego u interesu neke apstraktne ideje o srpstvu, identitetu, itd...

16. Plan za krajisnike je bio da se transferuju na kosovo

Rs je opstala samo zbog snage srba koji su bili spremni da se bore za svoju djedovinu bukv (a i nisu se nalazili na teritoriji hrvatske-kao sto krajina jeste)

17. Inace rispektara za krajisnike sto se nisu asimliovali teslijanci su to lolo

18. Evo nece djilas izdati al oce svi drugi koji biraju borbu da vucic uzme taj bg (treba expo dalje da se radi da ne bude problena)

https://n1info.rs/vesti/novi-slogan-dela-opozicije-koji-izlazi-na-izbore-biram-borbu/

Rekli o sajtu

U busu se devojka svadja preko fona da se ne kaze Vukajlija nego Vujaklija za recnik... ocaj na njenom licu kad je shvatila da ne moze objasniti

Mokoš · 11. Maj 2011.